| kboom a întrebat:

Care e secretu pentru a face muschii mari?
dau funda...

25 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Conteaza asa, in ordinea importantei : alimentatie, odihna, antrenament, suplimente.
Alimentatie : 5 mese pe zi bogate in proteine ( carne, lapte, branza, oua ), ceva carbohidrati ( cartofi, orez, quinoa, etc. ) si ceva fibre vegetale ( legume, fructe ).
Ai nevoie de un program la sala care sa evite supra-antrenamentul si sa-ti lucrezi tot corpul intens, sa ai pompare maxima in muschi. Sa pui accent pe exercitiile libere si abia apoi pe aparate.

Cu flotari/abdomene acasa nu rezolvi mare lucru, mai ales daca urmezi sfaturi de la copiii de 15 ani care iti zic sa faci sute / zi, obtii doar supra-antrenament si putina tonificare.

Ai nevoie de 1.5 - 2 grame de proteina / kilocorp ( un piept de pui de 100 de grame are aprox. 20 de grame ), deci trebuie sa-ti calculezi cele 5 mese a.i. sa acoperi aceasta necesitate.

Eu zic cel mai bine sa-l pui pe instructorul de la sala sa-ti faca programul, in primul an, cat esti incepator, apoi ti-l modifici tu.

SI cel mai important : muschii se fac in ani de zile, o sa observi diferente cam la 2-3 luni asa, dar "muschii mari" o sa-i ai dupa 3 ani minim.

| Cosmin86 a răspuns:

Continuare :
citeste aici http://www.optimumnutrition.ro/events/pr11.php
Cele mai bune exercitii pentru masa musculara, NU sari peste niciunul ( in mod special peste genoflexiuni cu haltera pe umeri sau impins la presa militara )

Răspuns utilizator avertizat
| WhiteProud95 a răspuns:

Secretul pentru a face 'muschii mari ' este sa faci culturism cel putin 6 luni sa se vada...cel mai recomandat e sa tragi natural... fara creatina steroizi si proteine..necesita mult efort fizic..iti recomand sa intrebi un instructor de culturism ce si cum pentru ca el e mai priceput

| Cosmin86 a răspuns (pentru WhiteProud95):

Cu creatina si proteine tot natural e happy

| WhiteProud95 a răspuns (pentru Cosmin86):

Oarecum..si steroizii? aia zi-mi ca sunt naturali..ca nu te cred... daca iei steroizi faci sala, se pune pe tine si dupa aia daca te lasi ti se lasa pielea in jos.

| Cosmin86 a răspuns (pentru WhiteProud95):

Steroizii = otrava, cea mai mare porcarie posibila. Si faptul ca ti se lasa pielea jos e CEL MAI MIC efect secundar. Sunt altele mult mai grave, cum ar fi : impotenta, acnee, afectiuni ale ficatului ( ducand pana la ciroza ), boli de inima, caderea parului, agresivitate, tensiune si multe altele.
Multi culturisti care au luat steroizi au murit pana in 50 de ani, exemplu Mike Mentzer, idolul multor generatii.

Dar trebuie facuta o diferenta clara intre steroizi si suplimente. Suplimentele sunt doar mancare concentrata, rolul lor e sa te ajute sa-ti suplimentezi cantitatea zilnica de proteine fara sa-ti fortezi stomacul mancand prea mult ( nu toti putem sa mancam 2 kg de carne / zi ) sau sa te ajute in recuperarea dupa efort (ex. glutamina).

Dar ca fapt divers, stii unde sunt folositi steroizii? In spitale, in special cand ai un accident grav ( ex. dupa o operatie ) si ai pierdut masa musculara in timpul operatiei ( ex. te-a muscat un rechin de picior si ti-au taiat jumatate din el ), atunci cu steroizi te ajuta sa te recuperezi ( altfel ai sta in scaunul cu rotile toata viata ).

| dIzzEE a răspuns:

Simplu : 1) steroizi
2) sala

| bianca20 a răspuns:

Sa mananci de 3 ori pe zi, de preferinta la aceleasi ore si sa urmezi urmatorul program:Eu iti pot zice ca in prima saptamana de antrenamente sa faci 10 abdomene cu genunchii indoiti, in a 2 a saptamana de antrenament sa faci 10 abdomene cu genunchii intinsi, in a 3 a saptamana sa faci 15 cu genunchii intinsi si 10 cu genunchii intinsi.Totul zilnic. Fara pauze intre executii, in fiecare zi.Eu ma pricep mai bine deoarece sunt gimnasta.Deci SUCCES!

| Cosmin86 a răspuns (pentru bianca20):

Daca mananca de 3 ori pe zi o sa faca muschi din parti. Ai nevoie de 5-6 mese pe zi, bogate in proteine ( carne, lapte, branza, oua ) si ceva carbohidrati.
Totul zilnic = supra-anterenament. poate la gimnastica merge, dar pentru masa musculara nu e asa bun.
Eu spre ex. recomand la abdomen asa :
- 4 serii a cate 20-25 de repetari, cu un disc mare pe piept sau 2 gantere in fiecare maini
- 4 serii crunch cu greutate
- 4 serii ridicari de picioare cu o gantera legata de picioare.

Serii cu pauze de 90-120 de secunde intre ele, asa obtine pompare maxima in muschi. Si apoi 48 de ore il lasa sa se refaca.

| bianca20 a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu ti-am spus ce cred doar e un site de pareri (intr-un fel)si oricum nu trebuie sa te agiti asa! Eu pot sa iti dau ex. si ce trebuie sa mananci in cele 3 mese deoarece daca mananci imcaruri grase te ingrasi si nu ti se mai vad muschii! Pricepi? Eu cred ca ar trebui sa incerci deoarece am destula experienta in aceste lucruri fiindca si eu, la gimnastica am nevoie de muschi findca am mobilitate cu carul! Si asa slabeste si isi formeaza muschii matusa mea cu 3 mese pe zi! Cum spuneam, iti pot da si un exemplu de 3 mese!

| Cosmin86 a răspuns (pentru bianca20):

Nu ma agit, incerc doar sa dau un sfat corect happy
Dar nu poti pune masa musculara si slabi in acelasi timp, o ciclizare a perioadelor este necesara. Omul vrea "muschi mari", adica masa si probabil definire ( adica slabire ) mai tarziu. Iar pentru asta are nevoie de o cantitate mare de proteine si cu 3 mese ar insemna sa mananci foarte mult la fiecare masa.
Se poate creste si cu o masa pe zi, era un culturist pe vremea lui Arnold ( imi scapa acum numele dar il pot cauta pe google ) care manca O SINGURA MASA PE ZI si consuma 4 kg de carne la acea masa. Doar ca pentru "muritorii de rand" 5-6 mese bogate in proteine sunt de preferat decat 3 mese cu multa mancare cu care sa-ti fortezi stomacul.

| bianca20 a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu nu am zis sa mananci nici multa mancare, dar eu am zis 3 mese pe zi deoarece am auzit de o doamna care a trait vreo 100 ani deoarece a avut 3 mese pe zi si le manca la aceleasi ore! Poti inainte de pranz sa mananci o salate cu mai putina sare, otet si ulei si dupa aia sa mananci un polonic de ciorba! Seara poti manca o salata de fructe sau tot o salata si dupa fiecare masa un fruct! Dimineata poti mancao cana de lapte cu 2 felii de paine biscotata saudaca nu stii ce e aia poti manca o felie de paine prajita! Sau dimineata poti manca cereale fitnes! Sau cereale mai naturale! Poftim! Acum ce mai ai de comentat?

| Cosmin86 a răspuns (pentru bianca20):

Da mai, inteleg ce scrii, dar aia e o dieta pentru o fata. Cu dieta aia nu o sa faci niciodata muschi doarece are o cantitate foarte mica de proteine. Joe Weider a ajuns la 90 de ani si manca foarte mult, a fost culturist profesionist. ( p.s. : chestia cu 100 de ani depinde foarte mult de genetic, am vecini la tara care fumeaza de la 14 ani si au ajuns la 90 dar din asta nu rezulta ca fumatul e bun ci doar ca au ei un genetic exceptional ).

Tu recomanzi dieta pentru o fata care face fitness sau gimnastica, pentru cineva care vrea muschi nu e foarte buna.

Uite spre ex. ce am manancat eu ieri ( si nu sunt culturist profesionist, dar pot spune ca am muschii OK pentru varsta mea ) :

dimineata : 6 oua ( 2 intregi + 4 albusuri ), o bucata de branza ( 200-300 de grame ) si 2 felii de paine integrala
pranz : muschi de vita cu orez si salata de rosii
ora 16 : fructe
seara : un somon intreg cu 1 cartof copt
inainte de culcare : 1 litru de lapte

Cam acela este planul meu alimentar si fac progrese OK cu el, imping peste 100 de kg de la piept la sala, fac indreptari cu 90 de kg, etc.
Si NU am burta happy

| bianca20 a răspuns (pentru Cosmin86):

In primul rand 6 oua nu-ti fac bine la ficat si un l de lapte e prea mult.Vei sta toata noaptea pe tualeta.

| Cosmin86 a răspuns (pentru bianca20):

Nu am zis 6 oua intregi, 2 intregi + 4 albusuri. Albusul are doar apa + proteina, nu are nicio treaba cu ficatul.
Si eu am 94 de kg, 1 litru de lapte abia il simt happy
Fac sala pentru masa musculara si am nevoie de proteine.

| bianca20 a răspuns (pentru Cosmin86):

Bine,am priceput!,, Ce se aprind unii!''

| Cosmin86 a răspuns (pentru bianca20):

Nu ma "aprind", doar iti explic diferenta. La sporturi diferite sunt diete diferite happy

| bianca20 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu vorbeam neaparat de tine!

| rares80gold a răspuns:

Pai te antrenezi mult (cel putin 30 flotari pe zi) nu mananci mult si mai ales nu mananci ciocolata, tort sau prazituri.

| Cosmin86 a răspuns (pentru rares80gold):

Cel mult 30 de flotari pe zi? Daca lucreaza zilnic = supra-antrenament. Flotarile NU lucreaza bicepsi, picioare, gambe, spate, zona lombara, deltoizi.
Deci recomanda altceva

| Cosmin86 a răspuns (pentru rares80gold):

De ce sa nu manance mult? Pentru muschi mari are nevoie de minim 5 mese pe zi, dar consistente, bogate in proteine ( carne, lapte, branza, oua ) si putini carbohidrati ( cartofi, orez, etc. ), a.i. sa-si hraneasca muschii si sa nu se ingrase.

30 de flotari pe zi = mult? Nu. dar NU conteaza numarul, conteaza greutatea. 10 flotari cu 100 de kg in spate valoareaza mai mult decat sute de flotari pe liber, nu mai pune accent pe nr. de repetari ci pe greutate.
Pentru masa musculara la un exercitiu pui o greutate a.i. sa faci MAXIM 10 repetari, la a 10-a repetare muschiul sa fie epuizat. Apoi pauza 60-120 de secunde MAXIM si apoi lucrezi iar, asa simti pompare maxima dupa 4-5 exercitii a cate 3-4 serii fiecare ( ca sa-l lucrezi din toate unghiurile ).

| DenyBuby a răspuns (pentru rares80gold):

laughing

| ivancunemo a răspuns:

Frate secretu e multa munca rage la sala pana iese tot din tine

Întrebări similare