| catalinacroitoru04 a întrebat:

Îmi spuneți și mie regulile de fotbal? Adică, de exemplu, când este corner si chestii de-astea...

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Regulile de baza:
1. Cand mingea intra in plasa si se pune golul pentru echipa care marcheaza.
2.Corner: Este atunci cand mingea se duce afara din echipa adversa, dar afara inseamna in spatele portii, este acolo o linie trasata care sa marcheze.
3.Out/aruncare de la margine: Out-ul sau degajare de la 6 metri inseamna cand echipa adversa a dat mingea afara, sau a dat-o peste poarta, iar aruncarea de la margine este cand tot echipa adversara arunca mingea si mingea depaseste marginea terenului. Atunci se arunca cu mana pentru a bate lovitura.
4. Lovitura libera se da pentru faulturi si pentru intrari tari, se bate exact de unde s-a produs faultul, iar prin aceste faulturi se pot da cartonase galbene sau rosii, in functie de gravitatea faultului. Galben se da ca prim avertisment, iar rosul se da ca sa elimine jucatorul care a faultat.
5.Penalty: Este faultul asupra unui adversar in propriul careu sau hentul senmalizat de arbitru, se bate o lovitura de la 11 m, doar jucatorul cu portarul sunt acolo, in 99, 99 se da gol de acolo.
6.off-side: Cand fundasii fac pasul in fata si mingea venita de la adversari ii atinge pe orice parte a adversarului, iar ei sa se afle in spatele fundasilor in momentul venirii mingiei, e complicat aici.
Cam astea! Daca mai vrei sa-ti spun ceva, intreaba-ma!

2 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Uita-te la un meci de fotbal si vei invata toate aceste chestii. Vezi ca joaca Pandurii cu Steaua azi pe Dolce Sport sau Digi Sport. Uita-te, eventual, cu cineva care se pricepe, ca sa te lamureasca si sa-ti explice cand nu stii. Pe TPU e greu sa inveti.