anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce se intampla intr-un loc in care ai facut febra musculara?

8 răspunsuri:
| hummer24 a răspuns:

Cat de mult a scris SweetAngel merita fundawinking

| stefanradu a răspuns:

Salut,

Am scris un articol interesant despre febra musculara, ce este, de ce apare, si cum poti sa scapi de ea.
Il gasesti aici:
http://hunkbody.ro/febra-musculara-ce-este-si-cum-scapi-de-ea/

| JohnnyBi a răspuns:

A scris mult... copy-paste. a apasat cel putin 4 taste. dar felicitari, frumos raspuns. si eu stiam ca se produce acid lactic, dar parca acidul lactic in cantitati mari e daunator...ma pun pe documentat

| Chratos a răspuns:

Banu febra musculara apare atunci cand depui mult efort fizica si cand simti ca ai febra musculara inseamna ca ti-ai lucrat muschi ca, faci muschibig grinintelegibig grin

| Chratos a răspuns:

Nu,atunci cand ai febra musculara inseamna ca ti se formeaza muschi este un semn bun daca faci febra musculara chiar daca doare un pic si se face dupa mult efort fizic care necesita mult locu ala, adica mai pe scurt (faci muschi)big grin

| Luissa123 a răspuns:

Inseamna ca ai intins muschii prea mult(febra musculara apare in genere dupa o lectie de educatie fizica sau ai facut mult sport...

| queerkulture a răspuns:

Ai "ranit" tesutul muscular din acel loc, care acum produce acid lactic pentru a se reface.

| SweetAngel13 a răspuns:

Febra musculara descrie un fenomen de durere musculara resimtita la 24-72 de ore dupa efort.
Se caracterizeaza prin sensibilitate musculara, scaderea fortei si, in consecinta, afectarea miscarii.
Stiati ca in corpul nostru exista trei tipuri de muschi: muschiul cardiac, muschii netezi (de la nivelul vaselor de sange) si muschii scheletici sau striati, atasati oaselor. Febra musculara afecteaza doar muschii scheletici.
De ce ma dor muschii?
Cauza febrei musculare este ruptura microscopica de la nivelul fibrelor musculare, iar gradul durerii este influentat de durata, intensitatea si de tipul exercitiilor. Exista mai multe teorii acceptate in prezent:
1. O teorie sustine ca fibrele musculare inflamate si tumefiate stimuleaza receptorii pentru durere si determina creierul sa receptioneze durerea.
2. O alta teorie sustine ca celulele inflamatorii, fagocitele, care vin sa inlature tesutul distrus, produc leziuni si mai mari, care genereaza aparitia durerii.
3. O a treia teorie porneste de la premisa ca radicalii liberi (molecule foarte reactive si daunatoare in organism), produsi de celulele inflamatorii, accentueaza leziunile deja existente, cauzand durere.
Cel mai probabil, o combinatie a tuturor acestor factori duce la aparitia durerii din cadrul febrei musculare.
Durerea musculara poate fi semnalul de alarma al unei accidentari serioase. Daca nu dispare in interval de o saptamana, e indicat sa apelati la un medic.
Severitatea febrei musculare depinde de tipul exercitiului
Cand intentia este de a ridica o greutate prea mare, contractia musculara este de tip excentric. Cu alte cuvinte, muschiul se contracta incercand sa-si scurteze lungimea, dar esueaza. Acest tip de contractii genereaza cele mai multe leziuni la nivelul fibrelor musculare, comparativ cu contractiile concentrice tipice, in care muschiul se scurteaza in timpul contractiei la ridicarea unei greutati. Exercitiile care presupun mai multe contractii de tip excentric, precum alergatul la vale, coboratul scarilor, miscarea de coborare in ghemuit, vor genera cea mai severa febra musculara, chiar si in absenta senzatiei de arsura la nivel muscular in timpul desfasurarii efortului.