anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bun!
Vin cu următoarea întrebare/întrebări deoarece am ascultat o melodie plină de vibe și spirit. Și îmi doresc din nou să retrăiesc un succes. happy Te umple, nu alta, de dorință.

Mișcarea fizică ajută în cele din urmă și intelectul (îl mobilizează, nu zic acum că schimbă și IQ-ul) și mentalitatea în ansamblu. Nu întreb, că asta știu.

Deci vreau să mă reîntorc la sală, dar mereu există un dar. Am simțit pe propria-mi piele că sportul mă motiva și mobiliza. Deci m-aș reîntoarce la sală.

Dar pe la 20 de ani când mă duceam și atunci mă duceam sincer mai mult ca să pot face față la facultate psihic, se luaseră de mine niște femei.
Ideea este că nu se luaseră de mine ca să râdă sau ceva, nu, nu.

Dar antrenoarea mi-o zis atunci că am niște kg totuși și că mai trebuie să slăbesc, sfat total normal și l-am luat ca atare, un sfat bun. În fond era antrenoarea și oricum își spunea teoria, cum și eu la școală spun că trauma strică pe copil, dar oricum copil ținut în balonul de plastic nu se poate ca să nu aibă nicio traumă.
Dar apoi femeile acelea s-au "dat la vorbă" cu antrenoarea și o zis acolo în sală că ce, că da, că de fapt nici nu este nevoie să vii la sală, că sport poți face și acasă, că mai contează și ce faci prin bucătărie ca să slăbești și că o poți face și acasă. După aia nu am mai pus vreodată piciorul într-o sală de fitnes.

Acum întrebările mele :

●Cum facem ca să nu mai ascultăm de alții și doar de noi? Cum facem ca să fim precum în vorba aia :
"Câinii latră, ursul merge înainte!" sau mă rog, intră în sala de câini. happy

Îmi doresc enorm să-mi reiau activitatea fizică și mai ales într-o sală deoarece te și expune cât să mai scapi de anxietatea socială. Iar banda de alergat este mult mai ok pentru cei cu kilograme în plus decât asfaltul. Am început și pe afară să alerg, dar genunchii mei se lezează și mai mult de două colțuri nu pot alerga, dar pe banda electrică e mai ok și pot ajusta cum doresc viteza. De asemenea cum eu sunt mai aiurită, am observat că și mișcările din aerobic sunt bune, dar exact acolo s-au luat doamnele de mine. Deci mă pot mulțumi cu banda măcar, dar acolo dau peste alt obstacol, în partea aceea la aparate sunt mulți bărbați, evident că nici nu-mi fac griji că aș fi vreo victimă se*uală sau ceva pentru ei, dar mă simt ciudat și rău și în acea parte.

●Voi ați râde dacă ați vedea o femeie cu kilograme în plus la sală? Vi s-ar părea ceva ciudat sau rău? Ați înjura-o? Și vi s-ar părea ciudat dacă să zicem, vedeți un om, un an de zile la sală, dar el nu slăbește sau nu mult și totuși el vine din plăcerea sportului, dar și pentru alte motive deși poate el mănâncă în continuare mult? Și vi se pare risipă de bani să te duci la sală și să nu slăbești?

●În ce perioade ale zilei sunt sălile de fitnes mai libere? Există și varianta de săli unde se face sport mai alone, poate prin București măcar, de preferat și în weekend, deoarece sunt din provincie?

Și ultima întrebare :
●Ce mă sfătuiți să le spun sau expun oamenilor care se bagă în viața mea, mai ales cei din sălile de fitnes? Voi ce le-ați spune?

Las aici și piesa care mi-o amintit de vise și luptă. happy

https://youtu.be/pMydnbtQDPI

Răspuns Câştigător
| Dismally a răspuns:

Pai asa vor rade si ca esti prea slaba sau prea normala, nu? big grin Nu-ti bate capul cu parerea altora despre tine, in general iti spun eu ca nici nu te vor observa, au lucruri mai importante la care sa se gandeasca.

15 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Cind am inceput sa merg la sala aveam 66 de kg și 1, 98 m înălțime. Deci lung și foarte slab. Am mers doi ani. Am învățat cate ceva in acest sens. Așa că pot să îți dau cateva ponturi.
In primul rind, nu te du singura la sala la început. Mergi cu cineva, ideal cunoscut. Va lua întreaga povara ce o simți atunci cînd mergi primele dați. Eu am mers cu un fost coleg de școală. La cateva antrenamente doar. Ca apoi am avut curajul, deși eram foarte timid pe atunci, sa merg singur.
Apoi, așteapta-te ca unii sa se uite urit. Niciodată nu vei mulțumi pe toată lumea. Dar ce e mai important e că trebuie să înțelegi că problema nu e la tine, ci la ei. Tu faci ce trebuie. Nu te duci la doctor decat daca ești bolnav. Nu te duci la sala decat ca sa îmbunătesti fizicul ce îl ai. Oricine merge la sala, pornește cu un minus, ceva nu e in regula, de aceea avem nevoie de sala. Fie cateva kg in plus, fie o burtica, fie niste membre slabe, dar toți pleaca de undeva. Eu pe ideea asta am mers la început, și a funcționat. Unii rideau de mine, dar nu îmi pasa, eram conștient că aveam un handicap și că de aceea sunt acolo, sa îl rezolv. Deci nu as ride daca as vedea o femeie supraponderala la sala, de fapt acolo ii e locul. Cei ce rid dau dovada de prostie, pentru că nu înțeleg acest lucru.
Apoi, perseverenta. Du-te sa muncești. Sa fii activa. Sa se vadă asta. Așa le vei cîștiga respectul. Eu după ce am tras o lună, am observat că cei ce rideau ma respectau, vedeau că iau lucrurile în serios.
SI încă un amănunt demn de luat in seama. Mergi macar la început la orele cînd e mai putina lume, fie seara mai târziu, fie dimineata devreme. Eu așa am făcut la început, și eram mai lejer, fiind doar cu 4-5 băieți în sala, la ore de virf fiind acolo și 30-40. Apoi, cînd am ajuns sa fiu cunoscut pe acolo, mi-a fost mai ușor la ore de virf, cînd nu puteam seara tirziu.

Antrenoarea aceea a vorbit aiurea. Nu erai acolo sa slăbești? Nu trebuia să îți spună că trebuie să slăbești.
Si femeile alea, la fel. Sportul făcut acasă nu e ca la sala.

Ce sa spui celor ce se iau de tine? Că tocmai de aceea ești la sala, că trebuie să ai grijă de fizicul tau, sa îl faci să arate mai bine. Punct.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Raspunsul pe scurt e da-le naibii de sali de fitness! De banii aia ia si maninca mai curat/sanatos si fa frumos calisthenics + mers pe jos/cu bicicleta cit cuprinde!
Si mai lasa muzica aia pentru copchii de gradinita! Here you go -
https://youtu.be/3Lb2Sgmqsrg

| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

1. Nu vă luați de muzica mea că mă transform. happy N-aveți idee câte feelinguri accesez prin k-pop, orice ar spune lumea eu ador tot ce înseamnă Coreea. happy În anii trecuți, când nu aveam nici job și nimic, ei au fost acolo lângă mine, cu ajutorul lor am scris de asemenea toate poeziile pe care le dețin azi. happy Deci pentru mine k-pop-ul a fost mai tovarăș decât orice tovarăș. happy

Apoi pe biclă nu pot merge pentru că nu am unde să țin bicicleta sad dar mă tot bate gândul să-mi iau una. happy Iar pe jos merg mereu, nu mereu fac și înconjurul orașului întreg, dar merg destul. happy Dar aș vrea și ceva mai intens, gen să pot bate pe cineva. Ți-am zis am și demonii mei, iar în acele momente decât să ajung să bat oameni pe stradă random de furia ce zace în mine, aș vrea să fac un sport care să mă bată el pe mine. happy
Dar cum spun mereu, o să țin cont de fiecare sfat. Poate reușesc să-mi iau o biclă până la urmă și reușesc să o țin prin mașină. happy Dar sper că mai știu și să merg pe ea, nu am mai mers din copilărie pe o biclă.
Și da, ca de obicei, melodiile din playlist-ul tău sunt tocmai bune pentru auz, altă melodie bună de ascultat. happy Dar la k-pop totuși nu renunț, ei au fost unicii care chiar au fost lângă mine la greu sau mai mi-au alinat cât de cât frustrările de-a lungul vieții. Așa că trebuie să le rămân fidelă. happy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

1. Macar fa pasul ala de la k-pop la k-lumea. https://youtu.be/qPKw_V_4pJI
2. Nu ziceai ceva de masina? Tine bicicleta in portbagaj, lol. Asta presupunind ca masina aia nu are un garaj, ceva. Caz in care scoti masina afara si bagi bicicleta inauntru. :) Vrei ceva intens, ia o eliptica de-aia mai serioasa. https://www.decathlon.ro/......8abb38ce88
P.S. Dau si eu share la chestii mai digerabile. Asa, daca o dam in faze pour les conoisseurs, incep sa arunc cu Necrophagia sau tot felul de obscuritati de pe Bandcamp. :)
Hai sa mai plusez totusi cu ceva - https://youtu.be/j7g-dAyJVaw (ghinion ca versurile sunt in engleza, parca ziceai tu mai devreme ceva de spaniola da, engleza ba)

| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Bicicleta nu o pot ține în garaj și nici aia de fitnes deoarece stau la bloc și dețin în posesie, mă rog, nici nu sunt în posesia mea, sunt ale mamei toate laughing) doar 3 camere, în rest am doar un trotuar pe care țin mașina și și acolo nu am loc fix, mă mai și cert uneori cu vecinii, deocamdată nu m-am certat prea rău, că sunt plecați vecinii de vizavi de blocul meu, în afară și nu mai stau pe aici, dar bunică-sa la ăia tineri m-o avertizat într-o zi că să am grijă, că ei și-au făcut în grădina de la bloc, parcare și deci în dreptul lor pe trotuarul public unde mai parchez eu, să nu parchez. Am luat-o și eu elegant, dar fac, păi nu văd să parcheze cineva acum aici, că na, dacă era, nu parcam, și mi-o zis că acum pot să parchez, dar la vară îi vin copiii și să mă duc pe altă stradă să parchez, care altă stradă, că sunt toate full și ce-i drept nici eu habar nu am parcări mai sofisticate, să fac rolling on the floor) doar aia dreaptă sau urcarea pe bordură. rolling on the floor)

Nu am garaj, nu am boxă, nu am nimic. Asta înseamnă să fii sărăntoacă. rolling on the floor)

Așa mă pot lăuda că am o bandă dar din aia mecanică, nu electrică, și când mă urc pe ea mai face și gălăgie și pe ea doar pot merge, nu și alerga. Aș vinde-o pe aia, de fapt am și intenționat și ca să mai strâng ceva și să-mi iau una electrică, dar nu mai am spațiu în apartament pentru una electrică, am observat că cele electrice sunt mai mari decât astea manuale.

Dar revenind la melodii, sunt faine. Deci să înțeleg că ești fan rock și dumneata? happy Chiar înainte de kpop, că acești k-popi o luat naștere când eram eu prin liceu, deci undeva prin 2010, dar rock-ul o fost primul meu tovarăș de drum, ba chiar uneori mai ziceau alții că ar fi satanist, știu că o să zică lumea de aici, că e un paradox, pup pe Iisus, dar o învârt cu Satan, însă în garsonieră și copilărie și bullyschool period, chiar rock-ul o fost singurul aliat și prieten, care m-o ajutat să suport tot. Nu sunt fană chiar acel rock prea urlător ( nu mai știu exact cum se numea, cred că heavy metal, rock metal), îmi plac totuși cele care transmit și o oarecare sensibilitate și chiar mișcă ceva prin intestine (îmi place mie să le numesc balade rock) rolling on the floor) dar clar mă declar și fidelă rock-ului. Până la urmă al oricui o fi, să fie, eu nu pot renunța la rock, sper să mă ierte, ca să vă citez, Bărbosul, și pe mine de plăcerea arzătoare, rock-ul. happy
Și da, în spaniolă înțeleg mai bine totul, citit și audio (gracias a telenovelas rolling on the floor) iar la engleză înțeleg un fel de struțo-cămilă, un cuvânt da, nouă ba laughing) Gosh și de câți ani mă lupt să o învăț, degeaba. happy Dar nu renunț, deși în ultimul timp am lăsat-o de tot în stand-by. laughing)

Dar mă amuză acum faptul, tu chiar pierzi vremea să citești tot ce scriu eu pe aici? laughing) Chiar credeam că zic multe tâmpenii despre viața mea pe care nu vrea să le audă nimeni. Dar oricum mulțumesc, că răspunzi și mai ales nu scrii cuvinte monosilabice happy mi se pare crunt când văd oameni care cer un sfat și scriu pe aici fraze lungi iar câte unii răspund în 3 cuvinte. Mai bine nu o mai fac deloc. laughing)

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai garaj, nu ai boxa, dar ai conserva. Eu nu am nici de-aia. Bine, nu mi-as lua nici daca m-as trezi miine milionar, in conditiile in care as continua sa locuiesc la bloc. Apropos de bloc, cred ca loc de o eliptica ceva gasesti in casa, nu se poate...
Parca era vorba ca ma tutuiesti, nu? Eu ascult de la ambient si muzica clasica pana la black/death si uneori dubiosenii si mai extreme, de-alde grindcore. Legat de imbecilii care considera rockul/metalul satanist fara sa gindeasca, atit am de spus: https://youtu.be/kVQEYpfYQ8w - metal crestin pana in maduva oaselor. Vocalul si pionul principal al trupei, Rob Lowe, era la un moment dat la cateva ore de moarte (din ce ziceau medicii), avand leucemie daca imi aduc bine aminte, si s-a dus in studio sa mai traga ceva. N-a murit, a si compus un album despre ingerul lui pazitor si cum l-a salvat godulache.
P.S. Citesc foarte repede. Decenii de experienta. happy

| Dismally a răspuns:

Iti bati capul cu lucruri puerile. Cum sa razi de cineva cu kg in plus? Pai pentru asta au aparut salile, sa scapi de kg si sa-ti tonifiezi musculatura, nu e nimic ciudat, este cel mai firesc loc unde vei gasi persoane cu kg in plus.
Eu nu cred ca se va baga cineva in viata ta acolo dar daca se intampla i-asi spune sa-si bage sfaturile si pararile in fund.

| anonim_4396 explică (pentru Dismally):

Ok! Mulțumesc!
Dar da, oamenii râd de orice, ai uitat? happy

| Dismally a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai asa vor rade si ca esti prea slaba sau prea normala, nu? big grin Nu-ti bate capul cu parerea altora despre tine, in general iti spun eu ca nici nu te vor observa, au lucruri mai importante la care sa se gandeasca.

| DjSannan a răspuns:

În primul rând, vreau să îți spun că este minunat că îți dorești să te reîntorci la sala de fitness și să îți faci bine fizic și mental prin mișcare. Este important să nu lași comentariile negative ale altora să te descurajeze sau să te împiedice în a urmări obiectivele tale.

În ceea ce privește întrebările tale:

Pentru a nu mai asculta de alții și doar de noi, este important să ne încredem în propriile noastre decizii și să ne acordăm creditul de a ști ce este cel mai bine pentru noi. Încrederea în sine se poate construi prin obținerea de cunoștințe și informații, dar și prin acțiune. Încearcă să îți stabilești obiective clare și să te concentrezi pe acestea, ignorând comentariile negative ale altora. Poți, de asemenea, să îți găsești o comunitate de susținere care împărtășește aceleași interese și obiective cu tine.

Nu ar trebui să existe nicio judecată sau stigmatizare legate de greutatea sau aspectul fizic al cuiva care se antrenează la sala de fitness. Fiecare persoană are propriile motive pentru a face mișcare și trebuie să primească respect și susținere din partea celorlalți membri ai sălii. Este important să ne concentrăm pe obiectivele noastre personale și să nu ne comparăm cu ceilalți. În plus, există o varietate de corpuri și niveluri de condiție fizică care sunt sănătoase și acceptabile, și nu trebuie să ne simțim judecați sau criticati în funcție de aceste aspecte.

În general, sălile de fitness sunt mai aglomerate în timpul orelor de vârf (dimineața devreme și seara târziu), deci este posibil să găsești mai mult spațiu disponibil în timpul zilei sau în timpul săptămânii. Unele săli de fitness oferă antrenamente individuale sau restricționează numărul de membri ai sălii în același timp, așa că ar trebui să te informezi și să îți faci o programare la o sală care oferă aceste opțiuni. De asemenea, poți căuta săli de fitness mai puțin aglomerate în zone mai puțin populare sau în afara orașului.

Atunci când cineva se bagă în viața ta în mod nedorit, este important să îți stabilești limitele și să fii ferm în a-ți apăra spațiul personal. Poți spune cu bunătate că apreciezi sfaturile lor, dar că urmezi un plan personal și că preferi să te concentrezi pe obiectivele tale.

| RosaliaOriginala a răspuns:

E normal sa vezi oameni grasi la sala, anormal e cand vezi de astia slabanogi la sala

Daca rade careva il poti acuza de fatphobie, ca e ceva trend de asta in 2023, il pui/o pui pe interent si isi ia cancel laughing

| anonim_4396 explică (pentru RosaliaOriginala):

Really? Tu ești tot motan Myersss, nu?
Ce s-o întâmplat? Mă obișnuisem cu pseudonimul acela. sad
Și spui că e ok să pun un om pe net? Ce-i drept, cred că vor sări alții să-l acuze. happy Dar mna, ideea ar fi ca eu să trec neobservată la sală, dar cel mai mult să nu se mai bage lumea în oalele mele cu mâncare și kilograme. sad rolling on the floor)

| RosaliaOriginala a răspuns:

Am observat pe tiktok ca unele femei isi cumpara camere de alea cu trepod/trepied sau cum se zice, si daca se holbeaza vreun obsedat sexual la ele, il posteaza pe social media sau fac plangere la politie

| DonEnnioSalieri a răspuns:

1. iti setezi un obiectiv cu propria ta persoana si ti-l indeplinesti indiferent de obstacole, renunti la lucrurile/persoanele care te distrag in procesul tau de dezvoltare.
2. nu, nu am ras sau rad de persoanele supraponderale care vin la sala, din contra le admir pentru ca au dorinta de a ajunge la o forma cat mai ok fizic si de ce nu psihic.
3. prin Bucuresti singurele sali care sunt mai libere dimineata in special fitmotion si unisports, zic strict de cele care merg.
4. imi este greu sa cred ca cineva se va lua de tine, poate vreun stiutor dornic sa te invete el cum sa executi miscarea, care cauta de fapt bagare in seama :-)

| anonim_4396 explică (pentru DonEnnioSalieri):

Păi sincer și la prima sală de la mine în oraș, auzisem așa o dată un antrenor de fitnes, dar nu știu ce i făcusem, dar vorbea cu doamna de la recepție și mai în glumă zisese că nu știe de ce, dar că m-ar pune să fac multă mișcare, nu vreau să spun prostii, dar cred că zisese și că m-ar pune să alerg de ar ieși untul din mine laughing) ehhh, gluma o luasem ca atare și deci acolo nu m-am supărat. Dar tot nu vreau să se lege lumea de mine sau să-mi dea sfaturi dacă nu i le cer. Mai ales dacă nu mă și cunosc sau eu până la urmă nu le-am făcut nimic.

Dar punctul 1 îmi place cum sună. happy

Mulțumesc. happy

| DonEnnioSalieri a răspuns (pentru anonim_4396):

Intotdeauna vor aparea habarnisti care sa iti arate ce si cum, nu e dupa vrute ci nimerite