anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:


Fac sala de 4 luni iar in acest moment, uitandu ma in oglina, observ ca parca mi am pierdut din masa musculara, arat putin mai nefacut decat acum 1 -2 saptamani.
Este cam ciudat deoarece la sala am aceiasi forta, ba chiar azi am adaugat greutati in plus.
Oare ce s a intamplat? se prea poate sa mi fi pierdut o masa din cele 5, sau poate calitatea alimentelor ori cantitatea nu a fost asa mare, desi nu cred, dar chiar asa intr o saptamana sa par asa de slabit? ce s a intamplat?

13 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

In oglinda, dar cantarul ce zice? Parerea pe care ti-o faci in oglinda este subiectiva.

| anonim_4396 explică (pentru Nickname1890):

Am pus 4-5 kg pe mine in 3-4 luni.

| Nickname1890 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ti-am spus oglinda este subiectiva. Daca ai pus pe tine clar nu ti-ai pierdut masa musculara. Acum este posibil ca o parte din kg alea pe care le-ai pus sa fie grasime, iar asta sa acopere ceva mai mult muschii si astfel in oglinda sa nu vezi mari diferente.

Daca asta este cazul, atunci solutia ar fi sa mai maresti putin cantitatea de proteine si sa mai reduci putin din carbohidrati. Spun asta plecand de la premiza ca ai deja o alimentatie sanatoasa fara grasimi dulciuri si alte prostii.

| anonim_4396 explică (pentru Nickname1890):

Doar grasimi de calitate deoarece am citit pe culturism.ro ca grasimile ajuta la multiplicare celulelor. parca. asa ca, dupa cum scrie si pe site, incerc sa mananc 0, 9 grasimi per kg.

| Nickname1890 a răspuns (pentru anonim_4396):

Intr-adevar cu grasimile de calitate e alta poveste. Eu ma refeream la alea proaste! Deci stai linistit ca nu ai pierdut masa musculara, nu ai cum sa pierzi masa musculara dar sa iei in greutate in acelasi timp. Pierzi masa musculara doar atunci cand corpul nu mai are surse de carbohidrati si grasimi si recurge la consumarea muschilor pentru energie, fapt putin probabil sau in cazul in care nu mai lucrezi muschii perioade foarte lungi de timp.

| LegionarulRoman a răspuns:

Lasa antrenamentul clasci de culturism!

Iti recomand site-ul:http://antrenorulmeupersonal.ro/ (cauta ebbok-ul gratuit "Masa musculara rapida")

si http://www.crossthelimit.ro/......ra-si.html

http://www.crossthelimit.ro/2013/04/poveste-de-succes-program-de-forta.html

| LegionarulRoman a răspuns:

Programul dureaza 3 luni. happy. Citeste si vezi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt in perioada de masa. Cred ca am prea multa grasime pe muschi de aceea nu se vedea asta cum as vrea, caci atunci cand ma incordez e mai mare ca acum 2-3 saptamani.
Ce zice ti?

| Wehes a răspuns:

Probabil ai gafat cu alimentatia thinking

| Carton a răspuns:

Foarte simplu. Ai dat jos din grasime. Eu in primele 3 luni de sala am dat jos grasimea desi nu eram gras. Deabia in urmatoarele 5-6 luni am inceput sa vad schimbari. Daca faci cardio, eu iti recomand doar 10-15 min dupa fiecare antrenament astfel incat sa arzi doar grasimi si nu masa musculara. In rest, mananca multi carbo si proteine si o sa fi ok.

| anonim_4396 explică (pentru Carton):

Esti un geniu!
Multumesc domnului ca te a adus in fata mea!

| FuriousMadalin96 a răspuns:

Mai mult ca sigur alimentatia este de vina, daca tragi la sala nu`ti permiti sa mananci ciorba, alimenteaza-te cu proteine, 2 grame de proteine pentru fiecare kg.

| ClaTCla a răspuns:

Probabil nu-ți asigura cantitatea zilnica necesară de carbohidrati, făcând efort fizic si probabil dorind sa cresti masa musculara ai nevoie de o alimentatie bogata si sănătoasă.