| Serban_Albu_1994 a întrebat:

Am 15 ani, sunt clasa a ix-a, profil filologie.profil ales pentru a ma avantaja in urmarea visului meu din copilarie,acela de a fi politist,altceva nici nu mi doresc,e singura meserie care as practica-o cu placere,indiferent de lipsurile din system,de care,cand eram mic, nu eram constient dar, acum sunt.Stiu ca examenul este extreme de greu, concurenta acerba(6000 candidate anul acesta, posibil sa creasca in 2016)si ca, nu oricine intra acolo.In clasa a 5 a profesorii de sport radeau de mine cand le ziceam ce vreau sa fac in viata,tinand cont ca eram si sunt supervarza la sport,dar am zis in fiecare an de atunci, din 2011, ca voi rezolva problema, ceea ce nu am facut.Tocmai de aceea,vreau niste sfaturi legat de inceperea unui antrenament consistent,intai individual,iar mai apoi cu un antrenor, ce sa fac, cum sa ma pregatesc.Probele astea urmaresc:forta,rezistenta, viteza, ele fiind; alergare viteza-50 m plat(7, 2-barbati,8, 1-femei),aruncarea mingii medicinale de pe loc(4 kg barbate, 2 kg femei, 7 m barbati, 7 m femei), alergare rezistenta 1000 m(3.45 barbati, 4.10 femei). Deci avand toate acestea in vedere,ce mi recomandati sa fac,avand in vedere ca sunt si delasator(deci ma voi apuca mai greut,dar dorinta asta atat de mare,ma va pune la treaba).De alergat am unde sa alerg,si as incepe maine,deci maine cum sa incep? V-as ruga sa nu veniti cu sfaturi gen,, reprofileaza-te"sau,, renunta"pentru. ca nu o voi face.Ai mei mi au spus ca o sa ma duca la un antrenor,dar abia dupa ce vor vedea ca vine si de la mine ceva.Mi am promis ca dupa ce termin cu admiterea la liceu ma voi ocupa serios de Academie,chiar daca mai e timp, dar timpul trece repede, si eu nu inaintez in niciun fel.Va rog help!

Răspuns Câştigător
| Alle15 a răspuns:

Buna! In primul rand vreau sa te felicit pentru alegerea ta!
Nu stiu daca te ajuta cu ceva, insa si eu vreau sa dau tot la politie. Eu am 17 ani si sunt in penultimul an la sectia de filologie.
Cam de la inceputul verii m-am apucat intens de antrenament, deoarece sa fii sigur ca ai sanse sa intri la Academie iti trebuie minim 1 an de antrenament atat sportiv cat si pentru proba scrisa.
La sectia de viteza nici eu nu am reusit sa o fac din prima, si nici acum nu pot perfect, depases cu cateva secunde, 2, 3 insa nu sunt dezamagita, fiindca stiu ca voi reusi cu mult antrenament.
La proba de rezistenta nu ma tem, deoarece reusesc sa fac 1 km in 4 min si 10 secunde,insa la inceput mi-a fost foarte greu,simteam ca lesin, insa intotdeauna, ca sa poti sa iti mentii respiratia corecta trebuie sa respiri usor, nu repede ca sa-ti accelerezi pulsul. In special, trebuie sa o iei treptat pana la aprox 400 de metri apoi din ce in ce mai tare,pana prinzi viteza maxima,deoarece daca o iei in viteza din prima ai sansele sa obosesti mai repede.
La proba aruncarii mingiei medicinale nu stiu cat de greu este,deoarece n-am facut rost de una inca,deci nu ma pronunt,insa cu antrenament o sa reusim!
La probele ce constau in examenul scris trebuie pregatire particulara daca simti ca nu esti pregatit si nu poti face asta pe cont propriu,deoarece un profesor te va instrui mult mai bine in ceea ce ai nevoie. Stii bine ca noi la sectia de filo nu mai facem gramatica,deci o sa ne fie un pic mai greut,insa toate cunostiintele se reactualizeaza in momentul repetarii lor. Istoria sa nu te sperie,deoarece o s-o facem in clasa XII-a,cea a romanilor pe care am facut-o si in clasa VIII-a.
La engleza nu este dificil,fiindca ne ocupam in liceu de ceea ce vom avea la examenul de admitere.
Singurul sfat pe care ti-l dau si tie,pe care mi l-am dat si mie insami si i l-am dat si iubitului meu care anul viitor isi va incerca sansa la Academie este sa te apuci din timp de toate,fiindca timpul este pretios,o sa vina bacul,si o sa simti ca timpul nu mai tine cu tine,deci perioada cea mai potrivita este de la inceputul clasei a XI-a.
Trebuie sa fii constient ca daca lupti putin si o sa ajungi acolo o sa ai o viata frumoasa,deci merita tot efortul depus!
Era sa uit sa-ti spun inca un lucru important,acela fiind regimul pe care-l impune academia,deci trebuie sa fii foarte hotarat in privinta acestei alegeri, deoarece, in cazul in care nu o sa rezisti la programul strict pe care-l impune academia o sa fii nevoit sa platesti scolarizarea intergal.
Iti doresc numai bine, sa te apuci usurel de antrenamente, mai tarziu si de materiile necesare admiterii si multa multa bafta in indeplinirea acestei misiuni.

| Serban_Albu_1994 explică (pentru Alle15):

Mersi mult! Toti m-au dexcurajat si asta fac in continuare, dar prefer sa nu-I bag in seama.La proba scrisa nu s probleme, am note bune.Iti urez success si tie si iubitului tau, sperand sa fim colegi intr o buna zi!

| Alle15 a răspuns (pentru Serban_Albu_1994):

Asa te vreau! Si noi iti dorim tie, si sper sa fim colegi de munca! Te pupam!

2 răspunsuri: