| Lapusneanu a întrebat:

Cum e recomandat sa mananci inainte sau dupa ce alergi? Cat si de ce?

4 răspunsuri:
| AlexAleex a răspuns:

Sa mananci inainte sa alergi si in mod regulat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inainte: carbohidrati complecsi(adica se elibereaza treptat si iti dau energie). asta manaci cu 1h si 30 min inainte de alergat
dupa: doar apa.

| AnonimulxD112 a răspuns:

Ultima masa trebuie sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare, altfel iti fortezi stomacul. Daca nu te culci la ora 21, mai mananca ceva si dupa ora 18, ceva usor, de genul peste cu legume, sau carne slaba de pui fiarta, etc.

Si dupa alergat trebuie sa mananci ceva, pentru refacere, o banana e recomanda ( pentru refacerea rezervelor de glicogen din ficat ) sau proteine+carbohidrati ( ex. piept de pui cu orez, la 30-60 de minute dupa ) sa ajute la refacerea celulelor musculare fortate in timpul alergatului.

Important e sa mananci mancare slaba si de calitate, nu porcarii procesate gen iaurturi sau cu multe calorii.

| ILFenomenoo a răspuns:

Daca vrei sa slabesti, trebuie sa mananci in asa fel incat niciodata sa nu simti ca esti,, plin'', adica sa mananci pana simti ca nu mai ai unde sa bagi. Personal cred ca e mai bine sa mananci dupa ce faci sport, deoarece daca mananci inainte e posibil sa iti scada capacitatea la efort. Dupa ce faci cred ca ar fi mai ok, pentru ca in timpul alergarii corpul tau o sa consume energie si o sa arda calorii, si daca vrei o viata sanatoasa trebuie sa iti calculezi cu grija cum faci sport si ce mananci. Sper ca te-am ajutat!

Întrebări similare