| casidei2005 a întrebat:

Salut.
Vreau sa ma apuc de sala si am 13 ani.
Pot sa-mi fac abonament daca nu am buletin?

Răspuns Câştigător
| Nelly15 a răspuns:

Depinde si de sala. Dar nu-ti recomand sa te duci la sala de la o varsta asa frageda (Ce-i drept, nici nu-s mult mai mare, dar mna, 2 ani diferenta.). Pentru ce vrei sa te duci la sala? Muschi? Mai asteapta pentru muschi putin, o sa te afecteze rau pe viitor (efectiv incetineste cresterea) si probabil o sa-ti para rau. Daca vrei sa dai jos niste KG poti sa iesi la alergat sau apuca-te de un sport, e si distractiv si te si ajuta.

| aXy99 a răspuns (pentru Nelly15):

Incetineste cresterea? Zau? Ai vreun argument?

| Nelly15 a răspuns (pentru aXy99):

Dar ce-i aici? Suntem la piata si incepem sa cerem arguemnte pentru opinii? Ca sa nu zici ca-s nesimtit care ma bag ca musca-n lapte o sa-ti dau argumente. 1. Prima data cand m-am dus sa ma instiintez pentru o sala de forta am primit urmatorul raspuns, citez: Noi te primim, dar sa stii, exista sanse sa ramai asa mic (eram si mai scund atunci.) din cauza exercitiilor facute cu greutati" si mi-a mai explicat el una alta ca de ce si de ce nu. 2. Nu scrie nicaieri ca sigur se opreste cresterea daca mergi la sala. Nu, depinde si de ce exercitii faci. Dar daca el cumva vrea sa a traga de fiare? Cel mai probabil n-o sa-i iasa exercitiile tocmai corect, sau e mai ambitios si incearca sa duca mai mult decat poate, presiunea/presiunea exagerata pe coloana, cel mai des cauzata din pricina exercitiilor facute gresit sau negandite pana la capat. Uita-te si tu, eu tot mai multi musculosi pitici vad. Din cate am inteles, sala se recomanda pentru persoanele trecute de 18, sa zicem ca si 20, cam pe atunci se opreste cresterea (Cum am zis, e mai recomandat, nu obligatoriu, din suresele pe care le stiu eu.) Sper ca esti multumit.

| aXy99 a răspuns (pentru Nelly15):

Nu sunt. Te iei dupa toti dobitocii care habar nu au ce vorbesc. Nu exista niciun studiu sau metaanaliza facuta pe sportivi care sa dovedeasca ca "trasul de fiare" opreste cresterea. Sunt destui inalti, uita-te in strongman, majoritatea au 2 metri. In culturism inaltimea este un dezavantaj, deoarece nu pari la fel de mare daca esti prea inalt.

| aXy99 a răspuns (pentru Nelly15):

Sa nu mai zic ca ce ai spus tu a fost un indemn nu o opinie, orice scrii/zici trebuie argumentat, altfel e egal cu ZERO.

| Nelly15 a răspuns (pentru aXy99):

Am argumente în alte răspunsuri, aici consider că n-a fost nevoie de un roman întreg. A fost un sfat, nu indemn.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Nelly15):

Un sfat PROST.

| Nelly15 a răspuns (pentru Cosmin86):

Prost? Sfaturile pot fii proaste? Nu. Dar pot să fie eronate sau greșite. Dacă tot ești așa deștept i-ai fii dat tu un sfat bun, sau m-ai fii atenționat că nu a fost bun sfatul meu, deși doar l-am transmis, am spus doar ce mi-au spus cei de la sala de forță de la mine din oraș. Dacă n-ai nimic productiv de spus mai bine taci, nu văd ce te afli în seamă. Hai să nu-i mai facem chat aici. Ai o problema? Există privat.

| aXy99 a răspuns (pentru Nelly15):

Nu exista sfat eronat (vezi ca e sinonim cu gresit), deoarece un sfat este SUBIECTIV, deci nu poate fi gresit, dar poate fi prost/bun/util etc.

8 răspunsuri: