anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se calculeaza numarul de pacate pe care le are un om si cum se poate stii daca cineva are sau nu vreun pacat? happy

16 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Spune Imparatul David:,,In pacat m-a zamislit mama mea,,.In Biblie este scris:,,Cine zice ca n-are pacat,este un mincinos si adevarul nu este in el.,, Apostolul Pavel spune:,,Ma lupt sa fac binele si raul sta lipit de mine.,, Este cu neputinta sa nu pacatuim (fie si numai cu gandul), dar vestea buna este ca prin Domnul Isus putem primi iertarea de pacate.Prin jertfa Lui.Prin sangele Lui sfant.

| EmaS a răspuns:

@Azetec
Este bine ca cercetezi Scripturile chiar daca o faci numai din duh de cearta.Cine stie...

| EmaS a răspuns:

@Azetec
Iarta-ma daca crezi ca te-am blamat.
Dupa cum prin Adam si Eva a intrat pacatul in lume, tot asa prin Domnul Isus avem iertarea de pacate. Diferenta dintre crestini si ceilalti o face sangele lui Isus care ne curateste de orisice pacat.Pacatul in viata crestinului este un accident, nu un mod de viata. Cercetati Scripturile caci in ele gasiti viata vesnica.Sa ai o zi buna.

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Mărioaro unde eşti să ne luminezi şi pe noi?

| wales a răspuns:

Nu există om fără păcat:

'' Dacă zicem că n-avem păcat, ne înșelăm singuri, și adevărul nu este în noi.'' 1 Ioan 1:14.

Pentru cine păcătuiește exista remediu:

'' Copilașilor, vă scriu aceste lucruri ca să nu păcătuiți. Dar, dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihănit.'' 1 Ioan 2:1.

Un singur păcat e suficient pentru a murii dpdv spiritual; o singura picătură de otrava într-un pahar cu apa e suficient pentru a produce moarte nu e nevoie de un pahar plin cu otravă.

'' Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este curat: până și mintea și cugetul le sunt spurcate.'' Tit 1:15.

Sunt păcate de omitere și păcate de comitere:

'' Deci cine știe să facă bine, și nu face, săvârșește un păcat! '' Iacov 4:17.

| wales a răspuns:

Dragă Azetec,

Nu te pripi să tragi concluzii; să-ți explic pe îndelete.
Nu există om care să nu fi păcătuit măcar o dată în viată '' o minciună cât de mică, o poftă indecentă, un furt etc '', cu asta ești de acord? Toate astea sunt păcate de comitere și se încadrează la 1 Ioan 1:8. '' Îmi cer scuze, din greșeală mai sus am scris 1 Ioan 1:14.''

Sunt situații când cineva îți cere ajutorul și din comoditate nu ajuți acea persoană. Asta se numește păcat prin omitere; aveai posibilitatea să ajuți și nu ai ajutat. Acest păcat se încadrează la Iacov 4:17. Ai procedat aşa?

Nici creștinii nu sunt scutiți de păcat, se întâmplă să cazi deodată într-un păcat, îți dai seama, recunoști că ai păcătuit, și-ți ceri iertare pentru păcatul respectiv. Asta se încadrează la 1 Ioan 2:1.

Acum; există diferență între a cădea deodată într-un păcat și a trăii zi de zi în păcat fără să-ți pese. Acest mod de viată îl explică Pavel în Tit 1:15.
Dacă recunoști păcatul și-ți ceri iertare ești iertat în Numele Lui Isus, atunci totul devine curat datorita Lui. Isus are puterea să te cureţe de orice păcat, dar pentru cei necurați și necredincioși, adică pentru cei care nesocotesc cuvintele Mântuitorului și trăiesc zi de zi în păcat totul va deveni spurcat. Pentru mine este foarte limpede, pe tine ce te împiedică să înțelegi?

| wales a răspuns:

Dragă Azetec,

Ce vrea să însemne întrebarea ta? Fiecare se simte cum vrea, nu poți generaliza. Eu nu mă simt inferior și nici complexat nu sunt. Mă simt exact aşa cum m-a făcut Dumnezeu.
Omul trebuie să-şi cunoască limitele, nu trebuie să facem din asta un complex de inferioritate, dar nici să nu ne vedem mai sus decât suntem.
Apostolul Pavel a spus:

'' Prin harul, care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi, să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine; ci să aibă simțiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credință, pe care a împărțit-o Dumnezeu fiecăruia.'' Romani 12:3.

Trebuie să înțelegem realitatea aşa cum e. Trebuie să ne descoperim limitele. Limitele diferă de la om la om. Un om bine echilibrat este atunci când nu se compară cu nimeni.
Termenul de comparație între om și Dumnezeu nu trebuie să existe în gândirea noastră; Dumnezeu e infinit în tot, nu există termen de comparație.

Apropo: Eu nu am declarat niciodată că le știu pe toate, după cum bine observi răspund numai la o anumita categorie de întrebări.

| ania a răspuns:

Dupa Biblie, cu excaptia lui Iisus Hristos, toti oamenii au pacatuit si calculele in privinta numarului pacatelor le tine Dumnezeu. El fiind perfect si un singur pacat e suficient sa ne desparta de El, de aceea pentru a neutraliza efectul pacatelor e nevoie de credinta in sacrificiul inlocuitor al Fiului Sau.

| GodBlessYou a răspuns:

Eu nu am pacate, sunt pocait toate pacatele imi sunt iertate...

| nutepriveste21 a răspuns:

Fiecare om are un inger pazitor care noteaza cu creionul (mai nou pe tablete grafice) toate pacatele facute de acesta. Toate datele sunt centralizate prin internet( pana nu de mult se lucra cu munte de dosare) de sf. Petru.Situatia este inaintata periodic lui D-zeu care dispune masuri in consecinta. Pentru a putea afla despre pacatele unor anumite persoane e nevoie de un hacker care sa poata sparge parolele si codurile de securitate ale sistemelor performante din Paradis!

| BloodMagickNecromance a răspuns:

*O caută pe Mărioara*
Întreab-o pe Sfânta TPU.
Doar dacă nu vrei să-ți zică: "Păgânule!".

| gfy a răspuns:

Tu crezi ca exista o metoda de calcul sau cineva din lumea asta tine evidenta pacatelor noastre?

| Homye18 a răspuns:

Salut, vizavi de modalitatea de calcul nu stiu sa-ti spun (adica daca e adunare, inmultire, scadere etc), tot ce iti pot spune ca un om pacatuieste in momentul in care incalca una din cele 10 porunci (nu neaparat fizic), adica daca le incalca si cu gandul eu cred ca tot pacat se considera. De exemplu la inmormantare preotul recita pentru raposat sa-i fie iertat orice lucru savarsit cu mana sau cu gandul. (sau ceva in genu'). Numarul de pacate (conform Bibliei) il vei afla la Judecata de Apoi (adica dupa ce ai murit).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Numarul de pacate se afla din teorema lui AeroX, demonstrata si enuntata in anul 187581 i. Hr. Aceasta stipuleaza:

Numarul de pacate reprezinta cantitatea de informatie hazarduoasa transmisa semenilor cand nu exista o diferentiere clara intre 2 concepte:bine si rau. Altfel spus, apare un grad de dezordine, o entropie a informatiei pacatoase.

Formula matematica: Entropia H=(delta hazard/delta timp) ½ *I,

unde I=cantitatea de informatie/incertitudine;
delta Hazard=gradul de dezordine, ce da impresia de pacat.
Numarul de pacate N = Delta H/Delta T, adica entropia pe o perioada sau totalitatea informatiei hazarduoase dintr-o perioada.

Pentru detectia propriu-zisa a pacatelor se foloseste criteriul de decizie Bayes pentru detectia statistica a semnalelor aleatoare.

Numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu numaratoarea, aia din clasa I-a.

| Nelluttza a răspuns:

Toti oamenii ai pacate...big grinbig grin

Întrebări similare