anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cei care fac antrenamente la sala si stiu bine cum sta treaba, va rog, niste sfaturi :)
So, sala in sine e destul de scumpa pentru mine, asa ca am decis sa fac sport acasa.Pe ce as vrea sa ma axez mai mult? Biceps, Triceps, Umeri. Abdomene fac deja, ma mentin la un nivel acceptabil pentru un incepator, asa ca am decis sa-mi iau niste gantere de pe net.Acum vine intrebarea, pe acest site http://www.insportline.ro/greutati-gantere-si-bari?page= 4 care mie mi se pare OK as dori sa-mi iau pana ce se termina vacanta de Paste 1 gantera(preferabil de la 5 KG in sus). Mai precizez ca bugetul alocat este de CEL MULT 210 RON[incluzand toate taxele de transport+TVA]. Pentru un incepator ca mine, cum nu am mai facut nici-un sport dedicat(am fost la sala acum vreun an si ceva), ma simt destul de slab in forta si as vrea sa-mi lucrez aceasta sectiune a bratelor FOARTE BINE, dar nu stiu care greutate ar fi ce-a mai potrivita pentru mine.Acum,sa nu exagerez, sunt destul de fortos(nu am rezistenta, si ca sa dau un exemplu pot cara destul de multe lucruri grele) asa ca nu se pune problema, parerea mea, a unei gantere sub 5KG.Deci as dori ceva sfaturi :) OFER FUNDA.Multumesc.

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Prietene tu incepi problema gandind gresit. cand vine vorba de sala nu te axezi pe 2 muschi ca toti cocalarii sa arati frumos. toti taranii se duc la sala pentru brate si piept, la mine la sala au fost denumite grupele cocalarilor. trebuie sa muncesti la fel de greu la toate grupele, altfel nu cresti. muschii sunt interdependenti. nu poti face pieptul cat mingile de volei fara sa ai umeri mari, un spate puternic si brate vanjoase. trebuie in fiecare saptamana sa ai 1 antrenament la grupele mari musculare si daca vrei 2 la grupele mici (brate, abdomen, gambe). alege un program care sa iti includa fiecare grupa intr-o saptamana, de ex: luni umeri + triceps, marti picioare, miercuri spate + trapez + lombari, joi piept + biceps. abdomenul il pui in 3 zile cu pauza intre ele. greutatile pentru un incepator la biceps cam 6 kg sunt bune, dar la piept poti impinge si de 14-18. la triceps sunt exercitii unde ca incepator poti face si cu gantera de 25 de kg. nu poti lucra in exces bratele ca faci supra-antrenament si te **** in toata treaba facuta. eu sunt deficitar la umeri si ii fac de 2 ori pe saptamana, dar nu mai des, si cu 4 zile pauza intre antrenamente. nu exista sa lucrezi o grupa si doar atat, sau sa o lucrezi de 4 ori pe saptamana. ori lucrezi tot corpul ori te lasi de meserie. eu iti spun sa nu iei de pe insportline ca au preturi astronomice, aceleasi lucruri le gasesti la cora, carefour (sau cum se scrie), selgros, metro la preturi mai avantajoase. deci, in concluzie, nu te axa pe grupele x, y, z ci toate sa fie la acelasi nivel de interes. toti care facem sala avem o grupa care nu ne place sa o lucram, si pe aceea ne chinuim sa o facem placuta, sau grupa deficitara, si gasim o metoda sa o antrenam mai bine sa o egalam cu restul.

| anonim_4396 explică (pentru JohnnyBi):

Frate, crede-ma ca daca as avea posibilitatea sa merg la sala as face-o happy. Mersi oricum de raspuns, deja mi-am comandat x2 gantere@5KG.Ma voi descurca cumva, vad eu.

| anonim_4396 explică (pentru JohnnyBi):

Probabil pe viitor imi voi lua mai multe echipamente de sala, nu voi ramane doar la 2-3 grupe de muschi. Apreciez ca ti-ai tocit degetele sa-mi explici ce deja stiam, dar asta e situatia si nu am ce sa fac.Sarbatori fericite!

| anonim_4396 explică (pentru JohnnyBi):

+ de asta sunt destul de bine dezvoltat, nu pot spune ca sunt o piticanie de 1. 60 slaba si uscata.

4 răspunsuri:
| SpaNu88 a răspuns:

Mergi la sala