| Alex_Constantin_1993 a întrebat:

vreau sa bag sala și nu știu ce suplimente sa bag menționez (am 16 ani și 60 și ceva de kg)vreau sa pun masa musculara Multă și sa mă ingras puțin, întrebarea mea e : ce îmi recomandați sa bag sa mă fac bine repede?

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mancare sanatoasa si mers la sala zilnic, cate 1 ora pe aparate.
La sala iti va explica trainerul ce ai de facut, ca-i in functie de constitutia ta fizica, de conditia fizica pe care o ai acum si de ce anume vrei sa realizezi in 3-6 ori 12 luni.

| nugasescusernameliber a răspuns:

Carne la gratar, oua, lactate si grasimi sanatoase gen avocado, ulei masline, nuci si seminte crude. Inainte de antrenament ai nevoie si de carbohidrati(paine, paste, cartofi, orez) pentru energie dar evita zaharul fiindca iti influenteaza glicemia si risti ca dupa 15 minute de antrenament sa devi brusc molesit. In schimb dupa terminarea antrenamentului poti manca ciocolata amara sau un shake din lapte si cacao pentru muschi care au fost presupun destul de solicitati.
Si ai rabdare fiindca muschii nu se fac peste noapte, cu ambitie si alimentatie adecvata, antrenamente multe, iti va lua cel putin un an. Dar va merita.

| bavl a răspuns:

Cauta pe Bodybuilding.com un program care ti se potriveste
Mananca mult si corect (minim 100g proteine pe zi si minim 1600cal)
Lucreaza progresiv, nu te arunca la greutati mai.
Tine cont ca ai o varsta la care mai trebuie sa cresti (nu doar in masa msuculara) deci nu ignora cardio si exercitii de crossfit.
Si dupa ce ai deja 3 4 luni de sala, ia-ti ce ne-am luat cu totii prima oara, si anume ON Gold Whey. cu care, bineinteles, nu depasii o cupa pe zi.
http://proteinoutlet.ro/optimum-nutrition-gold-whey