| Aannoonniimmuull a întrebat:

Am 16 ani și merg la sală de 1 an. Până acum nu am luat suplimente. Aș vrea să știu dacă e ok să încep să iau de la vârsta asta sau să mai aștept. Unii zic că nu e bine să iau de la vârsta asta suplimente că îmi pot deregla metabolismul sau sistemul hormonal. Eu vreau să știu ce părere aveți e ok să încep de pe acum și dacă vor exista efecte secundare...adică care e lucrul cel mai rău care mi se poate întâmpla de la suplimente?

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Depinde de supliment. la sistemul hormonal cat timp nu iei steroizi nu ai cum ajunge acolo. daca iei un concentrat proteic, creatina (sa nu ai probleme la rinichi sau ficat), vitamine, fish oil nu ai efecte secundare cat timp iei cat scrie pe dozaj. luat cum scrie producatorul, niciun supliment nu are efecte secundare (cat timp esti clinic sanatos).

cel mai rau lucru? de la supradoza de creatina probleme la rinichi, creatinina, etc. supradoza de proteine? risti sa cedeze ficatul. steroizi? acolo nu ai ce cauta sa iti zic.

cat despre dereglarea metabolismului da, intr-un fel. adica animal pak sau si alte suplimente au enzime digestive ce vor face ca si corpul tau sa asimileze mai mult din mancare, dar aici este inspre bine.

2 răspunsuri:
| Nicoară_Ciprian_1994 a răspuns:

Efecte secundare exista in caz ca iei multe si nu faci pauza... trebuie sa faci pauza de cateva luni... Da eu iti recomand ginseng sau lăptișor de matcă

| NDC12 a răspuns (pentru Nicoară_Ciprian_1994):

Nu trebuie sa faci pauza de la toate suplimentele, proteinele sau creatina nu au nevoie de pauza.