| Bogdan_Bă_1998 a întrebat:

am si eu o problema, sunt gras, si asta nu e bine. As vrea ca din grasime sa fac masa musculara ( am 15 ani si 1.80m inaltime) dar nu vreau sa raman la fel de mare... intaii sa slebesc sau sa fac si sala si inot?

Răspuns Câştigător
| Syndre a răspuns:

Din grăsime e imposibil să faci mușchi. Pe lângă asta, e imposibil să slăbești și să pui masă musculară în ACELAȘI timp. Ca să slăbești trebuie să mânânci în deficit caloric, iar ca să pui masă musculară trebuie să mânânci peste numărul de calorii necesar.
Trebuie să slăbești întâi, renunță la toate produsele de genul junk food, dulciuri, sucurui, prăjeli, pâine și făinoase. Mânânci multe legume -crude și gătite-, carne slabă, pește și lactate până în 10% grăsime. Pe lângă astea 1 ou/zi și maxim 200g fructe(fără banane, struguri sau alte fructe foarte dulci). Încearcă să ai 3 mese pe zi dintre care micul dejun să fie cea mai copioasă și vreo 2 gustări - mânâncă puțin și des, nu rar și mult. Bea 2l de apă/zi.
De asemenea ai putea să te ajuți de un program în genul myfitnesspal pentru a vedea exact câte calorii mânânci; chiar și dacă mânânci sănătos, atâta timp cât mânânci prea mult nu e okay.
Cât despre sport, e doar un bonus pe lângă dietă. Nu zic că nu e important, dar dieta e peste 95%. Cel mai mult slăbești la cardio(înot, zumba, jogging, aerobic etc.), dar nu îți strică dacă faci și sală pe lângă, ba din contra! Mult succes! happy

5 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Din țesut adipos nu se poate face masă musculară. Grăsimea este transformată de organism în combustibil. Aceasta se arde, se consumă atunci când organismul are nevoie de ea (ex.: efort fizic intens). Altfel ea va rămâne depusă. De aceea trebuie să ne educam ca zilnic să ne facem program de exerciții si mers pe jos în ritm alert.
De asemenea trebuie să ne educam si gusturile mâncând ce este sănătos și nu după gusturile noastre pervertite. Să mâncăm cereale; cele crunchy nici la porci să nu le dati ca se vor imbolnavi, deoarece au zahăr în ele. Iar laptele combinat cu zaharul este sinucidere curată.
Cât despre carne, 1kg/luna este mult. Cel mai bine 1kg la 2luni, si întotdeauna obligatoriu cu verdețuri multe lângă ea, si nu cu murături sau mustar. Fa asa si vei vedea schimbări în viața ta.

Răspuns utilizator avertizat
| Bogdan_Bă_1998 explică (pentru Syndre):

Deci, este ok sa fac si sala si inot? Mersii, raspunsul tau este chiar uimitor!

| Bogdan_Bă_1998 explică (pentru Syndre):

Dar nu vreau sa raman lat! Vreu sa fu normall,, adica slab si cu muschi. nu gras dar cu muschii daca stii ce zic.

| Syndre a răspuns (pentru Bogdan_Bă_1998):

Da, e chiar foarte bine să faci și sală și înot. De rămas lat nu rămâi, ideea e că tu acum NU ai cine știe ce masă musculară. Întâi scapi de grăsime și apoi poți pune mușchi.