| Mihai_Vlad_1998 a întrebat:

Am 17 ani, 1, 78 și 47 de kg.De când mă știu am luat vitamine pentru a mă îngrășa, însă fara nici un rezultat. Când eram mic eram foarte gras însă în timp am slăbit, m-am intaltat și am slabit.De mâncat mănânc foarte mult dar degeaba. Întrebarea mea este cum să mă îngraș? Să mă apuc de vreun sport? Sala de fitness nu am prin apropiere, pot sa fac eu exerciții acasă? Vreau să mă îngraș nu în sensul să fiu obez, ci sa fiu mai făcut și cu masă musculară. Funda! Help me!

Răspuns Câştigător
| immortalfaith a răspuns:

Ca sa te ingrasi trebuie sa faci si VREUN sport da, asa sunt ectomorfii, dar si sa bagi in tine mancare. (calorii multe), nu vitamine
Stai linistit ca tu crezi ca mananci foarte mult, dar de fapt nu mananci asa mult :p
Apuca te de alergat, sprinturi, nu alergari lungi (in cazul asta o sa ai pofta de mancare mai mare~ de vreo 2-3 ori pe sapt)
Mananci o data la 2 ore, de preferat minimum 6 mese normale pe zi + vitamine sau ce iei tu si ceva gustari (nu te fortezi la mancare, in timp o sa reusesti sa bagi tot frigiderul)
Ai nevoie de exercitii fizice compuse, o sa cresti cam greu fara sala, dar in timp vor aparea rezultate :
tractiuni (supinatie, pronatie ~ 4 serii fiecare, cate poti ~cand ajungi la 15 pe serie adaugi greutati ~ghiozdan cu carti sau ce ai tu)
Poti sa faci flotari la paralele si flotari normale, schimbi unghiurile, etc. (cu timpul adaugi greutate suplimentara, asa cresc muschii)
Poti invata sa faci si flotari in maini, rezemat de un perete pentru umeri
3 zile pe saptamana : piept/spate/umeri si sprinturile ajuta la picioare
Iar ca mancare baga banane, kiwi, avocado, migdale, nuci si iaurt grecesc, orez, carne, paine, cartofi copti, paste, mazare si ce mai vrei tu

3 răspunsuri:
| Ha0s a răspuns:

Ca sa cresti in greutate, e simplu: Trebuie sa fi in SURPLUS CALORIC adica sa mananci mai multe calorii decat organismul tau are nevoie. Iei un cântar de bucătărie, 1 pix, caietul si iti calculezi toți macronutrientii care ii consumi zilnic, iar ca un prim scop mananca zilnic undeva la 2000-2500 calorii pe zi daca nu cresti in greutate maresti la 3000 si tot asa, dar ma îndoiesc de acest lucru. Iar ca sport poți sa faci streetworkout ai nevoie de un parc sau măcar o bara ceva unde poți face tractiuni, flotari la paralele, alte tipuri de flotari, "scheme" la bara si sa nu uiți de picioare. Bafta

| Clubăreală a răspuns:

Deci, tu vrei sa pui masa pe tine ( musculara ). ai 17 ani, probabil o sa mai cresti cativa cm pana la vreo 21, incearca sa practici un sport, nu trebuie neaparat sa faci fitness, bodybuilding sau ce mai vrei tu, pur si simplu un sport, care sa-ti placa tie. Asta e parerea mea, dar acum tu iti poti face propriul tau program acasa ( in vedere ca nu ai nicio sala prin apropiere sau ceva ). Mult succes Arnold jr!