| Louys a întrebat:

Am 13 ani, si am vrut sa ma apuc de flotari pentru forta si masa musculara(nu ma astept la rezultate mari la masa).

Inainte de a ma antrena, mananc ceva, si dupa incep sa ma antrenez.

Am inceput acum 3 zile, cu 30 de flotari pe zi, in reprize de cate 10, cu pauza de maxim un minut intre ele.

Prima zi am facut 30, urmatoarea zi am avut ceva febra musculara si am facut 28(nu toate corecte)+7 in genunchi, pentru ca nu am putut face 30.

Iar azi, am facut decat 10, si am febra musculara mare.

Aveti un sfat cum sa scap de febra musculara si sa fac flotarile mai bine?

Răspuns Câştigător
| einsteinchen a răspuns:

Muschii tai sunt "obositi" din cauza efortului = febra musculara.
Ca sa treaca febra trebuie sa mergi inainte. Astfel muschii se vor obisnui cu efortul si vei putea sa cresti numarul flotarilor.
Fa dus cat de cald rezisti dupa antrenament si ia o Aspirina.
Mai multe detalii aici:
http://www.culturism.ro/......ament.html
Succes!

7 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Masa musculara si forta cu flotari?

Copil mic laughing

| DomnulKat a răspuns:

Fi antena, de la flotari nu te astepta la masa musculara decat la piept, flotarile sunt pentru definire in general, pentru conditia fizica si sporturile de contact, ajutand la dezvoltarea, tricepsului, pieptului si intarirea abdomenului, forta se va remarca foarte putin, daca vrei masa musculara si forta du-te la sala.

| Louys explică (pentru DomnulKat):

Scuze ca te contrazic, dar eu am avut masa musculara de la flotari, acum 2 ani, si mi-a crescut si forta de la ele, dar problema e ca m-am lasat, si acum nu mai sunt obisnuit cu ele.

Oricum, la mine au dat rezultate avand in vedere ca am facut sport de performanta(judo) si acolo pentru forta faceam flotari, catarat pe funie, si stractiuni.

Si inca ceva, gandeste-te putin, cum sa ma duc la sala la 13 ani? Raman pitic.

Citeste cu atentie intrebarea.

| DomnulKat a răspuns (pentru Louys):

Dragule, ca ramai mic la sala e un mit, pentru a iti creea probleme la coloana ai nevoie de o greutate mare, foarte mare, in rest nu afecteaza cu nimic. Eu practic culturism si kickboxing de la 12 ani si am 1.80-, poti remarca la avatar.Crede-ma, cauta Ronnie Coleman, Phill Heath pe google, Alexey Voevoda nu compara masa musculara produsa de flotari 2, 3 cm acolo in caz de genetic excelent cu cea de la sala, este egala cu 0, iti trebuie in primul rand alimentatie carne, lapte, oua surse de proteine.

| Corneanu_Iulian_1959 a răspuns:

După ce mănânci, lași să treacă aproximativ Una oră, și apoi te apuci de orice fel de antrenament, să nu mănânci prea mult. Să nu-ți lipsească alergarea, înainte și după antrenament. Fă o pauză de la flotări, pentru febră, cu puțină gimnastică.Așa este la început, pentru. orice fel de antrenament, iese cu febră, și, pentru, început ia-o mai ușor cu antrenamentele.

| Louys explică (pentru Corneanu_Iulian_1959):

Alergarea nu a lipsit, o fac mereu.

| maia000salam a răspuns:

Ca sa nu mai faci febra trebuie sa iti incalzesti bine muschii inainte si sa faci niste streching dupa. Este foarte important.