| Dani211 a întrebat:

Salut TPU! In 5 luni am un obiectiv sa pun 8 kg.Ma gandeam la aceste suplimentesurpriseN Pro complex gainer
-ON Creatina Monohidrata
-MHP Glutamina SR
-ON Performaxx -- vitamine si minerale
-ON 100% Oats & Whey
-ON Serious mass
-BPI 1 M.R.
-Dymatize Elite Mass
-ON Glutamina 240 cap puteti sa imi da-ti un plan de antrenament? Vreau sa aud raspunsuri de la experti! Cei ce vor spune nu băga suplimente de-stea ca faci cancer, iti cad oule, ramai orb, sa nu comenteze! Am 1, 70 65 kg 20 ani.

Răspuns Câştigător
| RobertMoon a răspuns:

Sunt prea multe suplimente în lista ta care nu își au rostul. Gen ai doua tipuri de gainere, renunță la cel de la ON și ia-l doar pe cel de la Dymatize pe care îl cunosc și îți zic că este bun. Glutamina la fel ai două tipuri de glutamină în lista, ori renunți la una din ele, ori mai bine renunți de tot deoarece după mine glutamina este un supliment nefolositor, adică un mare scam. (Daca vine vorba de aminoacizi glutamina mi se pare nefolositoare, prefer oricând BCAA). Multivitaminele alea sunt bune, dar sunt cam concentrate, găsești alternative mai ieftine pe piață care fac același lucru și tine minte că dacă un complex de multi are deja 100% din necesarul unei anumite vitamine nu trebuie sa îți ia ochii faptul că alt supliment are 300%>>>> și să te inducă în eroare ca și cum ar fi mai bun pentru că excesul oricum se elimină prin urină. Creatina este ok, poți lua între 3-5g pe zi fără faza de încărcare, inclusiv în zilele de pauză. Pre workoutul îl poți lua, dar nu seara deoarece conține multa cofeina (300mg) și nu mai poți să dormi, gândește-te că un expresso are maxim 100 mg de cofeină. După mine mi se pare cam concentrat și nu sunt fan al pre-workout, uneori prefer sa beau o cafea sau expresso înainte de antrenament sau chiar nimic pentru că pentru cat de antrenezi tu (2 ore maxim) e prea multă cofeină, eu îți dau ca alternativa pre-workout fără stimulant care mi se pare mult mai bun decât ăsta (Attack! De la Scietic, nu are cofeina, în schimb are 3 tipuri de creatina și arginina, deci nu vei avea cine știe ce energie, dar pomparea va fi mai bună, acum faci ce vrei, îți iei ce vrei eu ți-am zis părerea mea de om care face atletism din copilărie și în paralel și sală). O să fie greu sa pui 8kg în 5 luni, depinde și de ce tip somatic ești și de genetic, sa nu mai zic că mușchii se pun greu, iar bulk ușor, iar acum nu e o perioadă prea buna pentru bulk pentru că este vară, anyway, asta e părerea mea la ce ai zis, bafta și să ne prezinți rezultatele la iarnă big grin

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cu toti vrem intr o luna sa devenim vandame,de asta se si vind aceste suplimente pentru ca ofera ceea ce viseaza clienti, asa si cu slabitul, masa, e totul bullshit, vrei informati informează-te, nu stii de unde? https://slabire-crestere-in-masa-alimentatie.blogspot.com/......abel/dieta ai tot ce vrei acolo despre slabit si mass musculara, 5 ani de cercetare stiintifica

| Violleta2022 a răspuns:

Ia de citeste acest articol, inainte sa ai probleme majoe cu sanatatea:


https://adevarul.ro/......index.html

| Cosmin86 a răspuns:

Nu ai cum sa pui 8kg de masa musculara in 5 luni... poate in 2 ani.

Si care e logica sa bagi 2 gainere (ON Serious mass si Dymatize elite mass) si doua tipuri de glutamina?

Si ce alimentatie ai, ca aia conteaza 90%, suplimentele conteaza 10%.

| Dani211 explică (pentru Cosmin86):

Antrenoru mi-a dat pe foaie suplimentele acestea.Alimentatie piept de pui, ovaz, lapte etc.Îmi poti da un plan de antrenament pe o saptamana?

| Dani211 explică (pentru Cosmin86):

Și in legatura cu cele 8 kg, le-a facut plan de antrenament la mai multi baieti si il stiu pe un baiat ce a pus 7 kg in 3 luni.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Dani211):

Cat de detaliat ai scris ceva ce conteaza 10% si cat de SUPERFICIAL ai scris ceva ce conteaza 90%, gen alimentatia...

De-asta majoritatea incepatorilor esueaza happy

| Dani211 explică (pentru Cosmin86):

Ajuta-ma tu cu informatii in alimentatie si antrenament.Pe tine te asteptam sa imi raspunzi stiind ca esti foarte vechi in acest domeniu.

| Cheo0S a răspuns:

8kg de ce? grasime.
Masa se pune, greu, extrem de greu incat nu poti vedea diferente considerabile pe cantar. Nici intr-un caz in 5 luni.

Nu ti cad ouale, dar majoritatea suplimentelor sunt nefolositoare la modul general, inainte sa bagi cv in tine, ar trebui sa citesti bine ce contin, nu se compara gainerele alea cu o masa nici intr-un caz. Iar ON mi se pare un pret exagerat, de fite, calitatea o au dar CE contin majoritatea produselor Lor, platesti pret dublu la aceeasi calitate.

Incearca Vitabolic, aceeasi calitate, preturi accesibile.

Recomandarea mea ar fi sa faci lean bulk, 8 kg in 6 luni e foarte foarte mult, o sa pui in mare numai grasime si dupa o sa te sperii rapid si o sa faci din nou deficit cand o sa fi o pufosenie.
Iar masa care ai pus-o o sa piece Zi din ea si tot asa.
Stiu ca la inceput vrei sa fie totul rapid dar rezultatele apar in timp.

Mai bine te pastrezi la basics, creatina, multivitabile daca chiar ai nev si alea le poti lua foarte usor din alimentatie.

Singurele mele suplimente sunt creatina si un aminoacid n acetyl cisteina, ca antioxidant.
Aceeasi inaltime ca tine + 8 kg de masa, mai bine platesti un antrenor.decat sa dai banii pe suplimente, crede-ma.


Antrenori Reinassance Periodization pe yt, Alexander Blerkeley, Steve Shaw, Erick Helms, Alberto Nunez, alpha destiny, natural gallant body building, natural hypertrophy, vitruvianphysique, mountaidog1, Geoffrey verity schofield, omoar isuf, enkiri elite fitness, real natural body building, canditotraing etc
Astea imi vin in minte Mai populare, antrenamentul ti-l faci singur, numai ca iti trebuie sa experimentezi pe tine.
Pune urechea si baga la cap ce zic astia.

Nu e asa simplu da' un antrenament, ca daca iti dau eu antrenamentul meu, s-ar putea sa te rupi in doua in sala. Ala trebuie facut ca principiu cunoscanduti corpul si cat poate.