| tibetan74 a întrebat:

Intentionez sa-mi iau bicicleta si am nevoie de ajutor: vreau neaparat sa fie cu amortizor, dar cineva mi-a spus ca e greu de controlat bicicleta cu amortizor pe spate, si e naspa senzatia, te "hâţână" mereu, chiar daca nu sunt denivelari, mi-a recomandat sa iau cu amortizor doar pe fata, are dreptate? Eu vreau amortizor nu de moft ci pentru ca nu mai sunt tocmai tanar...Si inca ceva, cu privire la modelul sau marca schimbat-oarelor de viteze, e vreun secret? vreau calitate, nu ieftineala si sa stau numai sa repar la ea.

Răspuns Câştigător
| Cronki a răspuns:

Suspensiile sunt destul de rigide si nu sunt puse ca sa te dea "huţa" ci ca sa atenueze şocurile. Bicicletele mai de calitate pornesc cam de la 8 mil in sus, si daca vrei una, da fuga intr'un magazin de specialitate, nu la piaţă! Pe piata romaneasca se gasesc biciclete pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele iar alegerea iti apartine! Daca dai pe la un magazin de specialitate poti cere si sfatul unui reprezentant/vanzator.

5 răspunsuri:
| PredatoR a răspuns:

Ce amortizor ma? Alea se numesc suspensii. Nu te "hatana" daca are si pe spate, este foarte confortabila. Eu am o bicicleta de la First Bike... sunt foarte multumit de ea, cu suspensii fata/spate

| Cornelcmn8 a răspuns:

Iati cu suspensia fata-spate sau macar spate, iar schimbat-oarele sa fie shimano- sunt cele mai bune si de calitate.

| Cornelcmn8 a răspuns:

Iati cu suspensia fata-spate sau macar spate, iar schimbat-oarele sa fie shimano- sunt cele mai bune si de calitate. Te sfatuiesc sa nu-ti iei de la first bike. 8/10 sunt de proasta calitate

| hax0r a răspuns:

Si eu iti recomand cu suspensie pe fata.la ture de padure si oras nu ai nevoie de suspensie pe spate/greutate in plus. alea cu amortizor pe spate is pentru condus agresiv de tip all-mountain/down hill si nu cred ca ai da 7000lei pe una.schimbat-oare de calitate ar fi Shimano de la modelul Deore in sus aprox 150lei.ce se afla sub gama aia is schimbat-oare slabute de un sezon cu care vin echipate de obicei bicicletele entry-level.mai sunt schimbat-oarele SRAM is bune si alea dar nu le-am incercat.trotinetele full suspension la 500 lei is doar chinezarii colorate pentru copii. daca vrei calitate pregateste-te sa dai un salar, doua pe una.

| cucubau_4485 a răspuns:

Depinde ce vrei sa faci cu ea. suspensia spate se justifica doar daca vrei sa faci coborari serioase off road. Daca vrei doar sa iesi in natura fara sa o duci la extrem e mai mult decat suficient amortizorul fata. Eu mi-am luat anul asta cand a dat caldura una dupa ce am studiat ceva. Am optat pentru Cube si pentru ca e singura care se fabrica in EU (Germania), restul se fac in Asia. Eu am ales Attention pentru ca am avut buget mai mare si sunt super happy, dar la Cube chiar si modelele entry au echipare ok si standard bun de calitate. In plus am luat-o online (desi nu credeam ca o sa ajung s a imi iau si bicla online) de pe www.sportguru.ro si mi-a venit montata, reglata si super impachetata.
succes