| Jdjsnshxjxjshdhx a întrebat:

Cum sa slăbesc? Stiu ca ați auzit întrebarea asta peste tot si ca s-a repetat si pe aici,dar chiar am nevoie de câteva sfaturi. Viata mea s-a schimbat foarte mult. De cand m-am mutat la București ma îngraș in continuu. Nu pot sa zic ca mananc mult, ca nu mananc asa de mult. Sa va explic. M am mutat de la curte la bloc. Nu stiu Bucureștiul si am programul foarte încărcat la facultate deci nu am timp sa ma plimb sau sa merg la sala. Plec dimineața la
Metrou stau la facultate si ajung dupa amiaza in același apartament. Nu fac cine stie ce mișcare. Mananc de dimineața, mananc la 12 si pe la 3 iar. Ajung acasă la 7 si mananc, mai mănâncă si la 9 jum 10. Dar nu mananc mult. De ex dimineața mananc cereale cu lapte, la 12 imi iau doi covrigi sau o felie de pizza de la covrigărie, la 3 de obicei ori mananc ori nu,si cand mananc imi iau ceva dulce cum ar fi un covrig cu ciocolata, seara mananc mâncare gătită. Dar asta mancam si in orașul meu acasă, nu inteleg de ce m-am îngrășa? Am făcut si Gusa......va rog ajutati-ma,simt ca o iau razna. Daca știți o dieta eficientă sau cauza pentru care ma îngraș, sau aveți clipuri cu exerciții care dau roade, va rog sa ma ajutati. Eu nu eram grasa. Am 1.65 si 67 de kg, aveam 57 ...ma simt ca ultima vaca pentru ca eu asa mancam si acasă va repet. nu inteleg de ce m-am îngrășat.Acum nici nu mai imi vine sa mananc, imi vine sa stau nemancata asa pana mi se face rau.

Răspuns Câştigător
| Daughter a răspuns:

Raspunsul e unul simplu, trebuie sa mananci mai putin decat consuma organismul tau.
Daca organismul tau consuma putina energie, vei avea nevoie de mai putina mancare.
Trebuie sa mananci calitativ, nu cantitativ.
Covrigii sunt plini de calorii si nu au multe vitamine. O cauza poate fi si stresul. Las-o mai usor cu produsele de panificatie ca doar alea sunt 1000 de calorii. Mananca mai "light" ori mai taie din mese si ultima masa ti-o recomand s-o ai cu 3 ore inainte de somn.
"Nu fac cine stie ce miscare", nu inteleg de ce te mira ca te-ai ingrasat.
Ma repet, mai putina mancare, mai multa miscare!
Iar pentru stres meditatie, yoga, muzica, filme... orice care stii ca ar putea sa te relaxeze
Nu e ok nici s-o dai in cealalta extrema, sa nu mai bagi nimic in gura, fii echilibrata.

Pasii simpli pe care trebuie sa ii urmezi:
1) fa-ti abonament la sala, e vreo 90-100 de lei. Mergi de 3 ori pe saptamana. Doar cu sala vei slabi vreo 2 kg intr-o luna fara modificari in alimentatie. Mi-e greu sa cred ca nu ai 3 ore libere intr-o saptamana in care mai mult de 100 de ore esti treaza.
Deci scuza cu sala chiar nu-i fondata. Poti sa mergi, doar ca e mai comod sa stai in apartament.
2) In loc de 5-6 mese pe care le ai, iti recomand 3-4, lasa-ti stomacul sa digere ce mananci. Si nu mai mananca atatea produse de panificatie! Au foarte, foarte multe calorii.
3) Mananca foarte lent, incearca sa tragi de timp cand mesteci.
4) Mici schimbari: in loc de lift, ia-o pe scari. In loc de scari rulante, ia-o pe scarile normale. In loc sa iei 1 statie autobuzul, ia-o pe jos. In loc sa mergi in parc si sa stai pe banca, incearca sa mergi. Cand vorbesti la telefon, plimba-te prin casa. Cand astepti metroul/ autobuzul stai in picioare, misca-te.
5)Probabil lumea o sa-ti recomande fel si fel de diete, dar daca ai un program full asa cum ai mentionat, o sa-ti fie destul de greu sa te tii de ele. Asa ca doar respecta regula de 3-4 mese, fara produse de panificatie.
5) Evident poti sa si trisezi, nu-i sfarsitul lumii daca mananci un covrig cu ciocolata o data la 3-4 zile. Una e sa mananci prostii in fiecare zi, iar alta e sa reduci portiile.
6) Incearca sa mananci intr-un interval de 8 ore:
exemplu: 10:00-18.00
09.30- 17.30
Poti incerca o saptamana, iar daca nu-i de tine, las-o balta. Dar macar incearca. Multi oameni au afirmat ca au slabit mai repede cu acel program de 8 ore in care le era permis sa manance.
7)Cat despre stres, doar tu trebuie sa-l gestionezi.
Acum vei auzi niste sfaturi cliseice precum:
-mergi la un psiholog
-vorbeste cu o prietena
- fa ce-ti place, si un episod dintr-un serial te poate relaxa.

| Jdjsnshxjxjshdhx explică (pentru Daughter):

Mulțumesc mult, apreciez ca ti ai rupt din timpul tau sa ma ajuți cu niște sfaturi. Voi lua in considerare?

| aXy99 a răspuns (pentru Daughter):

Foarte bun raspunsul. As adauga ceva, totusi: sa introduca in "dieta" multe legume. Au vitamine, minerale si putine kcal. Mersul la sala e cu dus si intors. Arzi kcal, dar iti va fi foame si vei manca mai mult, trebuie sa te abtii, iar daca vrei sa cresti nu trebuie sa lipseasca carbohidratii si proteinele, iar in deficit caloric e foarte greu, mai ales ca fata. Schimbarea stilului alimentar e imperios.

| RAY a răspuns (pentru Daughter):

Nota 10, pacat ca numai putem da voturi dupa ce raspunsul este premiat, dar o moneda meriti

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Si tu ai dreptate

7 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Stii care e treaba, tie ti se pare ca nu mananci mult, chiar asa poate si e, insa ceea ce mananci nu e ok. Produsele de patiserie sunt foarte problematice. Poti cauta pe internet numarul lor de calorii ca sa iti faci o idee. Asta ar trebui sa faci la fiecare aliment. Trebuie, dupa cum ti s-a spus, sa fii in deficit caloric. Sunt cateva alimente care trebuie complet eliminate: chips-urile, gogosile, foietajele, salamul, untul, margarina - adevarate bombe calorice. Sunt si unele pe care eu le-as recomanda, care iti confera o oarecare senzatie de satietate: iaurtul de fructe, in special cel Activia de baut, bananele, ouale. De asemenea, sa stii ca si unele mezeluri, chiar daca nu sunt sanatoase, sunt hranitoare si au un numar relativ mic de calorii. Spre exemplu, muschiul sau jambonul in vid au in jur de 200 kcal la 100gr, pateul tot pe acolo. Bine ar fi sa verifici eticheta la fiecare aliment pe care doresti sa il cumperi. Sa stii ca nu mare mi-a fost surprinderea cand alimente pe care eu le consideram sanatoase si indicate intr-o dieta aveau peste 500 kcal/100gr. De asemenea, un lucru foarte important, chiar crucial, ar fi sa adaugi ceaiul verde in regimul tau zilnic. Poti citi pe net despre beneficiile sale. Pe langa alimentatie, ar fi o idee buna sa iti faci abonament la sala. Daca nu, alergatul in aer liber ar fi o alta varianta. In parcuri, desi mie nu imi place, sau in locuri special amenajate. La National Arena si la stadionul Dinamo sunt spatii de alergat si, din ce stiu eu, totul este gratuit. E nevoie si de cat mai multa miscare, pe cat posibil, pentru a sustine procesul de slabire.
Tot ceea ce ti-am spus este din proprie experienta. La mine a functionat. Eu unul am pierdut din martie pana acum in jur de 30kg. Ce-i drept, nu am loc de munca, iar facultatea am neglijat-o. Toata ziua ma vedeai pe terenul de tenis. Sa stii, totusi, ca a meritat. Pana la primavara, daca mananci ordonat si faci si putina miscare, poti ajunge sub 55kg. Insist cu ceaiul verde, care are, dupa parerea mea, un rol foarte important.

| Kerre a răspuns:

Fiecare om este diferit, nu exista o dieta care sa functioneze pentru toti, la cineva efectele pot fi uimitoare, la altul pot fi minuscule. Ideea este sa fii intr-un deficit caloric, adica sa mananci mai putin decat consuma corpul tau, poti calcula acest lucru folosind diversele calculatoare cu un search pe google.
Da sa-ti ofer un mic exemplu pentru a intelege: daca in mod normal consumi in jur de 3.000 calorii iar numarul de calorii pentru mentinerea greutatii este de 2.500 calorii atunci vei depune grasime. In momentul in care reduci cantitatea de calorii consumate cu 500 iti vei pastra greutatea, iar in momentul in care vei reduce inca 500 calorii si vei ajunge la 2.000 atunci vei slabi deoarece corpul neavand energia necesara pentru a sustine anumite activitati fizice va extrage energia din tesutul adipos. Sfatul meu este pentru inceput sa-ti calculezi necesarul caloric pentru mentinere, sa scazi aproximativ 500cal pentru a slabi aproximativ 500g/saptamana si sa cresti activitatile fizice. Dulciurile, alimentele fainoase incearca sa le reduci pentru ca contin un numar mare de calorii care iti va ingreuna procesul de slabire, de exemplu 100g de paine alba contine aproximativ 266 calorii.