| costynel2000 a întrebat:

Salut. Fac sală cam de 2 luni și aș vrea să îmi cumpăr niște proteine
preworkout și ceva vitamine(poate si ceva creatină), doar că nu știu de care, când să le iau și ce cantitate să iau, pentru masă musculară (buget 700 lei). Mă puteți ajuta? PS: Făra răspunsuri de genu :contactează un specialist

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as recomanda sa manaci CARNE, oua, organe de animale ca sunt proteina organica, asimilata si procesata integral de corpul uman.
Proteina pulbere este un produs chimic care nu se asimileaza integral si nu este procesat corect de corpul uman.
Cumapara de banii aceia carne: de pui, curcan, vita, porc slab, oua, ficat de pasare, peste, inima de porc sau vita, toate fiind extrem de sanatoase si necesare cresterii masei musculare.

| Cosmin86 a răspuns:

Nu exista "proteine preworkout". Mai documenteaza-te ce sunt proteinele, inainte sa pui intrebari ABERANTE.

| SkandallKamataru a răspuns:

Violetta proasta site-ului care esti, iar vorbesti in necunostiinta de cauza.
Pudra proteica nu e facuta din chimicale idioato, e produsa din zer si se obtine dupa uscarea zerului, ce ramane la urma e o pulbere fina, aia e pudra proteica.
De aici pudra aia e dusa la fabrica unde firmele de proteine isi fac produsul dupa propria reteta, si se adauga Îndulcitori ca sucraloza, stevia, stabilizatori pentru a preveni separarea ingredientelor, vitamine și minerale, enzime digestive. singura chimicala aritificala ar fi indulcitorul.
Dar ce sa vezi, si in zaharul rafinat pe care-l cumperi de la magazin in m0rtii tai se adauga compusi chimici artificiali pentru purificare si separare...

Repeti acelasi raspuns gresit iar si iar si iar si iar ca deja nu te mai suport.

| SkandallKamataru a răspuns:

Chat gpt ce zice? laughing

| SkandallKamataru a răspuns:

Iar pentru tine costynel care ai pus intrebarea, nu ai nevoie de preworkout momentan pentru ca esti la inceput, tu trebuie sa inveti cum sa te antrenezi corect, ce exercitii sa faci, cum se executa corect, cum sa te concentrezi pe contractie, cum sa tii tensiunea pe negativ.

De ce ai avea tu nevoie, e o alimentatie bine pusa la punct, sa inveti ce e surplusul si deficitul caloric, ce sunt proteinele si de cate ai nevoie pe zi, cate calorii are personal corpul tau nevoie de mentinere, si cum sa te antrenezi, iar in cazul in care ai o dieta bine pusa la punct cu mese bine stabilite la ore fixe si nu-ti atingi necesarele proteice, poti apela la pudra proteica.
Recomand genius nutrition, dai la proteine si ai acolo WHEY-X5 2000g, e aproape 300 lei.
Apoi iti cumperi un shaker, e 20-30 de lei, fie de la gym beam, fie din alta parte, eu am si de la gym beam si de la GO4FIT, nu are relevanta, am si de inox si de plastic, iei ce vrei tu.
Inainte de antrenament mananci o masa dar nu cat sa fii full, te antrenezi, dupa ce ai terminat antrenamentul, pui o cupa de pudra in shaker, 2-300ml, amesteci bine sa nu faca cocoloase (lasi sita aia din plastic inauntru ca aia sparge cocoloasele) si bei si asta e.

Iar ca vitamine si alti micronutrienti foarte buni, poti sa iei de pe gymbeam si ar fi omega 3 (2 capsule pe zi), vitamina d3 (2 caps/zi), zinc (1capsula pe zi), magneziu (o capsula pe zi) si cam atat.
Cand inveti sa mananci cum trebuie si sa te antrenezi cum trebuie, poti sa iei si creatina monohidrata (cate 5g pe zi).
De preworkout nu ai nevoie momentan, poti sa bei o cafea daca nu ai energie sau chef inainte de antrenamente.
Ala il iei peste un an + cand deja stii ce faci.