| SonicAndrei a întrebat:

Ce este visul? Eu cred că e mai mult decât o imaginație a creierului. În timpul nopții omul visează secvențe (în care a avut sentimente mai puternice) din acea zi, fie că le-a trăit, le-a văzut sau le-a auzit.

Iată teoria mea:
Viteza luminii este de 300.000 km/sec. Lumina face de la Soare la Pământ 7-8 minute, deci noi vedem Soarele așa cum a fost acum 7 minute (OK, noi vedem că e mereu la fel). Dacă Soarele s-ar stinge brusc (ca un bec... știu că e imposibil) noi am ști asta doar după 7 minute, deci pe Pământ putem spune că vedem trecutul.
Oamenii de știință spun că se poate călători în timp cu viteza luminii, mai precis trebuie puțin depășită.
Viteza gândului nu are limite. Gândul are viteza de infinit/sec., deci gândul poate călători în timp. Desigur, nu ne dăm seama, dar sunt oameni care pot vedea viitorul (probabil, acei „medii").

În somn, în timp ce visezi gândești, iar gândul poate călători în timp și spațiu (aici putem include și telepatia). Așa cred eu că se explică senzațiile de de-ja-vu și visele care se împlinesc (la propriu, nu la figurat).

Voi ce părere aveți? Ce credeți că e visul?

Răspuns Câştigător
| Miauti a răspuns:

Visul este un portal. Intr-un vis, regulile sant schimbate. Lume Viselor putin ii pasa de Einstein si Newton.

Telepatia in somn are loc atunci cand frecventa undelor cerebrare este egala cu undele persoanei de contact.
Si daca tot sant la unde cerebrale punem spune de ce in unele cazuri 2 persoane viseaza acelasi vis. Sau de ce exista oameni in vis.

Iar Deja vu; exista doua explicatii:
1.Psihometria Locului care este in stransa legatura cu fenomenul deja vu. Evenimente speciale cele marcate puternic de sentimente, lasa deseori urme, care se imprima in locul unde apar. Si de aici ai senzatia ca ai mai trecut prin acel loc.
2. deja vu are loc atunci cand un alt TU din alta dimensiune sau univers paralel se afla in acelasi loc sau e sicronizat cu tine. desigur daca ar fi sicronizarea tr sa fi strans legata cu psihometria loculul, obiectului, sau persoanei.

6 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Singura problema este ca "viteza gandului" este o metafora, nu o marime fizica reala.

"Gandul" nu poate avea o viteza in sensul fizic al cuvantului, care implica deplasarea din punctul A in punctul B in intervalul de timp T.

Faptul ca te gandesti la planeta Marte nu inseamna ca gandul tau a calatorit instantaneu de pe Pamant pe Marte cu viteza infinita. Gandul tau ramane la tine in caput, pentru ca nu este decat o serie de impulsuri electrochimice produse in creier.

Intelegi de ce teoria ta nu are niciun sens?

| SonicAndrei explică (pentru johnnny123):

De fapt, oarecum are sens. Când te gândești la planeta Marte tu ți-o reprezinți, nu călătorești cu gândul pe ea. Am zis și de telepatie, nu știu dacă sunt oameni care să comunice așa, dar chiar dacă ar comunica prin telepatie ar comunica mai rapid decât prin telefon (diferențe de timp mici, dar înțelegi ideea). Știu că gândul nu e o mărime fizică, dar până la urmă (în viitorul foarte depărtat) i se va da ceva.

OK, dar tu ce crezi că e visul? Crezi că are legătură cu ce am zis eu?

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Visele sunt modul in care subconstientul nostru face ordine prin ganduri. Ca tot veni vorba de ele, nu sunt ceva material, deci, teoria ta cade.

| SonicAndrei explică (pentru ViseleSmulgGratii):

Nu am spus că visele sunt ceva material. OK...

| ViseleSmulgGratii a răspuns (pentru SonicAndrei):

Ca tot veni vorba de ganduri. M-am exprimat prost, scuze.

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Previziunile apar cand subconstientul tau iti comunica, intr-un fel sau altul, ceea ce a dedus el in mod logic ca se va intampla in viitor. Nu-i nimic anormal.

Ca unii stiu cum sa ii "ceara" subconstientului rezultatele calculelor pe care le face, asta e altceva.