| Alex54679 a întrebat:

Am o intrebare:
Un ghiozdan cu greutati in el poate fi folosit ca haltera sau gantera?

6 răspunsuri:
| Raven a răspuns:

Și cam la ce greutate te gândeai? Unii folosesc sticle cu apă de 0, 5 sau 1l, sunt destul de ușor de ținut în mână. Dar de la 1, 5l în sus începe să fie mai incomod, diametrul sticlelor fiind mai mare.

| Alex54679 explică (pentru Raven):

Pai fac deja flotari cu 17 kg, dar ma gandeam ca e mai bine sa folosesc ghiozdanul ca haltera, ca sa nu il mai folosesc la flotari, pentru ca e incomod.

| unvecin a răspuns:

Vezi și exerciții calistenice (calisthenics). Te poți lipsi de greutăți și să lucrezi folosindu-ți propria greutate a corpului. Asta are multe avantaje: gen nu îți forțezi și uzezi articulațiile, îți sporești mobilitatea corpului, îți lucrezi corpul ca întreg nu ca mușchi izolați.

Vezi cartea Antrenamentul condamnatilor - Paul Wade, pentru mai multe detalii + metodă de lucru.

| Cosmin86 a răspuns (pentru unvecin):

Si la calistenice poti folosi greutati: le legi de tine. Spre ex, el ar putea sa faca flotari la paralele si tractiuni cu rucsacul in spate.

| AndreiFTW1 a răspuns:

Foarte greu de lucrat cu el, e mult prea voluminos, incearca mai degraba daca vrei ceva homemade niste discuri facute din ciment, dar ca sa iti raspundn la intrebare, mai degraba haltera decat gantera, este foarte incomod si distruge pozitia corecta, care e mult mai importanta decat greutatea, o pozitie si executare gresita iti poate deteriora multe, de la cartilaje, incheieturi, oase, etc... (in timp evident)
Dar poti folosi pentru tractiuni la bara, in loc de vesta cu greutati

| Sebastian090 a răspuns:

Sunt la tara ..acm cativa ani faceam cu busteni...fai cu orice are greutate--in conditi vitrege te adaptezilaughing)