| Contascuns0742 a întrebat:

Salut TPU!
Vreau să avansez la numărul de flotări pe care îl pot face. În urmă cu vreo 2-3 ani când m-am apucat sa fac flotări reușeam să fac în jur de 20 de flotări. Acum fac 20-30, adică nu prea mi se pare că am avansat. Care e secretul? Cum sa procedez?

12 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu ai facut decat cand ti-ai adus aminte, in toti acesti ani. Trebuia sa faci zilnic sau macar la doua zile. Avansai.

| relian a răspuns:

Nu e nici un secret, atit faci, pentru ca atit poti.Stiin vorba aia, duci cit poti, organismul nu-i matematica laughing

Poate sa treaca si 50 de ani, no sa faci mai mult, indiferent cate faci acum sau peste un an.

| Sekim a răspuns:

Ai facut flotari timp de 2-3 ani si nu ai avansat deloc? Nasol. In primul rand, pentru a avansa trebuie sa ne si antrenam pe masura. Daca poti sa faci 20 flotari, fa 20 de flotari de 8 ori pe zi (ex). In al doilea rand, atata timp cat mananci prostii e foarte posibil ca muschii tai sa nu poata sa se refaca pentru ca nu au ce le trebuie din alimentatie, iar daca nu mananci suficient incat sa fii macar in zona de mentinere ( kcal ex : 2000/zi ) organismul nu are cum sa creasca. Probabil nu vrei sa te complici, deci pe scurt : mananca carne si oua, antreneaza te facand numarul maxim de flotari de mai multe ori pe zi. Un alt secret ar fi sa te duci mereu cu flotarile pana la epuizare ( sa nu mai poti sa faci nici macar 1 ). Spor

| Paul754880338 a răspuns:

Continua sa te antrenezi în aceasta direcție, fii consecvent, asculta-ti corpul, lasa-l sa se odihnească când e obosit, plusează când te simți odihnit, nu uita sa te odihnești și sa ai o alimentație sănătoasă. Progresul nu vine doar ca urmare a unui număr de repetări. Dacă ar fi asa cum ți s-a sugerat mai sus sa faci 1-2 flotări pe zi în plus, unde ajungi în 10 ani? Fii realist, meticulos și consecvent!

| SkandallKamataru a răspuns:

Tu crezi ca avansezi de la 30 flotari pe zi? rolling on the floor Antreneaza-te dracu calumea, baga 4-5 seturi a cate 30 sau pana la epuizare, cu pauza de 2 minute intre seturi.
Daca chiar vrei sa faci cum trebuie, ia un ghiozdan rezistent care nu-ti mai trebuie, mai coase-i bretelele unde se ataseaza ca sa-l faci mai rezistent si baga un bidon de 5L plin cu nisip (o sa aiba 9KG), si daca mai incape, baga-i si 2 sticle de 0.5L sau de 1L, ca sa aflii cat cantareste o sticla cu nisip, inmulteste cat contine ea de ex 1Litru si inmulteste cu 1.8, o sa ai 1.8KG.
Daca incape un bidon de 10L in ghiozdan cu atat mai bine, o sa ai un ghiozdan de 18KG.
Si fa flotari cu el asa, baga 3-4 seturi CORECTE(uita-te pe yt cum se fac corect flotarile), pana la epuizare.
Tura viitoare adica peste 2 zile, cand faci iar flotari incearca sa faci mai multe macar cu o flotare, tura viitoare la fel, asa progresezi.
Fa asta 2-3 luni, iar apoi ai sa avezi ca o sa poti face lejer peste 40 de flotari.
Si continua sa adaugi greutate cu timpul.

| SkandallKamataru a răspuns:

Si nu lua in seama ce ti-a spus relian, e vreun taranoi care n-a facut in viata lui sport la fel ca majoritatea de pe aici, da isi da si el cu parerea de pr0st ce e in loc sa incerce sa te ajute.

| Ilovedinero a răspuns:

Cresti progresul cu 10% in fiecare saptamana.De ex daca acum faci 20 faci in fiecare si iar saptamana vitoare faci 22 in fiecare zi si tot asa

| AlexandruContFacutLaMisto a răspuns:

Secretu e simpluhee hee in fiecare zi avanseaza cu 1-2 flotari.Azi faci 20 maine faci 22, sau poti face asa din ora in ora.acum faci 20 peste o ora faci 21 si tot asa.

| Contascuns0742 explică (pentru AlexandruContFacutLaMisto):

Știu la ce te referi dar eu nu pot avansa chiar așa ușor... adică spre exemplu daca azi pot face 30 de flotări, iar maine fac 32, poimâine 34 și tot așa... de la un moment dat nu mai pot duce mai mult de 34-36 de flotări. Înțelegi ce vreau sa zic? Cred că în ziua în care nu mai pot să avansez trebuie sa încep din nou de la 30.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru AlexandruContFacutLaMisto):

Tu nu erai ala care imi spunea mie cum e de fapt cu sportul si cu sala? rolling on the floor La ce raspuns ai dat aici, chiar nu ai nici o treaba cu sportul ma jur.

| Bogatu_Valentin_1968 a răspuns:

Faci flotari in fiecare zi in serii de cate 10 cu pauze de 5 -10 minute intre serii. Faci flotari in serie pana nu te mai poti ridica si incet, incet vei creste cu cate 1 -2 flotari la cateva zile. Ultima serie de flotari va fi incompleta (2-3 flotari, 5-6 flotari, etc, cate poti).

| Marianinteleptul a răspuns:

20-30 pe zi sau 20-30 max dintr o data? eu fac de cativa ani si de la 20 am dat upgrade la vreo 200 in momentu de fata. m-a ajutat si faptul ca m-am apucat de sala, also baga o dieta echilibrata si asigura te ca mananci suficient