| Anonymus3000 a întrebat:

Cand e lovitura libera directa si cand e indirecta la fotbal? Eu spun ca e indirecta cand a fost fault sau hands in partea ta de teren si directa cand e in partea adversarului de teren. EL spune ca hands-ul e mereu direct si faultul indirect. Cum este corect? Cand e lovitura directa si cand e indirecta?

8 răspunsuri:
| andrei_1403 a răspuns:

Lovitura e indirecta cand hand-sul a fost involuntar (fara voie) dar de obicei cand esti in careu si faci hands nu conteaza deoarece in 99% dintre caszuri se da penalty.dar cand esti in apropiere de careu sau inauntru si tu te intorci cu capul sau plonjezi dupa minge si tu chiar nu aveai intentii de hands se da indirect.dar cand esti pe picioare si pui mana pentru ati apara fata se da penalty

| Denis2597 a răspuns:

Tu ai dreptate.Hands-ul depinde unde e facut daca pe la mijocul terenului e indirect, si daca e mai in fata e direct. Diferenta dintre fault direct si indirect este ca la cel direct poti da direct la poarta in schimb la cel indirect ai posibilitate centrarii. Sper ca am fost de ajutor.winking funda?

| andra_5121 a răspuns:

O lovitura libera directa se acorda atunci cand un jucator loveste un jucator din echipa adversa(fault). Deasemenea lovitura libera directa se mai acorda si at cand scuipi un adversar. (LOVITURA LIBERA DIRECTA SE ACORDA INDIFERENT IN CE ZONA A TERENULUI SE PRODUCE...DAK E IN CAREU AT LOVITURA LIBERA DEVINE LOVITURA DE LA 11 M(PENALTY))
Lovitura libera indirecta se acorda at cand un jucator intra intr un mod periculos (de ex pune talpa, ridica periculos piciorul), dar ideea e ca nu atinge jucatorul... pentru mai multe detalii scrie pe google REGULAMENTUL JOCULUI DE FOTBAL(legea12)...funda?batting eyelashes

| andra_5121 a răspuns:

Si daca faci un hentz (atingi mingea cu mana) se acorda tot lovitura libera directa.

| andra_5121 a răspuns:

Asta o stii pentru ca asa joci u in cartier

O MICA PARTE DIN LEGILE JOCULUI:

Lovitură liberă directă

Se va acorda o lovitură liberă directă echipei adverse jucătorului care după părerea arbitrului, comite, din neglijenţă, imprudenţă sau cu o forţă disproporţionată, una din următoarele şase greşeli:

- loveşte sau încearcă să lovească cu piciorul un adversar;

- sare asupra unui adversar;

- atacă un adversar;

- loveşte sau încearcă să lovească un adversar;

- împinge un adversar.

Se va acorda de asemenea lovituă liberă directă echipei adverse jucătorului care comite una din următoarele patru greşeli:

- atacă un adversar ca să intre în posesia mingii şi atinge adversarul înainte de a juca mingea;

- ţine un adversar;

- scuipă adversar;

- atinge în mod VOIT MINGEA CU MANA(cu excepţia portarului în propria suprafaţă de pedeapsă).

Orice lovitură liberă directă se va executa de pe locul în care s-a comis greşeala.

-->nu exista atins mingea cu mana in mod voit...ti a venit in mana asta e. greseala lui.se va acorda lovitura libera directa...bft

| andra_5121 a răspuns:

Ma cititi regulamentul///scrieti niste aberatii de numa numa... daca vrei joc de cartier sau de scoala at e corect cum vreti voi:))
cititi aici atat despre Lovitura libera directa cat si de cea indirecta... http://football.3x.ro/legea12.htm

| vladish555 a răspuns:

Eu stiam ca hands e indirect doar cand atingi mingea cu mana fara sa vrei.

| Str33deNT a răspuns:

Nu conteaza in ce parte a terenui esti, mereu faultul e direct si hands e indirect...