| GrappHix a întrebat:

Pentru masa musculara trebuie greutati cat mai mari sau se poate si cu o greutate mica dar mai multe repetitii?

31 răspunsuri:
| Dreamer a răspuns:

Asta este cel mai mare basm din culturism...alimentatia iti creste muschii, nu antrenamentul in sine. De asemenea poti stimula muschii la fel de bine lucrand cu o greutate mai mica, cu tehnica si cu repetari negative.

| RAY a răspuns:

Intr-un studiu stiintific sau dovedit urmatoarele
1 greutatile mici facute in multe repetiti sunt foarte bune asta pentru ca muschiul e o fibra cu cat tragi de ea cu cat se rupe si se face una mai buna in timp muschiul se va se va adapta si numai va creste atunci trebuie sa cresti greutatea din nou mare grija la muschi la intindere de muschi daca se rup nu-i mai poti flosi totul trebuie treptat azi un pic maine inca un pic si tot asa,nu uita de proteine multe, vrei un program acasa de culturism acasa? gantere, bara, canapea, oamenii de stiinta spun i ca nu conteaza timpul si intensitatea deci da in timp faci tot mai greu

| RAY a răspuns:

Studii recente sugereaza ca hipertrofia (cresterea tesutului muscular) poate aparea la oricare din capetele spectrului greutatilor folosite, de la greutati considerate grele (80-90% din forta maxima - greutatea cu care poti face maxim o repetare) pana la greutati considerate usoare (30% din forta maxima). Intr-un astfel de studiu, s-a demonstrat ca raspunsul sintezei proteinelor a fost acelasi fie pentru un antrenament cu greutati mari (90% din forta maxima), fie pentru un antrenament usor (30% din forta maxima), cu seriile duse pana la epuizare.

De fapt, autorii studiului au constatat un raspuns mai bun al sintezei proteinelor la greutatile mici duse pana la epuizare, ceea ce ar sugera superioritatea acestui tip de antrenament in ceea ce priveste cresterea tesutului muscular.

Dar ce se intampla intr-o singura sedinta de antrenament nu este neaparat reprezentativ pentru hipertrofie in ansamblul ei, asa ca autorii studiului initial au inceput un altul, intins pe 10 saptamani, timp in care s-au comparat antrenamente usoare de 30% din forta maxima a cate 3 seturi cu antrenamente grele de 80% din forta maxima a cate 3 seturi. Subiectii au fost persoane normale, active din punct de vedere fizic, urmand un program de antrenament de 3 ori pe saptamana, cu toate seturile duse pana la epuizare.

Fara sa fie o surpriza, asa cum constatase in studiul anterior, antrenamentele usoare cu 30% din forta maxima a cate 3 seturi duse pana la epuizare au produs rezultate similare (dar nu mai mari) ca si antrenamentele grele cu 80% din forta maxima a cate 3 seturi duse pana la epuizare, cu toate ca s-a inregistrat si o usoara creste a fortei.

Unii pot folosi rezultatele acestui studiu sa mai dea jos din discuri de pe bara cand se antreneaza pentru marime, si asta ar fi un lucru bun pentru cei care se antreneaza si au anumite afectiuni musculo-scheletice, dar cum ramane cu cei care vor mai multa masa musculara si performante mai bune, adica forta mai multa? Ne-am irosit cu totii timpul folosind greutati prea mari?

http://www.steroizi.ro/......musculara/

| AntrenorFitness a răspuns:

Trebuie sa lucrezi cu greutati intre 60-80% din 1RM.
3 aparate, 4 serii, 6-8 repetari.
http://www.megaproteine.ro/antrenamente-si-nutritie.html
http://www.culturism.ro/antrenament/

| Grigore666 a răspuns:

Trebuie greutăți grele dar să le poți ridica. După o săptămâna mărești numărul de repetări și numărul de kilograme.

| GrappHix explică:

Am pus intrebarea asta pentru niste raspunsuri nu certuri.

| NDC12 a răspuns (pentru GrappHix):

Ok, Pentru masa musculara trebuie greutati mari a cate 10-12 repetari. Cu greutati mici nu pui masa musculara, ridici greutatea maxima pe care o poti, in asa fel incat sa faci 10-12 repetari, e simplu.

| GrappHix explică (pentru NDC12):

Sunt multe site-uri care zic ca si greutatile mici si multe repetari sunt la fel de eficiente si altele zic ca nu, sunt confuz...

| NDC12 a răspuns (pentru NDC12):

Eu ti-am zis ce e corect, daca tu vrei sa asculti niste oameni care nu au calcat in viata lor intr-o sala si habar nu au despre ce vorbesc, atunci multa bafta sa pui muschi cu greutati mici.

Tu de ce mergi la sala? Sa " Rupi " acele " celule " care fac muschii sa creasca nu? Cum poti sa le rupi cu greutati mici?

Si sunt foarte curios unde ai citit asta? Ai citit pe vreun site unde sunt oameni care au habar de sportul asta? cum ar fi culturism.ro? Sau doctor info? Sau pe nu stiu ce forumuri unde isi dau toti copiii de 13 ani cu parerea?

| Cosmin86 a răspuns (pentru GrappHix):

Pai incearca singur sa te convingi

6 luni fa cu greutati mici si multe repetari
6 luni fa cu greutati care sa-ti permita maxim 7-8 repetari

si compara singur rezultatele.

| MrLoveLife a răspuns:

Greutati mari si repetari putine cresti in masa musculara.Greutati mici si repetari multe te definesti.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MrLoveLife):

Si tu spui aceeasi prostie, apuca-te de sah

Cititi naibii aici :
http://www.getfit.ro/......serie.html

fibrare ( sau definire ) se face PRIN ALIMENTATIE, nu prin "multe repetari"

| MrLoveLife a răspuns (pentru Cosmin86):

Vezi ca vorbesti aiurea omule.Fa tu un experiment.Ia si mananc ce zici tu ca te defineste si stai 1 luna acasa.Sa vedem definirea.
Vezi ca spui aici tampenii mai mari ca tine.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MrLoveLife):

Am vreo 5 ani de sala, deci stiu ce vorbesc

Am periodic "perioada de masa" si "perioada de definire".

| Cosmin86 a răspuns (pentru MrLoveLife):

Definire = sa arzi grasimea care acopera muschii

cu multe repetari NU arzi asa multa grasime, ci cu un deficit caloric + o cantitate mai mare de proteine ( sa nu pierzi prea mult din masa musculara ).

Si termina cu "1 luna acasa", antrenamentul ramane la fel, tot antrenament de masa musculara faci.

Discutii de genul sunt purtate de profesionisti de peste 40 de ani, pe TOATE formurile de specialitate.

Desigur, pe forumuri unde COPII MICI CA TINE intra si comenteaza gasesti alte ABERATII.

Repet : apuca-te de sah ( daca nu e si ala prea greu pentru tine )

| MrLoveLife a răspuns (pentru Cosmin86):

Si tu crezi ca eu nu stiu? Oricum cand ajungi pe la 7 ani de sala continuam subiectul.Pana atunci mult noroc.

| Cosmin86 a răspuns (pentru MrLoveLife):

Ai 15 ani, nu? si pui intrebari de ce te resping fetele cand faci complimente... si ma contrazici pe mine legat de sala

arata-mi UN SINGUR ARTICOL care sustine prostia spusa de tine.

In caz ca nu stii, de mitul "multe repetari pentru definire" oamenii RAD in general, pe orice site de profil ( gen culturism.ro )

| asd22 a răspuns (pentru Cosmin86):

Afirmatia,apuca-te de sah avea un rost? daca omul si-a spus parerea trebuie atacat? happy

| NDC12 a răspuns (pentru asd22):

Da,trebuie atacat pentru ca dezinformati lumea, si mai sunteti si tari in gura. Toti aveti zeci de ani de sala pe internet. Oricine se poate lauda pe internet, chiar daca ai 4 ani de sala, daca aveai si putina minte nu ne spuneai noua.

| asd22 a răspuns (pentru NDC12):

Se baga si el ca musca la...am zis ca am 4 ani de sala pentru ca am fost intrebat de Cosmin "cati ani de sala ai?"daca te-ar duca capul sa citesti toate comentariile...

| asd22 a răspuns:

Daca vrei sa depu-i masa, trebuie sa te antrenezi cu greutati mari si repetari putine ex minim 6 maxim 10, repetarile multe cu greutate mica sunt pentru fibrare.

| Cosmin86 a răspuns (pentru asd22):

Serios? te definesti cu greutate mica?

cine ti-a spus o asemenea TAMPENIE?

| asd22 a răspuns:

Am zis, daca faci repetari putine cu greutate mica te fibrezi, eu si alti cativa mii de oameni pasionati de salawinking, crede-ma din propia experinta iti zic, informeaza-te inainte sa iei la rost.happy toate cele bune

| asd22 a răspuns:

Apuca-te tu de sah! Ce crezi?! Daca ai postat articolul respectiv inseamna ca ai drepta-te? Nu inseamna ca, daca ai gasit un articol sa fie si bun!

| Cosmin86 a răspuns (pentru asd22):

Tu te certi singur? sau nu esti in stare sa dai reply pe un raspuns?

cati ani de sala ai? si de nutritie?

| asd22 a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu nu ma cert cu tine! daca imi dau cu parerea o iei ca pe-o cearta?laughingsa fi multumit ti-am dat reply tongue, fac sala de 4 ani dar spre deosebire de tine sunt si sportiv de performanta, asa ca, putin respect!

| Cosmin86 a răspuns (pentru asd22):

Si dupa 4 ani de sala faci multe repetari pentru fibrare?

| asd22 a răspuns (pentru Cosmin86):

Da,eu pentru fibrare fac repetari multe cu o greutate mai mica si iti confirm ca are rezultate

| Cosmin86 a răspuns (pentru asd22):

Fibrare inseamna sa arzi grasimea care acopera muschii, chiar atatea calorii azi cu "multe repetari"? e mult mai eficient un cardio spre exemplu.

pacat ca dupa 4 ani de sala nu ai reusit sa depasesti nivelul de cunostinte al unui incepator care are 4 luni