| Ionutionut94 a întrebat:

Salut, am o întrebare. Am 17 ani 1 76 și 76 kg. Am inceput serios sa fac sala de prin septembrie de pe la 71 kg și am terminat bulk ul la 80, alaturi de un program classic cu 2 grupe pe zi, am progresat decent. Iar acum împlinesc 6 luni aproximativ și m-am decis sa schimb programul. Am trecut la un push pull legs (push-piept umeri triceps, pull spate biceps trapez și legs picioare ) ordinea pe care o fac este așa : luni push marți pull miercuri legs joi push din nou volum puțin mai redus fata de luni bineînțeles și vineri pull 5 zile pe săptămână îmi este de ajuns pauze am doar sâmbătă și duminică. Am zis sa o iau încet că încă nu sunt chiar așa avansat dar având 6 luni aproximativ de sala am zis sa dau o șansă acestui program. Iar acum problema și nelămurirea mea este. daca am inceput la pull sa lucrez spatele prima dată și după ce am terminat spatele am inceput la biceps și deja bicepsii ii simțeam oarecum epuizați deoarece au intrat puțin la ramaturi și tracțiunile făcute la spate și nu am mai reușit să lucrez biceps ul la intensitatea normala cu care eram eu obișnuit, Este o problema in asta? Daca schimb ordinea sa incep prima oară cu biceps sa dau randament cum trebuie Dupa aia nu o sa mai pot face spate. Trebuie sa schimb ceva sau este absolut normal la început până mă obișnuiesc cu aceasta intensitate?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

E ceva normal, o sa te obisnuiesti.

Eu spre exemplu faceam impins pentru umeri cu ganterele de 40... cand am trecut la push-pull-legs, abia faceam cu cele de 34... deci am scazut 6 kg / brat. dar dupa un timp, am depasit 40 (chiar sunt curios cu cat as face acum umeri daca i-as antrena separat).

4 răspunsuri:
| 6Radu5 a răspuns:

Daca dupa 3 saptamani-o luna mai ai problema asta fa o schimbare, in timpul acesta trebuie sa se adapteze corpul cu acest program.La inceput e normal sa nu dai randament chiar cum vrei dar dupa ceva timp treaba va merge cum trebuie.E ok daca faci sala 5 zile, weekend-ul e destul pentru pauza.Asa de curiozitate cat faci la piept/squat/deadlift?
Respect si succes in continuare!

| Ionutionut94 explică (pentru 6Radu5):

Mersi, pai așa și așa, piept 25 kg pe o gantera inclinat/drept squat 80 kg nu de mult timp am inceput sa le fac. deadlift 100 kg, mai e mult de învățat oricum

| Dcdc2000 a răspuns:

Eu zic sa faci mai puține exerciții de spate