anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de ajutor sa incep prin a ma descrie fizic:am 15 ani, 1. 68m, 83kg.De o luna si jumatate m-am apucat de sala de fitness.As vrea daca se poate sa-mi faceti si mie un program pentru la sala pentru slabit.De ex:luni-banda si nu stiu ce... marti-altceva si tot asa pana duminica.As vrea un program de slabit nu de pus masa musculara caci momentan trebuie sa slabesc foarte mult cam pana la 67-70 kg.As vrea si un regim alimentar, dar fara cel cu 5 mese pe zi ca nu merge deloc adica nu ma ingras dar nici nu slabesc.As dori un regim mai strict care sa nu implice multa mancare sau 5 mese pe zi. Multumesc foarte mult. Cel mai bun raspuns primeste

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Iti dau programul unui amic. a trecut de la 188cm si 134 de kg la 95 kg in vreo 8 luni cam asa.
daca mananci 5 mese pe zi nu te slabeste, adauga ceva de rontait intre mese ca sa accelerezi metabolismul.
ia-ti un costum de sport din nylon prin care nu trece transpiratia si te ajuta sa transpiri mai mult. sala de 5 ori pe saptamana, incepi fiecare zi de sala cu 30 de minute de banda sau bicicleta eliptica (nu normala). fa exercitii cu greutati mai mici astfel incat sa faci cam 20 repetari pe serie, 4 serii pe aparat, 3 aparate pe grupa musculara. grupele mari 1 data pe saptamana (piept, spate, coapse) si grupele mici le poti face si de 2 ori la alegerea ta (brate, umeri, gambe). abdomenul 1 data la 2 zile dar faci 5 serii.
redu in dieta ta carbohidratii la maxim 100 grame pe zi, grasimile le scoti de tot. fara junk food, fara sucuri din comert, fara dulciuri, fara carne rosie (sau doar putina), fara mancare prajita. ia la sala dupa tine apa plata si pune lamaie in ea. vitamina C o sa te ajute sa te recuperezi dupa antrenament, + ca e mai buna decat apa simpla.

ideea generala e cam asa: mananca putini carbo/grasimi si mai multe proteine, ia un supliment vit& minerale, 30 min cardio inainte de fiecare zi de sala, incearca sa mananci cat mai des sa accelerezi metabolismul, fa exercitiile de sala pana la epuizare, astfel cand pleci de la sala sa nu mai poti sa misti si sa simti ca transpiri. eu zic ca 20 de kg le dai jos in 4 luni, daca nu chiar mai repede. nu te grabi sa slabesti ca vei avea multa piele care o sa atarne. slabeste treptat intr-o perioada mai lunga. daca vezi ca pierzi kg prea repede, adauga la masa mai multi carbohidrati.

| Marius96 a răspuns (pentru JohnnyBi):

Is curios sa vad cum a slabit acel amic de al tau... oh go on
In mare parte NU sunt de acord cu tine... fiecare are o parere.
Deci regimul / antrenamentul ce l-ai dat tu este pentru un obez in toata firea (1. 70 150kg), dar pentru un copil care este inca in crestere nu merge.
Da ai dreptate, din alimentatie trebuie scosi carbohidrati, dar grasimile de ce?
Grasimile sunt de doua feluri saturate nesaturate.
Grasimile de calitate sunt foarte folositoare, deoarece iti dau senzatia de saturare (migdale, alune de padure...).
La antrenament, este o prostie sa ii zici sa faca pana la epuizare... ca daca face asa ceva in fiecare zi intra in supraantrenament si nu face nimic o saptamana.
Daca o sa slabeasca sanatos nu o sa-i atarne pielea deoarece ii copil si pielea se reface nu este ca la adulti.
Mai convenabil este sa incepti antrenamentul cu sportul anaerob ( adica ala de forta unde lucrezi muschii), ca daca incepi cu alergatul, risti sa slabesti si sa pierzi multa masa musculara (asta nu este o regula, este la cine ii asa este la cine nu)
In legatura cu alimentatia, eu zic sa incerci o dieta ketogenica sau low carb ca te-ar ajuta mai mult.

| JohnnyBi a răspuns (pentru Marius96):

Ai vazut programul lui dorian yates? zice: incalzirea inaintea antrenamentului cea mai buna solutie 10 minute cardio. asa se incalzesc toti muschii suficient pentru un antrenament bun. daca slabeste drastic in foarte scurt timp o sa i se lase pielea, asta orice varsta ar avea, ca e copil si se poate regenera e partea a2a, si aia necesita timp. si am zis de grasimi la modul prajeli, carne de porc, ca astea oricine le mananca mai des decat alune si altele (plus ca multa lume nu baga de seama grasimile din 10 alune, fiind nesemnificative pentru un om de 70 de kg). si nu am zis sa le scoata de tot, m-am corectat la final la ideea generala, unde am zis sa le reduca

3 răspunsuri:
| Spitz10 a răspuns:

Te ajut eo.Nu conteaza in ce zi este, dar daca vrei sa slabesti trebuie sa faci in fiecare zi abdomene.Nu foarte multe. Faci cate poti si cu timpul vei putea sa faci tot mai multe. Daca vrei sa slabesti ar trebui sa faci cam o ora la bicicleta, setat la o putere cam de 7.Sau poti alerga pe strada.Trebui sa faci in special exerciti pentru abdomen. Te duci la un magazin de ceaiuri naturale sau dace nu este asa ceva pe langa casa ta atunci te poti duce la farmacie si sa cumperi un ceai pentru slabit. Dupa ce-l cumperi la sfarsitul fiecarei zile bei o cana.Acum iti voi spune un mic truc.Cand te duci pe drum spre sala cumparati un baton de ciocolata sau ceva cu mult zahar.Cand termini cu sala mananci batonul, dar doar dupa ce ai terminat asfel febra musculara nu o sa fie atat de dureroasa.Deci la o adica trebuie trebuie sa faci la aparatele de tip bicicleta si banda cam o ora.Sa faci si foarte multe exerciti de abdomen, sa bei un ceai de slabit in fiecare seara doar o cana, si sa mananci numai o data pe zi o porcarie cu grasimi multe. Daca mai ai o nelamurire te ajut cu placere. Funda?