| asd98 a întrebat:

Cum pot sa imi imbunatatesc rezistenta la alergat?

Astazi au fost extragerile la cupa de fotbal a scolii si am meciul saptamana viitoare, joi. Pana marti am o mini vacanta in care m-as putea dedica cu totul antrenamentului desi timpul e unu foarte scurt.

Inaltime: 1, 81 m Greutate:56 kg Varsta:15 ani
Joc fotbal de 3/4/5 ori pe saptamana si parcurg zilnic 5/6 km la pas.Anul asta am ~15/20 meciuri de fotbal (o ora fiecare) dar dupa 10 minute sunt mort si respiratia o ia razna.Tin sa adaug ca meciul va fi in amiaza mare(ora 2 sau 3). Acasa am o bicicleta normala, cateva gantere si o banda de alergat.

PS: Nu fumez, Beau foarte rar (la unele petreceri---dar cu masura), nu am probleme de sanatate.

Cel mai bun si mai complex raspuns primeste funda.Ce antrenamente ar trebui sa fac? Ce trebuie sa mananc inainte de antrenament? Ce trebuie sa mananc in ziua meciului?

Răspuns Câştigător
| Nickname1890 a răspuns:

Pai vrei sa faci rezistenta trebuie sa alergi... cam asta este pe scurt.

Mai en-detail in o saptamana trebuie sa faci cam asa

- alergari 45min-1h intensitate moderata
- Sprinturi si intervale, intervale de diverse feluri fie 1-2min usor cu 30-60sec sprint 100% fie 5min usor cu 30sec sprint (acest tip de antrenament este indicat sa il faci doar o data pe saptamana pentru ca e foarte epuizant)

- Alergari refacere (30min usor)

- Bicicleta 1.30h-2h intensitate moderata

2 răspunsuri:
| e7d7n7 a răspuns:

Tu mânâncă bine acolo să te îngraşi, 56 kg la 1, 81 înălţime? Mânâncă acolo, că dacă eşti radiografie îmbrăcată ca acum... în 10 minute eşti mort.

| asd98 explică:

STiu toata lumea imi zice asta si nu ma mai supar laughing....asta e, ce vina am eu ca sunt asa inalt?