| Denis06 a întrebat:


Fac sala de aproximativ 2 luni, acum am inceput luna 3.As dori sa iau proteine sau creatina sau orice suplimente nutritive doar ca nu stiu ce sa iau asa ca intrebarea mea este ce suplimente nutritive as putea sa consum? Am 88 kg si 1.84 inaltime.Am mai facut sala si anul trecut aproximativ 4 luni.

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Poti lua L-carnitina ca presupun ca la greutatea si inaltimea ta ai ceva strat adipos si acel aminoacid te va ajuta sa transporti grasimea la mitocondrii si sa o folosesti ca energie. si eventual un concentrat proteic de genul gold whey standard de la ON. la 1 cupa are 1g grasimi si 1g carbo deci te va ajuta sa pui masa musculara fara complicatii. creatina este tot un aminoacid, dar te va face sa pari "fluffy", chiar daca masa musculara va avea de castigat, tu fiind putin peste greutatea perfecta (era bine 88kg daca aveai 3-4 ani de sala, dar momentan nu) vei parea si mai "mare". poti sa iei daca esti clinic sanatos si nu ai avut probleme cu rinichii in trecut sa vezi daca iti place incotro se duce corpul tau ca aspect.
in concluzie: obligatoriu l-carnitina si whey, eventual dupa buget poti baga si creatina.

3 răspunsuri:
| kovacskriszti a răspuns:

Eu in locul tau as manca sanatos si nu m-as complica cu treburi din astea ca s-ar putea sa ai dupa aia probleme de sanatate.

| JohnnyBi a răspuns (pentru kovacskriszti):

Eu in locul tau nu as comenta daca sunt pe langa. atat timp cat ia suplimente cum este prevazut pe cutia producatorului si el este declarat clinic sanatos de catre un doctor, niciun supliment nu dauneaza sanatatii in niciun fel. creatina ca aminoacid neesential dauneaza daca ai probleme cu rinichii si unele vitamine liposolubile pot dauna daca sunt luate fara cap. in rest proteina, grasimile nesaturate, vitaminele si mineralele hidrosolubile nu au cu ce dauna. proteina poate cauza probleme la ficat doar undeva peste 20g/kg corp, asta ar insemna ca un om de 100 kg sa manance 2000 grame de proteina pe zi. calculand 100g piept pui ca avand 28g proteina, cine dracu mananca 5-6kg piept pui pe zi, pe langa alte alimente sa ajunga la limita aia?

| NDC12 a răspuns:

Care e scopul tau? Crestere in masa musculara sau definire?

www.culturism.ro/forum
www.culturism.ro

Documenteaza-te, astea sunt doua site-uri unde sunt oameni care practica acest sport si chiar stiu despre ce vorbesc.