| Sergiu1996 a întrebat:

In ce masura ne ajuta alergatul sa scapam de stres,griji sau sa ne simtim mai relaxati psihologici, mai lucizi?

5 răspunsuri:
| an0therkid a răspuns:

Pai cand alergi nu te mai gandesti la nimic altceva decat sa ajungi finish si te concentrezi sa nu te accidentezi si cam asa uiti uiti de stres

| lorypoly a răspuns:

Alergatul sau jogging-ul este, poate, cea mai simpla si mai ieftina metoda de a tine greutatea sub control, dar si de a-ti pastra sanatatea inimii. Iata cinci motive pentru care ar trebui sa incepi sa alergi!

Sa alergi nu este lucru usor. Sau cel putin asa poate parea daca nu esti obisnuita cu acest tip de efort. Daca insa te apuci de alergat si o faci constant, vei observa ca in scurt timp iti vei imbunatati rezistenta la efort si nu ti se va mai parea ceva extrem de greu. Totul este sa vrei sa te apuci de alergat, fie ca exersezi pe banda de la sala, in parc sau in jurul blocului! Ca sa te conving ca trebuie sa te apuci de alergat iata cateva beneficii: alergatul face inima mai puternica, deorece imbunatateste circulatia sangelui, ajuta sistemul respirator sa functioneze mai bine si vindeca afectiunile digestive. In plus, alergatul este o metoda eficienta de a arde calorii si, deci, de a slabi. Daca alergi constant, vei reusi chiar sa scapi de insuportabila grasime abdominala, atat de greu de „indepartat", dar iti vei tonifia si muschii. In plus, joggingul are efect imediat si asupra psihicului tau, eliberandu-te de stres si de anxietate. Nu trebuie sa devii alergatoare la maraton ca sa te bucuri de beneficiile joggingului. Trebuie doar sa iti doresti sa schimbi ceva la modul tau de viata.

La inceput poti alerga chiar si 10-15 minute, in functie de cat de repede obosesti, iar pe parcurs poti creste timpul de alergare, dar si distanta parcursa. Inainte insa de a te apuca de alergat, echipeaza-te corespunzator. Este important sa porti pantofi de sport recomandati pentru alergare ca sa nu faci rau articulatiilor, care suporta o presiune mai mare in momentul alergarii. Inarmeaza-te cu perechea potrivita de pantofi de sport, cu un trening potrivit si cu Ipod-ul si mergi la alergat!

| Sergiu1996 explică (pentru lorypoly):

Lasa copiatul de pe internet, aveam nevoie de opinii personale...

| NDC12 a răspuns (pentru Sergiu1996):

Alergatul te ajuta sa arzi grasimile, nu sa scapi de stres.

| dragutza78dragutzica a răspuns:

Intr-o mare masura deoarece lasi deopare toate grizile si stresul iar psihicul tau se ocupa cu o alta activitate

Întrebări similare