| Dankent a întrebat:


ZIUA 1 - Piept - Triceps - Abdomen
ZIUA 2 - Spate - Biceps - Trapez
ZIUA 3 - Umeri - Picioare - Gambe
ZIUA 4 - Piept - Triceps - Abdomen
ZIUA 5 - Spate - Biceps - Trapez
ZIUA 6 - Umeri - Picioare - Gambe
Cum vi se pare acest program de antrenament, as vrea sa mentionez ca sunt incepator si nu ma prea pricep, stiu ca daca lucrez prea des un grup de muschi acesta nu se va mai reface complet si nu va mai creste sau poate duce chiar la ruptura musculara. Ar trebui sa fac o zi pauza dupa fiecare antrenament? SA fac ziua 1: antrenamnet ziua 2:pauza ziua 3:antrenament, etc?
Si de asemenea daca credeti ca aveti idei pentru un program mai bun sau daca credeti ca lipseste ceva in programul meu de antrenament imi puteti lasa ideile voastre in comentarii. MULTUMESC TPU!

Răspuns Câştigător
| RobertMoon a răspuns:

După ce am citit programul am văzut că nu e chiar atât de rău (mă refer la grupele pe care le lucrezi într-o zi, deci văd că știi că doua grupe mari nu se lucrează în aceeași zi). Bun, acum greșești cu 2 chestii:
1. 6 zile pe săptămână e prea mult, recomand 4 sau maxim 5 zile de antrenament (5 daca lucrezi fiecare grupă separat într-o anumită zi).
2. Nu lași timp de odihnă mușchilor, îi lucrezi prea des.
Un program ok pe 4 zile ar fi așa:
Ziua 1- piept triceps (poți face și abdomen în ziua asta)
Ziua2- spate biceps
Ziua3- pauza
Ziua4- picioare abdomen
Vineri- umeri trapez

Iar pentru 5 antrenamente pe săptămână:
Ziua1- piept abdomen
Ziua2- spate
Ziua3- pauza
Ziua4- picioare abdomen
Ziua5- umeri trapez
Ziua6- brațe

Treaba e că dacă antrenezi la 2 zile aceeași grupă nu lași timp de refacere, iar așa nu crești, mușchii cresc în zilele de pauza, în timpul antrenamentelor doar îl pregătești pentru creșterea care are loc in zilele de repaus, baftă.

1 răspuns:
| Cosmin86 a răspuns:

Asta e program? Apuca-te de sah.