| FitMonkey a întrebat:

Buna am 18 ani 182cm 66kg practic fitness si 2 saptamani si as vrea sa ma ajutati sa scap de grasimea abdominala, am picioare subtiri si nici manurile nu le am groase dar be burta am grasime as vrea sa ma ajutati cum sa scap cat de des sa fac exercitii pentru abdomen cum si ce sa mananc ca sa mi se vada patratelele. multumesc

1 răspuns:
| GladYouCame a răspuns:

Frate cum sa iti explic pe romaneste... pentru a scapa de grasimea abdominala si pentru a ``pompa`` muschii incearca asta (e de pe un site ff bun crede-ma ca se vor vedea diferente destul de repede)



Prietene, hai sa-ti dau sfaturi bune.Lasa gantera, oricum cu o gantera n-ai sa faci nimic bun.Nici la sala sa nu te duci.Masa musculara este egala cu zero.Te duci la sala, faci masa musculara, si se obisnuiesc muschii cu efort static. Daca vrei sa faci putin efort in aer liber, sau sa dai la sapa, pici pe jos dupa 5 minute, fiindca corpul tau e obisnuit sa stea pe loc si sa ridice greutati.Nu asa devii puternic, nu asa iti construiesti un corp frumos, bine proportionat si rezistent.
Iti spun eu reteta mea personala, preluata de la militari:exercitii cu greutatea corpului.Nimic nu-ti face fibra, si masa, si rezistenta mai bine si mai echilibat decat asa ceva.Fa asa cumm iti spun eu. Flotari, in serie.Stabilesti cate poti face fara sa te opresti, si faci pe serii, pana iti obosesc bratele.Nu uita sa faci pauze intr serii.Astfel iti antrenezi trapezul, tricepsii, bicepsii, umerii. Faci pauza dupa toate acestea. Apoi treci la abdomene.Alea traditionale.Stabilesti cate poti face. Faci 2-3 serii, cu pauze generoase intre ele. Apoi faci o pauza mai lunga, sa te odihnesti.La final, teci la picioare.Te pui ghemuit jos, si sari cat poti de sus, dupa aceea revii in pozitia ghemui. Faci pana simti ca-ti cedeaza picioarele.O sa te doare pe moment, dar trece repede. Dupa ce ai facut exercitiile astea, faci pauza de o zi.A treia zi, faci jogging.Crede-ma,rezistenta la alergat e foarta importanta, de multe ori(in viata reala), mai importanta decat forta trupului.Te duci in aer liber, iti alegi o distanta:de aici pana aici, cat crezi tu ca poti sa rezisti.Alergi distanta asta in alergare usoara, ca la incalzirea de la orele de sport. Dupa ce ai ajuns la final, daca esti obosit, faci putina pauza.Nu uita sa-ti duci apa cu tine. Apoi te intorci inapoi tot alergand.Dar alergi toata distanta, chiar daca pusca plamanii in tine.Numai asa faci rezistenta.La toate exercitiile pe care le-am mentionat, le maresti cand crezi ca poti.
Am uitat sa mentionez, daca poti, gaseste un loc in care poti face tractiuni.Tractiunile sunt foarte importante.Tractiunile sa le faci de cate ori ai sansa, fiindca alea nu tin de un program fix.Cel putin asa fac eu.
Crede-ma cand iti spun, ca functioneaza.In 2 ani, cu astfel de exercitii, am ajuns mai puternci decat altii care fac ca fraierii sala de 3-4 ani.Si ei mai si dau banii pe abonamente, cand eu fac totul gratis.Sa-i vezi pe aia la sport.Nu pot nici sa se dea peste cap, sau sa alerge juma' de kilometru, fara sa oboseasca.Sala nu e solutia.Pot spune chiar ca sala e o prostie.Singurele antrenamente cu gantera, pe care ti le recomand, sunt pentru antebrat.Cauta pe google si ai sa gasesti.In rest, nimic.
In plus, corpul meu nu arata ca un balon umflat cu apa, ci arat mai degraba ca un atlet din Grecia antica, mai cu muschi.De asemenea, iti recomand pentru tine, din tot sufletul, sa te apui de arte martiale, daca ai posibilitatea. Daca nu, priveste pe Youtube videoclipuri in care iti arata miscari de lupta, si repeta-le cand ai ocazia.Eu recomand sa faci asta in ziua pauza, asa cum fac eu. Daca poti, antreneaza-te la lupta cu un prieten, inveti mult mai usor asa.
Si astfel ti-am dat reteta catre un trup puternic, rezistent si frumos.Nu o sa ai rezultate prea repede, dar nu-ti fa griji, acestea o sa apara.Mie mi-a luat 2 ani, nu uita.De asemenea, sa nu uiti sa maresti numarul de repetitii, precum si distanta(pentru jogging)
Daca vrei inca ceva in plus, apuca-te impreuna cu prietenii de parkour.Astfel o sa ai si abilitai in plus, abilitati serioase, si o sa ai un corp si mai flexibil, si mai oisnuit cu efortul.Insa mare grija, sa nu-ti rupi vreun os.Un os rupt nu mai e niciodata ca un os normal.Mult noroc. Sper ca o sa te tii de ce ti-am spus eu, si nu uita:perseverenta si rabdare, astfel nu o sa ai rezultatele pe care le doresti. P.S. nu eu am inventat antrenamentul. Sper sa te ajute. Funda? happy