| Lepadatumihai a întrebat:

Buna ziua!
De la un timp au inceput sa ma doara genunchii, de la banda de alergat si as dori sa ma mut pe o bicicleta eliptica.
Daca se pricepe cineva, as dori sa aflu si eu daca la bicicleta eliptica exista vreun risc, daca afecteaza articulatiile,(in mod special genunchii ma intereseaza).
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| costicj a răspuns:

Pk, deci vizualizează în felul următor:
- la alergare, mișcarea articulațiilor în cauză este destul de amplă, punem și impactul fiecărui pas, șoc provenit din greutatea corpului pentru susținerea lui în echilibru, la fiecare pas.
-la bicicletă, mișcara este puțin mai amplă, dar nu există impactul despre care am vorbit mai sus.
Eu unul ți-aș recomanda să iei o pauză de la solicitarea genunchilor, deoarece ele sunt în continuă tensiune încă de când ai început să alergi, de prima data.
Cel mai bine cauți alte tipuri de cardio cu care să schimbi, faci program de 4-6 săptămâni fiecare.
YT: Gravity Transformation, ai acolo toate informațiile pe care le-ai căuta vreodată, în orice moment și ai nevoie de un răspuns rapid, concret și corect.

2 răspunsuri:
| Freddie23 a răspuns:

Data viitoare pune o ușoară înclinație benzii de 0.5 sau 1 si i-ati niste bascheti mai buni cu talpa calumea pentru alergat. Lucrurile astea ar trebui sa amortizeze mai bine socurile de la alergat.
Eliptica nu isi solicită genunchii sau articulațiile fiind foarte indicata cand ai diverse probleme, deci o alegere foarte bună. Spor!

| ADeaa12 a răspuns:

Bicicleta eliptica nu afectează genunchii, este special creată pentru personale cu probleme la coloana sau articulații. Momentan asteapta sa treaca inflamația de la genunchi apoi fa eliptica. Si pentru cand te apuci inapoi de banda trebuie sa ai încălțăminte corespunzătoare care absoarbe șocurile si încălzire corespunzătoare inainte. Eu alerg mult in aer liber si am avut genunchii umflați si durere vreo 2 saptamani, abia puteam sa merg. Nu faceam încălzire de multe ori pentru ca eram nerăbdătoare sa ies la alergat si adidasii mei deși arătau bine pe exterior nu mai absorbeau șocurile cum ar fi trebuit pentru ca alergasem vreo 500 km cu ei? E foarte important ai aspectul asta.