| BoneShiver a întrebat:

Pentru amatorii de sport (fitness, bodybuilding, etc): caut surse ieftine si bogate in proteine (chiar o duc ingrozitor cu banii iar parintilor nu vreau sa le cer). Am "descoperit" ca o punga de 150g cuburi din soia, are 50g proteine(Probabil... Evident- vegetale) si mai si costa vreo 1, 5 lei. O fi o gluma? Pare ideal...

Intrebarea mea este: e o sursa buna de proteine avand in vedere situatia? Sunt diferente mari intre proteina vegetala/animala? Aveti alte propuneri?

Tin sa mentionez ca efortul pe care il fac e de tip calisthenic si scopul meu e sa imi cresc masa musculara. Fac asta de vreo 3 ani deja, am observat rezultate serioase insa nici macar acum nu pot spune ca stapanesc zona asta cu alimentatia laughing am 20ani, 1.83 si 80-82 kilograme. Nu stiu ce procent de grasime oi avea, dar burta n-am deloc.

Răspuns Câştigător
| costis a răspuns:

Pentru perioada asta sunt bune branzeturile. Proteinele alea la punga nu stii din ce sobolani de prin china sunt extrase.

| BoneShiver explică (pentru costis):

Super! uite chiar nu stiam de branza sa aiba asa multe proteine... credeam ca e undeva in zona laptelui laughing Merci!

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Intrebarea mea este: e o sursa buna de proteine avand in vedere situatia?
nu
Sunt diferente mari intre proteina vegetala/animala? Aveti alte propuneri?
desigur ca da, proteinele de inalta calitate este din carne

| Sn4k3 a răspuns:

Nu stiu cum ai crescut tu avand in vedere ca n-ai nici o idee despre nutritie (nu stiai ca branza are multe proteine laughing ), probabil genetica. Ia si studiaza despre nutritie, vezi ce alimente poti manca si fa-ti un program de alimentatie in functie de ce-ti place/poti manca. Nu e mare lucru, cateva search-uri pe google si ai invatat in mare ce e de invatat. Pe langa asta, daca vrei sa cresti in masa musculara fa antrenament cu greutati. Calistenicele iti imbunatatesc anduranta, nu marimea muschilor. Daca vrei doar sa te definesti, atunci sunt ok.

| BoneShiver explică (pentru Sn4k3):

Te contrazic. Adica da, oarecum inteleg ce vrei sa spui, dar uiti o chestie: progresul. Normal ca e o tampenie sa faci cate 40 flotari pe serie si sa ai impresia ca "iti creste masa musculara" Dar in momentul in care faci 5-6 tractiuni CORECTE si te chinui sa ajungi la 10-15 (vorbim aici de cate n serii) atunci da, ala e progres.

Evident, ajungem la un moment in care trecem de pragul greutatii noastre, si DA, avem nevoie de greutati in plus. Dar din cate am vazut... rezultatele pe care le poti avea doar cu corpul tau mi se pare multumitoare, in sensul in care e chiar un aspect armonios (adica nu-ti imagina ca visez la un Arnold facut din calistenice aici laughing )

| Sn4k3 a răspuns (pentru BoneShiver):

Progresul de care zici tu, e in anduranta, nu forta. Ti-am zis, daca nu vrei sa faci mare lucru, ci mai mult sa te definesti, e ok sa faci calistenice. Dar daca vrei sa cresti in masa musculara, considerabil, atunci antrenament cu greutati.

| BoneShiver explică (pentru Sn4k3):

Ai dreptate, dar asta numai dupa cativa ani buni. Gandeste-te si tu cum lucrezi la sala. Faci o perioada cu o greutate cate 15 repetari, apoi te muti la o greutate mai mare cu care faci la inceput in jur de 12 (sau chiar 7-8).

In calistenice procesul e invers (adica eu cel putin nu puteam sa fac nici macar o singura tractiune). Doar ca exista aceasta problema, exista o limita de la care poti doar sa urci in anduranta, daca nu adaugi greutati in plus.

Iti dau credit pentru ce spui, asta e clar! Nu neg, pentru crestere de masa cel mai eficient e sa mergi la sala! (sau antrenamente cu greutati). Dar pentru un inceput macar... calistenicele mi se par grozave si poti impinge destul de mult cu ele...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Sn4k3):

"Calistenicele iti imbunatatesc anduranta, nu marimea muschilor. Daca vrei doar sa te definesti, atunci sunt ok." explicã cum au pus masã muscularã cei din inchisori? Care majoritatea au o masã musculara mai impresionantã ca majoritatea care fac salã, chiar crezi cã nu o sa pui masã Dacã faci 1000 flotari intr-o zi? De exemplu 50 de flotari cu pauze de 30sec-1minut

Si sute de tractiuni zilnic, volumul se adunã chiar daca faci multe repetari, volumul total conteazã in a creste in masã nu repetarile. Poti face si 1 si 100 de repetari cresterea se produce.

| Sn4k3 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai si el e la inchisoare? De ce sa faci mii de flotari cand poti avea rezultate mai bune din ridicat greutati? Si dupa ce faci alea 1000 de flotari, corpul se obisnuieste. Ajungi sa faci 2000? Fa tu flotari si astepta sa creasca masa musculara laughing.

| cristimihailov a răspuns:

E ceva proteina acolo.
Intrebarea e: soia respectiva e modificata genetic?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu are rost sa iei proteine, orice ai mânca tot iti iei necesarul de proteine la greutatea ta.
Mai bine investesti intr-un program, curs de calistenics sa devi pro.

| BoneShiver explică (pentru anonim_4396):

Eu... cred ca e destul de (daca nu chiar foarte) important sa ai grija de acel aport proteic... adica da, normal ca si corpul isi ia necesarul sau, prin acele mese cat mai frecvente, dar ma ingrozeste ideea de a face efort si de a avea lipsa alimentara, intelegi?

Cred ca in programele de calistenics... sunt optimist si zic ca o duc bine. Sunt mereu atent sa fie progresive, sa nu fie repetitive, chiar imi dau silinta... Cu alimentatia o duc prost, sa nu pomenesc ca o perioada la inceput, abia daca mancam ceva laughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru BoneShiver):

Sunt doar prostii ca trebuie sa iti iei 2g/kg Corp pe zi iti ajung 0.8-1.5g adicã un jur de 70-110g de proteine zilnic.
Eu merg la salã si am kg tale la 172cm si nu am probleme in crestere, daca vrei sa iei in greutate mananca mai mult in general, dar e mult mai ok sa te menti la o greutate mai usoarã la calistenics.