| Patrganel a întrebat:

Salut! Am 14 ani 1.80m si 62kg si sunt foarte slab si toti rad de mine. Eu vreau sa pun masa musculara pe mine dar nu stiu cum, fac de cateva zile flotari dar nu stiu ce ar trebui sa fac sa pun masa musculara pe mine, precizez ca sunt de la sat (țara) si nu am posibilitatea sa ma duc la sala deci trebuie sa fac acasa, am 2 gantere de 3kg fiecare, ce ar trebui sa mananc cum ar trebui sa ma antrenez pentru a lua in greutate?

Răspuns Câştigător
| SkandallKamataru a răspuns:

Salut, foarte bine ca doresti sa faci o schimbare.
De obicei o persoana se schimba de nerecunoscut si in 2 ani, iti dai seama pana la 20 ce progres poti sa ai?
Daca chiar vrei sa adopti acest stil de viata, iti recomand urmatoarea chestie.
Fa chalistenice, cauta tony saik pe Youtube, cauta how to build muscle, what to eat, what is protein, cauta atleti care fac asta (Austin Dunham), aboneaza-te la canale precum Greg Doucette, Kinobody, incearca sa te inconjori cu astfel de personalitati, cu sportivi, asa o sa inveti si cum sa te antrenezi, si ce sa mananci, ce e ala bulk, cut, si o sa fii si mai motivat, dar neaparat in engleza ca noi nu avem clipuri asa explicative si informative.
O sa inveti sa te antrenezi, ce exercitii faci, si poti implementa si niste greutati la exercitiile alea ex (flotari, tractiuni, genuflexiuni) cu greutati.
In functie de genetic si de cum mananci, o sa vezi rezultate de la antrenament la antrenament (si nu vizuale, dar fizice, devi mai puternic pe fiecare antrenament).
Vizual, vreo 3 luni incepi sa vezi mici schimbari.
Daca faci asta cum trebuie, intr-un an o sa te intrebe lumea daca faci sala.
In 2 ani o sa fii bomba daca te tii, 3+ ani esti zeu.

Cand o sa progresezi iar repetariel o sa fie foarte usoare, poti lua un ghiozdan si poti pune 2 sticle de 2L cu apa, apoi un bidon de 5L, apoi bidon si sticla, apoi bidon de 10L.
Daca vrei sa fie si mai grele, umple-le cu nisip.

Probabil ca o sa vina si niste dobitoci prin comentarii sa iti spuna sa nu faci sala ca te ranesti si alte prostii, nu ii asculta, habar n-au pe ce lume traiesc.

| Patrganel explică (pentru SkandallKamataru):

La mine este problema cu ceea ce mananc, nu am habar ce, daca ai avea un plan adica na, stiu ca trebuie sa mananc cat mai mult si cat mai multe mese dar poti sa mi zici si niste retete ceva?

| SkandallKamataru a răspuns (pentru Patrganel):

Gasesti totul pe Youtube, cauta "Ce mananc intr-o zi de sala"
Poti cauta Angel fitness mancaruri pentru sala si iti arata el ce mananca intr-o zi.

Dar sa iti sumarizez, ai nevoie de un cantar de bucatarie, iar la micul dejun poti incerca:
3 oua, 60g de telemea de vaca, facute omleta, iar pe langa ele adauci o rosie feliata, si un castravete, si poti manca 2-3 felii de paine (pana in 100grame)
Ca gustare poti incerca fulgi de ovaz trasi in tigaie, cu 200ml de iaurt, si o banana intreaga peste, si putina miere.
Sau poti sa-ti faci niste batoane proteice acasa (Cauta pe Youtube), vei avea nevoie de proteina pudra.

Poti manca urmatoarea masa de exemplu orez cu piept de pui, si o salata langa, iar ultima masa incerci de ex paste cu o conserva de peste.
Poti sa mananci si ce-ti face maica-ta, important e sa le incerci pe toate in fiecare zi, asa iti vei face o idee ce-ti place si ce nu, si cum sa mananci.
Iar pentru idei, cauta pe Youtube ce ti-am spus si gasesti aacolo raspuns la orice intrebare.
Memoreaza 10 feluri de mancare, sau cate 2-3 pentru fiecare masa, iar in cateva saptamani o sa intelegi cum trebuie sa mananci si cate kcal pe zi.

| Patrganel explică (pentru SkandallKamataru):

Multumesc mult!

| SkandallKamataru a răspuns (pentru Patrganel):

Cu placere!

4 răspunsuri: