| MariusMarius07 a întrebat:

Ce este recomandat sa mananci pentru a creste in masa musculara?

Răspuns Câştigător
| presus a răspuns:

Daca faci sala, este recomandat sa consumi 5-6 mese pe zi, eventual niste gustari intre mese (banane, mere). Ai nevoie de mancare bogata in proteine si carbohidrati (carne de vita/pui, peste, branza, oua). Pe langa mancare, trebuie sa stai mereu hidratat, cel putin 2 litri de lichide pe zi (lapte/apa). Nu uita sa te odihnesti minim 8 ore pe noapte (atunci se refac muschii). Trage tare!

| Mayhem666 a răspuns (pentru presus):

5-6 mese pe zi + gustari? Baiatul vrea sa devina musculos, nu obez!
Eu am maxim 2 mese pe zi si fara gustari, si mi-e bine asa.

| presus a răspuns (pentru Mayhem666):

Este cunoscut faptul ca muschii fara un suport nutritional de 5-6 mese pe zi bogate in proteine si carbohidrati nu creste masa musculara. Daca nu esti suficient de documentat in acest subiect, evita sa raspunzi aiurea. Daca tu ai 2 mese pe zi fara gustari, si ti-e bine, nu da acest exemplu celor care vor sa isi mareasca masa musculara. Un obez consuma multe grasimi, multe dulciuri cu exces de zahar, multe prajeli si in special fast food-uri. Ti se pare ca i-am recomandat eu astfel de nutritie? Probabil esti un baiat firav care nu practica niciun sport, mai ales sala de forta. Organismul tau s-a obisnuit sa fie hranit cu 2 mese/zi, dar asta nu inseamna ca este ok.

| RAY a răspuns (pentru presus):

Este cunoscut fata de cine? Ce studiu a dovedit asa ceva? 5, 6 mese sunt foarte multe, nu are sens sa manci de atatea ori, vreau sa vad studiul ala stiintific care sa ma contrazica, un obez poate consuma si multa carne, nu are importanta ce mananci si cat mananci, un studiu in Usa a dovedit ca 1000 de calorii indiferent de macronutrienti, subiectii au slabit la fel.

| presus a răspuns (pentru RAY):

Daca tu mergi in sala de forta sa stai 60 de minute, cu siguranta n-ai nevoie de 5-6 mese pe zi, pur si simplu nu iti cere organismul. Eu vorbesc aici de cei care nu ies din sala pana nu sunt transpirati si fara nicio putere sa mai continue. Eu nu ii dau sfaturi omului despre cum sa faca fitness, ci pentru a creste in masa musculara, insa aia se face mancand mult. Daca practicai acest sport si aveai habar, nu era nevoie sa ma intrebi "ce studiu a dovedit asa ceva?". In ziua de azi, majoritatea stiu cu ce se "mananca" sportul asta. Pe langa cele 5 mese care le serveste un culturist, mai poate adauga una, iar intre cele 6 mese, nu strica niste gustari (exemplu: fructe).
Normal sunt 5 mese pe zi:
1.Mic dejun
2.Pranz
3.Inainte de antrenament
4. Dupa antrenament
5.Cina

| RAY a răspuns (pentru presus):

Ai afirmat ceva dovedeste ceea ce ai afirmat, astept acel studiu

| MariusMarius07 explică (pentru presus):

Eu inainte mancam 4 mese pe zi, o sa incerc sa includ si fructele in regimul meu, multumesc! Sper sa se vada rezultatele

| presus a răspuns (pentru RAY):

Cine a spus ceva de un studiu anume, eu nu am zis nimic. Nu am nevoie de un studiu pentru a dovedi ce am spus, insa tu ai nevoie, ca esti dezorientat. Am avut cumparate reviste de culturism, nu ma rezum doar la articole postate pe internet de niste firavi fara studii care comenteaza despre nutritie si antrenamentele din sala de forta. Am citit programul culturistilor profesionisti, despre nutritia lor, etc. Degeaba ma contrazici fara argumente, prietene.

| presus a răspuns (pentru MariusMarius07):

Spor!

| RAY a răspuns (pentru presus):

Nu ai nevoie de argumente pentru a nu crede in afirmatiile cuiva, cel care prezinta afirmatiile trebuie sa le dovedeasca

| presus a răspuns (pentru RAY):

Exista un motor de cautare, se numeste google. Daca vrei studii bazate pe acest subiect, te invit sa cauti pe google, sigur o sa gasesti. Nu ma obosesc sa iti explic, degeaba o fac.

| RAY a răspuns (pentru presus):

Deci eu sa caut sa dovedesc ceea ce afirmi, foarte logic gandesti ce sa spun

| presus a răspuns (pentru RAY):

Daca tu iti cresti masa musculara cu cele 3 mese pe zi, n-am ce dovezi sa iti aduc. Pot spune doar ca ai dreptate, tot asa, prietene! laughing

| RAY a răspuns (pentru presus):

Masa musculara nu creste daca manci mult si daca depui efort si conteaza mai multe aspecte

| presus a răspuns (pentru RAY):

Statistica mea: 60% nutritia, 30% antrenamentul, 10% odihna. Tu ai in cap alte aspecte nesemnificative, documenteaza-te.

| RAY a răspuns (pentru presus):

Poate pentru tine dar fiecare organism e diferit, unii fac sport si nu iau in masa musculara nimic, un studiu pe cei mai mari culturisti a demonstrat ca masa musculara e ceva a fi predispusa genetic, adica cei mai mai mari culturisti inca din adolecenta aratau bine fiind predispusi genetic.

http://www.steroizi.ro/......culturism/
Detinatorul unui record mondial, Andy Bolton, a facut genuflexiuni cu 220 de kilograme si indreptari cu 270 kilograme, prima data cand a avut contact cu aceste exercitii. Fostul Mr. Olympia, Dorian Yates, a impins la piept cu 140 de kilograme, la prima s-a incercare ca adolescent.

Brian Dobson, detinatorul salii de forta Metroflex, povesteste prima s-a intalnire cu, pe atunci, viitorul multiplu campion Mr. Olympia, Ronnie Coleman. Descrie coapsele enorme ale lui Coleman, cu vene care ieseau prin pantalonii de spandex, desi, la vremea aceea, nu folosise niciodata steroizi anabolizanti.

Arnold Schwarzenegger, arata mai musculos dupa un an de antrenament decat ar fi aratat altii dupa 10. Este evident ca unii indivizi raspund mai bine la antrenamente decat altii. Dar ce face ca elitele sa reactioneze mult mai bine decat noi, oamenii de rand?

Probabil nu asta vrei sa auzi asta, dar progresul tau este dependent intr-o masura mare de genetic. Studiile recente au aratat ca unele persoane raspund foarte bine la antrenamentul de forta, altii abia raspund si unii nu raspund deloc. Ati citit corect! Unii nu prezinta niciun rezultat notabil. Cercetatorii au numit acesta categorie de persoane "non-responderi".

| presus a răspuns (pentru RAY):

Subiectul discutiei era despre nutritia pentru cresterea in masa musculara, tu ai derivat de la subiect. Stiu si eu tipurile de genetic si cum sta treaba cu ele, insa detaliile date de tine nu ma intereseaza (probabil multe false, luate de pe site-uri fantoma). Asta vreau sa imi explici ce vrea sa insemne, prietene "tatal tau ala e maximul genetic".

| AFR81 a răspuns (pentru RAY):

Ce rost are discutia asta? User-ul presus are dreptate.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mayhem666):

Asa mananca sportivii... daca tu esti un copil mic si firav si vrei sa pui muschi cu 2 mese pe zi, nu inseamna ca toti fac la el.

Eu am 4-5 mese ( uneori 4-5 fripturi pe zi ).

| Mayhem666 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu sunt un copil mic, si sunt vegetarian, deci nu consum carne.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Mayhem666):

Http://www.culturism.ro/vedete/plan-alimentar-pentru-masa-musculara.html

Exemplu de 6 mese pentru masa musculara ( FARA grasime ).

31 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Proteine, cele mai bogate in proteine sunt carnea, ciupercile, laptele, iaurtul, peste, oua, branza de vaci, mazare, struguri, stafide, conopida, praz, spanac, urzici, masline, nuci.

| RAY a răspuns:

A face masa musculara trebuie sa faci culturism, proteinele devin grasimi daca mananci prea multe, plus ca ai un maxim genetic, e greu, e foarte complexa biologia umana, poti face culturism 3 ani si sa nu cresti in masa musculara, uita-te la tatal tau ala e maximul genetic

| presus a răspuns (pentru RAY):

Ce ai vrut sa spui cu "tatal tau ala e maximul genetic"?

| RAY a răspuns (pentru presus):

Voi la biologie ce faceti?

| presus a răspuns (pentru RAY):

Sunt 3 tipuri de genetic, stiam deja asta, dar nu inteleg ce ai vrut sa-i explici cu fraza aia "tatal tau ala e maximul genetic"!?

| RAY a răspuns (pentru presus):

Sa-ti explice profa de biologie

| presus a răspuns (pentru RAY):

A iesit la pensie profesoara mea de biologie, dar cand o s-o intalnesc, am sa o intreb... primul lucru. I-o zic direct: "tatal tau ala e maximul genetic", acum explica-mi. laughing

| Mayhem666 a răspuns:

Orice fel de mancare, care sa contina proteine.

| SherryXoX a răspuns:

Tot ce conține proteine. Proteinele cresc Mușchii

| RAY a răspuns (pentru SherryXoX):

Gresit,proteinele nu cresc muschii, fugi si intreaba-ti profa de biologie cum creste fibra musculara

| glsLine a răspuns:

Carne.

Întrebări similare