| spiceontheparty a întrebat:

Ati patit sa nu slabiti chiar daca mancati in deficit caloric si faceti sport de 3 ori pe saptamana? Oare care ar putea sa fie problema? Chiar pun grame in plus sau cate un kg in loc sa dau jos si de mult o tin asa...

44 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Povesti pentru grasi,asta e o ipocrizie,mânc puțin și ma îngraș, un sâmbure de adevăr este,dacă consumi alimente bogate în calorii da, dacă consumi legume și fructe gen mandarine nu, contează și gustările și sucul, contează totul, nu poți stagna în a fii gras și a manca puțin, este imposibil

| Violleta2022 a răspuns:

Evident ca ori nu stii ce-i deficit caloric, ori nu-ti calculezi corect caloriile, ca-i imposibils a pui grame pe tine si sa nu slabesti, daca mananci intr-adevar, in deficit caloric.

| Mosotti a răspuns:

Nu exista sa nu slabesti daca ai deficit caloric, nu are cum, ca doar nu esti perpetuum mobile.
Nu esti in deficit caloric clar, nu ai calculat deloc bine caloriile.

Pai daca o mai tii asa pe surplus caloric, e logic ca pui pe tine.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Perpetuum mobile?‽?

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Perpetuum mobile ar fi ceva ce merge asa aiurea fara anergie, adica el nu poate manca mai putin decat consuma si sa nu slabeasca.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

N 1645 A. Martin inventează un ceas hidraulic acționat prin capilaritate.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Pai nu, ideea era ca perpetuum mobile nu exista, asta era ideea, si daca nu exista, nu are cum fi ea asa ceva.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Mișcarea electronilor în jurul nucleului. Acest fenomen se petrece la scară submoleculară, scară la care statistica aplicată fenomenelor moleculare nu se aplică. Fenomenele de la această scară se abat de la mecanica clasică și sunt explicate de mecanica cuantică.
Mișcarea planetelor. Pierderile energetice ale fenomenului sunt foarte mici, astfel că la scara temporală a vieții unui om mișcarea pare neîncetinită. La scară temporală a universului mișcarea planetelor se modifică foarte mult. Conform principiului al doilea a termodinamicii mișcările planetelor (ca și orice altă mișcare) se vor opri[necesită citare]când entropia va atinge maximul[necesită citare], rezultând „moartea termică a universului". În aceste considerații se omite că principiul al doilea a termodinamicii se referă la sisteme finite, la scara accesibilă în momentul de față omului, sisteme ale căror limite sunt în contact cu „mediul ambiant", noțiuni care-și pierd sensul la scara universului.

Pasărea care bea apă.
Pasărea care bea apă. Dispozitivul execută o mișcare oscilantă, pasărea muindu-și periodic ciocul in apă. Este un motor termic clasic, mai exact un motor Stirling, la care agentul termic este un lichid foarte volatil. Folosește două surse de căldură: drept sursă caldă folosește atmosferă, iar drept sursă rece o cantitate de apă înmagazinată în structura poroasă a capului, apă care preia căldură prin evaporare. Fără o cantitate de apă care trebuie furnizată în stare lichidă și iese din sistem sub formă de vapori dispozitivul nu funcționează. Desigur, aceste surse se găsesc în natură din abundență (aerul și apa mărilor), însă realizarea practică a unui asemenea dispozitiv este neeconomică datorită proprietăților fizice ale substanțelor, mai precis, conductivitatea termică a agentului termic, care limitează viteza de evaporare.
Ceasul care se trage singur. Astfel de dispozitive sunt mașini termice acționate de variațiile de temperatură sau presiune (ceasul Atmos) ale mediului ambiant. Pentru a funcționa, drept a doua sursă servește dispozitivul propriu-zis, masele căruia trebuind să fie în dezechilibru termodinamic cu mediul ambiant. Dacă parametrii de stare ai mediului rămân constanți dispozitivul se oprește.
Pompele de căldură. O pompă de căldură apare a avea o eficiență mult supraunitară (de câteva ori). Aici este vorba de o neînțelegere de termeni, prin „eficiența" unei pompe de căldură se înțelege raportul dintre cantitatea de căldură vehiculată de pompă (nu generată) și lucrul mecanic consumat pentru această vehiculare. Evident, în cadrul bilanțului energetic pompa preia această căldură de la sursa rece, de obicei mediul ambiant și o transmite sursei calde, având nevoie pentru asta de un consum de lucru mecanic, căci, conform principului al doilea al termodinamicii căldura nu trece de la sine de la sursa rece la sursa caldă (însă trecerea poate fi forțată consumând lucru mecanic).
Radiometrul Crookes. Este format dintr-o morișcă foarte ușoară, care are frecări în lagare foarte mici, plasată într-un balon de sticlă vidat parțial. Paletele sunt pe o față negre, iar pe cealaltă albe sau lustruite. Dispozitivul, expus la o radiație luminoasă sau infraroșie începe să se învârtă. Explicația este că paletele îndreptate cu partea neagră spre sursa radiantă se încălzesc mai mult de la radiație, cedează căldura moleculelor de gaz care mai sunt în balon și asupra lor apare o reacțiune mai mare decât asupra paletelor opuse, ca urmare morișca se mișcă. Din punct de vedere termodinamic este un motor cu două surse de căldură, paletele negre și mediul ambiant. Acest radiometru a fost construit de William Crookes în 1873.
Un dispozitiv electromagnetic oarecare, privind prin prisma legilor termodinamicii. Un motor electric cedează mediului și lucru mecanic, și căldură, aparent încălcând primul principiu al termodinamicii. Evident, aici este vorba de consumul echivalent al unei alte forme de energie (energia electrică), dispozitivul conformându-se legii conservării energiei.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Da, dar nimic nu merge fara energie, si nu ai cum sa scoti mai multa energie decat intra.

| Frank51 a răspuns:

Ultima oară când am verificat, 2+2 tot 4 fac.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mănânci carne ouă brânză?

| spiceontheparty explică (pentru anonim_4396):

Da, mananc oua de 2 ori pe saptamana, lactate aproape zilnic si carne la 2 3 zile mananc...

| Cehoslovacia a răspuns (pentru spiceontheparty):

Cate kcal mananci pe zi raportat la nivelul de activitate fizica din timpul zilei?

| anonim_4396 a răspuns (pentru spiceontheparty):

Eu am hemoroizi, și faptul că țin țin regim și nu mănânc deloc carne, ouă, brânză chiar ma slăbit privind kilogramele. Eu mănânc doar fibre pentru astea mă ajută să nu mă constip. Tu de fapt adaugi proteine. Carnea proteine, oul, brânza, au proteine, cu astea nu au cum să slăbești. Eu nici pâine albă nu mănânc, ci neagră sau graham cu 7g fibre.

| Cehoslovacia a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce vorbesti ma acolo? cum sa nu slabesti mancand carne, oua, branza? tu ai habar macar 1% ce prostii ai spus?

| SingleForOne a răspuns (pentru spiceontheparty):

Sa fie oua fierte, branza fara grasimi, si carnea sa fie de pasare (pui, curcan sau altceva) si de peste (nu stiu exact sa spun de care).
Sa urmaresti proteinele, fibrele, si grasimile nesaturate sa fie superioare grasimilor saturate, si glucidele cu zahar redus.
Exercitiile diverse aplicate intr-o anumita ordine, si cat mai frecvent (cateva ore pe zi, in fiecare zi sau dupa limitele tale) iti vor creste sansele de a slabi mai eficient. Mai intai exercitiile de intindere, pe urma de incalzire, pe urma o alergare usoara vreo 10-30 de minute, pe urma te apuci de ceva mai serios. Dedici o zi pentru alergare intensa, iar alta zi pentru exercitii serioase (intinderi, flotari, sarituri, abdomene, etc).
Rezultatele pot fi vizibile intr-o luna sau doua.

| Mosotti a răspuns (pentru Cehoslovacia):

Pai nu slabesti daca mananci carne oua si branza de caloriile pe care le arzi, iar daca mananci mai multe calorii, te si ingrasi.
Dar daca mananci din astea insa de kcal mai putine decat arzi, sigur ca slabesti, deci depinde cate kcal mananca, nu ce mananca.

Degeaba face sport daca mananca cat arde cu sport cu tot, sau mai rau, mai mult decat arde, tot se ingrasa sau cel mult nu slabeste.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum sa nu ai cum sa slabesti cu carne, oua branza? Daca mananci din astea si ai kcal mai putine decat arzi, slabesti, nu e problema.
Dar la el nu e problema ce mananca, ci ca nu are deficit caloric cum zice.

Nu poti sa mananci doar fibre, ca alea nu se asimileaza, corpu are nevoie si de proteine, carbohidrati si grasimi in echilibru, 50 % carbo, 20 % grasimi si 30 % proteine din dieta zilnica, nu dezechilibru.
Painea alba nu e buna ca nu e nutritiva, e bine ca mananci neagra, ca aia are vitamine, calciu si minerale.
Fibrele ajuta pentru constipatie si pentru tranzit intestinal, e f bine ca mananci si din astea.

| spiceontheparty explică (pentru Mosotti):

E posibil sa fie si stresul si faptul ca ma cantaresc ft des si am o obsesie cu asta un factor? Nu sunt suprapronderala sau obeza am 2-3 kg in plus doar...am 157 si 54 kg

| spiceontheparty explică (pentru Cehoslovacia):

1100-1200 calorii mananc si am un ceas garmin care imi spune ca ard in jur de 1800-2200 calorii

| Mosotti a răspuns (pentru spiceontheparty):

Stresul nu are nici o treaba, conteaza cate kcal mananci, atat, referindu-ne strict pe partea de slabire, ca pe partea de sanatate e clar ca, conteaza ce mananci sa mananci sanatos.
Stresul poate sa te faca sa mananci mai mult, dar asta e altceva, dar nu contribuie direct la ingrasare sau slabire daca nu se modifica mesele.

Nu ai deficit caloric, si asta este, ti-ai calculat gresit ce ai mancat. Nu conteaza ca faci sport, daca ce mananci egaleaza kcal pe care le arzi cu sport cu tot, nu slabesti, te mentii.
Si daca mananci mai mult decat arzi cu sport cu tot, te ingrasi cu sport cu tot, nu conteaza.

| Mosotti a răspuns (pentru spiceontheparty):

Faptele contrazic datele care le zici, nu-s calculate bine, ori ce mananci, ori cat arzi, ori ambele.

| Cehoslovacia a răspuns (pentru spiceontheparty):

Depinde si cat de des te cantaresti, eu ma cantaresc zilnic si la finalul saptamanii trag linie si-mi fac o idee ce trebuie sa schimb la alimentatie/antrenament pentru a-mi atinge scopurile si evident 1 data pe saptamana masuratori.
in mod clar, stresul nu e un lucru foarte bun ca secreta cortizol.

| Cehoslovacia a răspuns (pentru spiceontheparty):

Faptul ca faci foamea reprezinta un mare cliseu, in care multi prosti cred si din pacate acapareaza si mai multi dobitoci, asta sa vorbim pe romaneste de ce nu slabesti tu, poate-ti vei deschide ochii.
Imi este imposibil sa cred ca nu te duce capul, mareste kcal, 3 antrenamente puse la punct si banda zilnic cu inclinatie mare si viteza mica.
Kilogramele depind de foarte multi factori, pe tine sa te intereseze talia happy

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

Nu slabești cu carne, ouă brânza, si pâine albă. Astea îngrasă. Eu stiu cel mai bine din experientă. Când nu aveam treabă cu hemoroizi eram mult mai bine legat la corp. Cum au intervenit hemoroizi si constipațiile am inceput cu regim pentru a nu mă constipa și nu avansa. Am slabit puțin în greutate.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Experienta ta nu e okey, ingrasa ca ai sarit de kcal care trebuie, altfel slabesti, iti arat cand vrei.
Daca tu arzi 2200 kcal/zi si mananci carne, oua, branza si paine alba de 1200, vei slabi 4-4, 5 kg lunar garantat, e matematica pura.

1 Kg de grasime corporala are 7000 Kcalorii, ai 7000 in minus fata de cat arzi, ai dat un kil jos. Deci daca pe zi ai 1000 in minus, in 7 zile ai 1 kil slabit.

F bine ca ai tinut regim, ca ai mai si slabit.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mosotti):

laughing lasa-mă cu cakculele. Eu am experientele mele cu alimentația

https://m.sfatulmedicului.ro/......tate_11687

| anonim_4396 a răspuns (pentru Cehoslovacia):

Https://m.sfatulmedicului.ro/......tate_11687

Am 100% habar tin de 2 luni regim. Un culturist are nevoie de proteine multe pentru masa musculară trăgând de fiare. Sau crezi că pune mușchi cu spanac, teci, ciuperci salate, varză si supe? laughing

| Cehoslovacia a răspuns (pentru anonim_4396):

Mi-am demonstrat ce habar ai, raspunde-mi din nou la intrebare fara sa mai aberezi, discutia nu era cum sa punem masa musculara, ca nu asta-i punct de interes pentru initiator.

`cum sa nu slabesti mancand carne, oua, branza?` astept raspuns.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Cehoslovacia):

Las-o baltă...

| bookofknowledge a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca nu mananci doar proteine fara grasimi so glucide, corpul va transforma aminoacizii in acizi grasi(care se transfoma in lipide) si glucoza care e glucid, deoarece celule rosii si creierul nu pot functiona normal fara glucoza(celulele rosii nu pot deloc sa fucntioneze fara zahar deoarece nu au mitocondria, iar creierul nu foloseste acizi grasi decat in caz de infometare indelungata. Glucoza este necesara supravietuirii, noroc ca poate fi formata din aminoacizi, a doua problema este colesterolul de care se plange toate lumea dar: vitamina D nu se naste din lumina solara, ea se naste din colesterol prin mai multe etape la care participa si lumina solara. colesterolul.
Testosteronul se produce pe baza colesterolului, deci eliminarea acestei grasimi. steroizii sunt sintetici care dupa denumire seamana cu sterolul, problema este: sterolul este nucleul colesterolului, al testosteronului, si al altor substante care sunt prouce e corp din colesterol. Alta mare problema este: prea multe proteine fara grasimi sau zahar inseamna acumulare de azot in organism: azotul de pe aminoacizi trebuie sa mearga undeva si determina toxicititate pana se transfoma la final in uree: https://www.humanitas.net/ro/treatments/azotemie/
Pe deasupra oricum proteinele se distrug si se inlocuiesc, de cele mai multe ori se refolosesc aminoacizii dupa ce sa reciclat proteina, dar proteina nu se poate repara la infit, si de asta la un moment dat se elimina(proteina este foarte mare si exista foarte mare sansa ca intr o locatie la un moment dat proteina sa si piarda forma(nu formula, ci forma, proteinele functioneaza pe baza formei si formulei, dar mai ales formei care poate sa functeoneze ca o cheie lacat pentru alte proteine(daca 2 proteine se pot unii vor face o reactii anume etc).
Pe deasupra proteinele nu fac muschi neaparat. Muschii la efort se repara prin folosire de proteine, ceea ce inseamna ca fara efort ei se duc spre celelalte functii(daca persoana cinsuma multe proteine si face putin efort, excesul se va transfoma in lipide si glucide oricum.(Am pus anumit repara si exces, deoare muschii nu cresc in volum decat la efort suficient de lung incat sa se rupa cateva fibre pentru a se repara. Am scris exces deoarece: oricum proteinele au funcntii: de la hormoni, enzime, structural, protector, etc.
Problema este :lipidele desi sunt sursa e baza de energie a organismului, ele sunt extrase foarte greu, si organismul face foame mult inainte de a extrage prea mult din lipide(de asta ele sunt utile pentru utilizarea pe termen lung), o persoana obeza va muri de infometare iniferent cat e grasa e deoarece grasimea e pe corp se extrage pe greu, dar ar putea supravietuii mai mult daca ar folosi ceva care sa extrama mai repede grasimea din corp.
zaharul are alta problema: ceea ce este consumat este fie utilizt pe loc fie transformat in ficat in glicogen (nu e ecat o forma de impachetare a glucoei pentru alta data, si daca nici glicogen nu se mai poate produce, se va incepe productia de lipide(problema este ca lipide se produc la nivele mici de zahar, este mai usor pentru o persoana sa se ingrase cu zahar decat cu lipide).

| bookofknowledge a răspuns (pentru anonim_4396):

Desigur ca daca iti merge o dieta poti continua, la toate dietele restrictive exista riscuri, singurul mod de a elimina riscul este doar o pofta mai mica de mancare, somn normal, efort si mijloace pentru a creste numarul de calorii eliminate(dusuri reci, unii dau din unii dau din picioare cand se relaxeaza(nu e ceva ce fac unii dinadins, dar pana si respiratia conteaza).

| bookofknowledge a răspuns (pentru spiceontheparty):

Corpul slabeste inseamna mai putine kilograme, mai putine kilograme inseamna mai putin efort pentru inima muschi etc., Mai putin efort inseamna mai putine calorii pierdute. Niciun ceas nu poate specifica exact cate calorii pierzi deoarece exista o treaba hormonala care poate face omul sa mentina mai multe calorii grelina si pierderea de leptina din lipsa de somn si stres, care inseamna mai multe grasimi sunt depozitate, mai este si problema ca grasimile sunt eliminate incet din organism, oricat de tare ai alerga, sunt persoane supraponderale care mor de foame, deoarece organismul nu poate sa le extraga, ceea ce inseamna ca organismul foloseste alte surse glucide si proteine, daca nu exista suficiente glucide si proteine se vor taia din masa musculara si din alte organe, motiv pentru care e nevoie de efort fizic pentru a mentine nivelul muscular, unele calorii se depun mai repede ca altele, de exemplu zaharul se depune la cantitati mici sub forma de grasime, organismul are nevoie de toate: glucie deoarece creierul si celulele rosii nu pot functiona cum trebuie fara zahar, colesterolul are o gramada de roluluri unul din ele este precursor al vitaminei D, ceea ce inseamna ca o perasoana care sa zicem in mod absurd nu ar avea deloc colesterol nu ar putea produce nici vitamina D plus o gramada de hormoni(face rau la inima in exces, de aceea trebuie vazuta cantitatea), Nu pot spune cat de importante sunt proteinele deoarece enzime, hormoni, etc.
Daca ai facut tot ce trebuie cu alimentatia si inca ai probleme cu slabitul, poate incep sa se depuna muschi, muschii au o desnitate mai mare deact grasimea, si mai multi muschi ard mai multa grasime, sunt multe persoane care in loc sa slabeasca au pus kilograme din cauza depunerii de muschi.
Daca nici aia, probabil ca nu faci suficient efort, deoarece doar mancand mai putin decat corpul asimileaza, la un moment dat organismul ajunge la punctul in care nu nu slabeste cu aceeasi cantitate de mancare si trebuie iar redusa portia, si tot asa.
Uneori daca organismul e flamanzit o perioada lunga va folosi alimentele noi introduse pe post de depozit, si va incerca sa mentina de el cat mai mult chiar daca va flamanzii putin, mancatul des si putin e ideal la slabit.
Pentru slabit trebuie a manca des si putin dar si alimente specifice:exista grasimi rele si bune, exista grasimi care se depun pe artere LDL si grasimi care ajuta in acest caz HDL, exista grasimi hidrogenate nehidrogenate, poate bei suc de fructe :contine fructoza, fibrele din fruct ar trebui sa ajute la aceasta treaba, daca ai fi mancat cu fibrele din pulpa, coaja,( mai ales coaja) etc.

| RAY a răspuns (pentru spiceontheparty):

Lasă poveștile cu stresul, e vb de energie

| RAY a răspuns (pentru spiceontheparty):

Nu știi ce înseamnă 1000 de calorii

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Ca gras vreau sa afirm ca noi grași omitem vreo 60% din calorii

| alina2k18 a răspuns (pentru RAY):

Pai nu slabisei?

| RAY a răspuns (pentru alina2k18):

Slăbești omule dar te reingrasi

| 4ndr33y a răspuns:

Ai retentie de apa, iti trebuie un diuretic. Nu stiu ce varsta ai sau sexul, poti sa incerci apuretin.
Renunta la sarea din alimentatie.

| AnaNoa a răspuns:

Pai fiecare organism reacționează diferit, e posibil că deficitul caloric sa nu îți priască. Cum altora nu slăbește de la o dieta anume. Trebuie sa modifici stilul de viață, orele la care mănânci ce mănânci cat mănânci. De exemplu pe mine nu mă ajută dieta keto, mă ingras dar daca elimin dulcele și beau mai multa apa mă ajută să slăbesc. Eu îți recomand să schimb orele pentru o luna încearcă să mănânci de 3 ori pe zi, alta luna doar o data, încearcă și vezi cum răspunde corpul tau la mai mult dulce la mai puțin, la grăsimi la mai mulți carbohidrați și atunci o sa afli ce stil de viață îți priește. De asemenea se spune că anumite tipuri de sporturi pot sa te îngrașe pentru că sportul e menit pentru 3 chestii să slăbești să te îngrași sau sa faci masa musculară deci daca faci de exemplu cardio caută daca e ok pentru slăbit etc

| RAY a răspuns (pentru AnaNoa):

Funcționeza pentru orice om

| Credinoameni a răspuns:

In primul rand, consulti un medic si iti faci analizele.

Esti stresata, cresti glicemia instant-cortizol, nu consumi energie, vine insulina, glucoza se transforma in grasime, te ingrasi.

Nu mananci dimineata, fulgi de ovaz.Au polizaharide si se elibereaza incet in circulatie.

Mananci oua, lapte, branza, dimineata si nu dupa pranz. Proteinele nu dau energie, consuma energie pentru a fi construite in muschi si pentru a fi digerate.Nu ai glucoza pentru creier, vine glucagon,ficatul creste glicemia instant,nu consumi energia, vine insulina, produci grasime, plus ca de la scaderea rapida a glicemiei, esti obosita si ai sa mananci din nou.

Sfat: Cauti pe net, Sfaturi pentru tineri, pentru o viata sanatoasa Dr Stroescu

| RAY a răspuns (pentru Credinoameni):

Esti stresata, cresti glicemia instant-cortizol, nu consumi energie, vine insulina, glucoza se transforma in grasime, te ingrasi, nu se transforma nimic în grăsime daca ești pe minus

| EduardC a răspuns:

Salut,

Da, este normal. Continua cu deficitul caloric si in timp greutatea ta va scadea putin cate putin. Fi sigur/a ca numeri toate caloriile cu o aplicatie. Tine minte ca pana si o cafea cu lapte poate avea intre 30 si 150 de calorii.

Greutatea ta va scade si creste pe zi cu zi, insa dealungul saptamanilor va scadea.

Greutatea pierduta la inceput este apa corporala si niste grasimi gata sa fie transformate in energie pentru corp la nevoie. Grasimea "adevarata" dureaza mai mult sa fie folosita de corp.

Succes!