anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 17 ani, 60 kg. As vrea sa ma apuc de sala, insa nu stiu ce program ar fi bun, ce exercitii, alimentatia sau daca ar trebui sau nu sa iau si suplimente.
Cineva care se pricepe si imi poate spune mai multe despre fiecare aspect de mai sus?
Multumesc anticipat!

19 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Suplimentele le iei strict la recomandarea medicului.
În rest, o alimentație cât mai sănătoasă, lucrezi toți mușchii, progresiv.
Nu uita, încălzirea este mama antrenamentului eficient.
Pa, pa.

| Robbu a răspuns:

Salut! Poti face sala si iti poti lucra toate grupele de muschi linistit fara niciun supliment.
Ai grija la alimentatie, nu manca grasimi prea mult altfel o sa iti fie greu la unele grupe de muschi.
Iti poti face un program, si poti lucra 2 grupe pe zi. daca ai 17 ani maxim 3 ore trebuie lucrat.
Dar tine minte, SA NU SARI NICIODATA PESTE INCALZIRE! Si nici sa nu o "scurtezi" faci incalzirea pana te simtit pregatit sa treci la nivelul urmator.Iti spun asta din propria experienta, ma grabeam foarte tare si am sarit peste incalzire, mi-am dislocat umarul, si am fost nevoit sa ma las 4 luni de sala..Asa ca multa bafta!
P.S. Nici sa nu-ti treaca prin cap consumul de proteine de pe net si alte rahaturi, steroizi etc... Poti creste masa musculara fara acele prostiiwinking

| BracKMyhay95 a răspuns (pentru Robbu):

Tu esti unul din aceia care baga proteinele si steroizi in aceiasi oala, si la cum ai ziso cu timpul pe care trebuie sa il petreaca la sala imi dau seama ca nu ai nici un fel de experienta in domeniul asta. Daca face 3 ore/zi ar duce la un supra-mega-antrenament ---> nu mai creste in masa musculara.

| Epigonul a răspuns (pentru Robbu):

Sunt de acord cu tine in toate privintele, mai putin una.Maxim 3 ore? Nu crezi ca este cam mult? Si pentru un avansat, 2 ore sunt mai mult decat de ajuns cu tot cu incalzire, dar mai ales pentru el sa stea atat in sala, este extrem deja.Una la mana ca nu rezista si 2 daca rezista,nu poate iesi nimic bun din asta, deoarece duce la supraantrenament deja.O ora, o ora si jumatate maxim, ce este peste, nu este in regula.

| Robbu a răspuns (pentru BracKMyhay95):

Salut! nu am nici'o problema in raspunsul tau si nu am venit pe site-ul asta sa caut cearta.sunt perfect de'acord cu tine dar ca sa te informez m-am referit la cu totul altceva.
In primul rand nu bag proteinele si steroizii in aceeasi oala.
In al doilea rand Nu stiu cat timp de sala ai tu si cat timp am euwinking
1.Steroizii sunt steroizii..proteinele sunt TOT CEVA GENU STEROIZILOR DAR MAI SLABE! "NU MA REFER LA ALIMENTATIE" MA REFER LA GAIN FAST, EXPLODE etc.
2.Eu stateam 2 ore jum aproape 3 deoarece dupa ce am trecut de aproape 1 an de sala lucram 2 grupe pe zi foarte usor, nu ma grabeam, de aceea dura atatwinking bafta tie in continuarewinking

| Robbu a răspuns (pentru Epigonul):

Sunt perfect de acord cu tine dar eu m-am referit la cu totul altceva in acele 3h. Dupa ce trece putin timp se pot lucra foarte usor 2 grupe pe zi si foarte lejer..Eu ajungeam si la 3 ore pe zi de antrenament deoarece luam pauza buna intre exercitii.Bafta voua in continuare happy

| Epigonul a răspuns (pentru Robbu):

La ce te referi cand spui "dupa ce trece putin timp" timp in care te incalzesti, sau ce anume? Cum reusesti sa lucrezi 2 grupe de muschi pe zi foarte lejer? Din cate stiu eu o pauza prea mare intre exercitii nu este in regula,deoarece ii dai timp muschiului sa se raceasca,iar atunci exercitiile isi vor pierde din eficacitate. Poate gresesc,te rog sa ma corectezi in acest caz si nu mi-o lua in nume de rau, nu caut sa te critic sau altceva, caut si eu sa invat diverse metode mai productive de lucru in sala asa ca ma agat de orice informatie primita. Poate iti faci timp sa ma lamuresti si pe mine putin, daca nu aici printr-un pm, mersi!

| Robbu a răspuns (pentru Epigonul):

Nu sunt si nu ma cred un expert, faptul ca am avut aproape 2 ani de sala nu ma face expert in domeniul asta, dar si eu la fel ca tine ma agatam de informatii mereu si puneam fiecare raspuns cap la cap si am invatat destule care la mien au dat rezultate.Sunt de acord cu tine ca nu trebuie o pauza mare intre exercitii(serii) nu m-am referit la asta.M-am referit la asta. Daca nu faci o regula la pauze si un anumit timp, poti termina 2 grupe de muschi in aceeasi zi si in 30 de minute crede-ma, dar asta e ideea, poate pe tine nu te duce la aproape 3 ore, si eu am spus "maxim 3 ore". deci poti face si o ora jumatate, 2 ore....si nu am spus "frate trebuie sa faci ca mine" am dat un sfat pe care si eu la randul meu l-am primit de la cineva care era in domeniul asta happy Multa bafta tie si celui care a pus intrebarea, sa nu iei raspunsurile mele ca pe un "atac" sunt doar vorbe si cateva sfaturi care si eu le-am acumulat de la cei experimentati!

| Epigonul a răspuns:

Ti-as putea da 1 milion de sfaturi, dar gasesti atat de multe pe internet de te doare mintea.Cauta si pe TPU, sunt foarte multi care au pus intrebari de acest gen, bafta!

| Sh4Dow a răspuns:

Ma fratilor... de ce sariti voi direct la sala? De ce nu stai tu frumos acasa si faci exercitii cu greutatea corpului pentru inceput? Uite, iti zic de mine(nu stiu acum daca e de genetice sau nu) eu de un an (la 13 ani) m-am apucat de antrenamente bodyweight (flotari, tractiuni, abdomene etc.) nici un supliment, nici chiar dieta prea stricta. si pot spune cu hotarare ca arat mult mai bine ca multi care fac sala si de 2 ani + forta mai mare. Dupa aia ai timp si de sala, nu trebuie sa te grabesti.

| BracKMyhay95 a răspuns (pentru Sh4Dow):

Bai baiatule daca este adevarat ceea ce spui tu, este posibil din cauza geneticului. Dar multi pot face asta si 5 ani si nu da randament. Asa ca mai bine cu sala decat fara.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sh4Dow):

Aia care fac sala de 2 ani fac prost si o alimentatie stupida.

Cum adica "dieta stricta"? Cand vrei muschi trebuie sa mananci MULT, chiar exagerat ( 5-6 mese CONSISTENTE pe zi ), in niciun caz "Strict".

| Sh4Dow a răspuns (pentru BracKMyhay95):

Intr'un fel ai si tu dreptate big grin.

| Sh4Dow a răspuns (pentru Cosmin86):

Prin strict m-am referit la ce ai spus tu ^^.

| anononymos a răspuns:

Ar trebui sa mananci multe fibre mai exact:legume,diferite feluri de seminte(drept gustari),sa renunti treptat la carne, sa faci exerciti gen flotari, alergat pe loc, mersul piticului (exerciti simple, dar cel putin o ora-30 de min pe zi )si ar trebui sa te ti de acest program si vezi ca nu o sa slabesti intr-o luna sau doua necesita timp ps:sa nu sari niciodata peste cele 3 mese si sa incepi sa nu mai mananci prajit sa mananci altele ciorbe, salate, cartofi naturi, tocanite(din acestea)

| BracKMyhay95 a răspuns (pentru anononymos):

Bai copile tu ce ai zis aicea este o foarte mare prostie. O data ce vrea sa se apuce de sala, vrea sa faca muschi nu sa slabeasca altfel ar fi specificat ca vrea sa slabeasca.
Iar daca ar manca numai fructe si legume ar ajunge un zombie, carnea+lactatele+ouale sunt cele mai bune pentru sportul asta, aducand in corp cat mai multa proteina posibila.

| Amanda2121 a răspuns:

Daca stai in arad la galleria arad et.2.

| valistain a răspuns:

O sa-ti zic strict ce fac eu.Eu imi fac antrenamentul in 5 zile de saptamana si 2 zile de pauza
Ziua 1:5-7 exercitii la piept+3 la triceps
Ziua 2:5-7 exercitii spate +3 la biceps
Ziua 3:5-7 exercitii biceps+5-7 la triceps+5-7 La antebrat(asta doar daca te tin incheieturile)
Ziua 4tongueAUZA
Ziua 5:6 exercitii umeri+3 trapez
Ziua 6:7 exercitii picioare+abdomen
Ziua 7tongueAUZA
Daca doresti, in zilele de pauza poti sa bagi abdomen.
Suplimentele care le iau sunt:
-Creatine FX-inainte de antrenament cu 10-15 minute
-Super Mass Gainer + Dextrose la final
Sper ca te-am ajutat

| BracKMyhay95 a răspuns (pentru valistain):

NU stiu de ce mai iei Dextroza daca tot iei si Gainerul ala, deja o sa dai in diabet.