| DaVinci29 a întrebat:

Deci daca Soarele e o stea FIXA, de ce **** mea toata lumea spune ca o sa explodeze?

32 răspunsuri:
| shadovv a răspuns:

O stea fixa? Fixa relativ cu ce? Si ce legatura are pozitia spatiala cu cantitatea de conbustibil?

| Woodenpints91 a răspuns:

Şi eu ar trebui să mă iau după ce zice toată lumea?

| Inferno a răspuns:

O stea fixa? Cum sa fie fixa, nu are sens? A batut-o cineva in cuie?
Soarele nu este o stea fixa, ea se misca odata cu sistemul solar care se misca odata cu galaxia Calea Lactee.

| andrei a răspuns:

Ce noima are intrebarea asta?
In primul rand nu e o stea fixa, are si ea o axa. In al doilea rand nu va exploda, nu va fi o supernova, e prea mica pentru asa ceva. Inca este o stea "pitica" fiind tanara, peste vreo patru, cinci milioane de ani va creste si pe Terra va fi mai caldut decat acum. Evident ca speciile de pe Terra vor evolua in asa fel incat sa nu dispara. Apoi cand va devenit gigantica, adica batrana, se va stinge si va fi foarte mica, dar densa.

| MishuD a răspuns:

Stea fixa? Nu stiu ce intelegi tu prin asta... uite niste informatii :
http://en.wikipedia.org/wiki/Sun#Motion_and_location_within_the_galaxy
http://en.wikipedia.org/wiki/Stellar_rotation
Nu prea e "fix" soarele nostru, si nici sistemul.
Si soarele o sa explodeze pentru ca asta fac de obicei stelele cand isi termina viata. Casca un ochi aici :
http://en.wikipedia.org/wiki/Sun#Life_cycle

| SystemFucker a răspuns:

Este impropiu spus ca o sa explodeze. In aproximativ 5 mil de ani soare va incepe sa se mareasca devenind o stea gigantica rosie ce va acoperi Terra cu straturile exterioare. In final se va micsora devenind o stea alba pitica de dimensiuni apropiate Terrei.

| RAY a răspuns:

Soarele va exploda in 5 mld de ani se termina hidrogenul numai are ce converti asa ca explodeaza, dar mai e mult vom vi morti pana atunci deci nu-mi pasa

| Delicacy a răspuns:

Să înţeleg că te îngrijorează ceea ce spun ceilalţi...
Temerile nu-şi au rostul când vine vorba de "bârfele lumeşti".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca in stelutele mele de 10 ani ( sau de cand naibi ) se tot zice ca o sa vina apocalipsa. Ba in 2009, ba in 2013, ba la dracu sa ii ia.
Si daca aceste date precise ale " inteligentilor " au fost infirmate de natura, mai conteaza alte zvonuri.
Oricum o sa ca. nasti inca 10 generatii asa ca ce mai conteaza?

| MishuD a răspuns (pentru anonim_4396):

Hehe, da, previziunile apocaliptice is amuzante, mai ales cand vin din partea gruparilor de fundamentalisti religiosi de orice natura. Asa fain fac aia vanzare la "locuri in rai" si tot felul de alte bazaconii. Fac babele coada la astia sa le lase mostenire averea, ca deh, fericirea eterna merita laughing

| Wehrmacht a răspuns (pentru anonim_4396):

Poti sa imi spui unde a scris el despre apocalipsa? Daca vin in fiecare an tampiti cu care prezic cutremure sau alte prostii plus mulet apocalipse nu conteaza.Nu are o legatura.Dar asta cu soarele e sigura.Sau crezi ca el este vesnic?

| DaVinci29 explică (pentru MishuD):

Pai normal laughing Ca raiul e ca teatrul. Iti cumperi loculwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai început de la o premisă falsă, ca să tragi o concluzie imbecilă. Ți-aș da fundă.

| DaVinci29 explică (pentru anonim_4396):

Premisa falsa? Concluzie imbecila? Daca ai fi amabil sa imi expui motivul pentru care ai spus asta ti-as multumi.

| Inferno a răspuns (pentru DaVinci29):

Mda, l-am intrebat ce este osuperniva, dar nu am afirmat niciodata ca Soarele este o superniva, este cea mai mare ineptie pe care am auzit-o.
Superniva este echivalentul popular al cuvantului explozie, cum sa fie Soarele o superniva?

| TrustStyle a răspuns:

Cine a zis ca o sa explodeze? ...nu explodeaza, o sa se stinga.pentru ca-i o stea.De explodat, nu explodeaza el, ci pe suprafata lui exploziile solare... Fundasmug?

| MishuD a răspuns (pentru TrustStyle):

Ba o s-a cam faca "poc" (un poc destul de mare... cam paana pe la Venus o sa ajunga acest "poc", poate mai departe).
Dar noi, specia umana, nu prea avem de ce sa ne facem griji, pana peste 1. 5miliarde de ani cand incepe soarele sa se raceasca o sa fim morti de mult, si probabil o sa ne'o facem cu mana noastra laughing.

| TrustStyle a răspuns (pentru MishuD):

Normal ca noi nu vom mai exista, doar daca sansele sa ne loveasca un meteorit/sa erupa un megavulcan/un cutremur de intensitate mare, sunt extrem de mici.Dar oricum 1.5 miliarde de ani e enormlaughing,imi imaginez cum vom arata daca vom mai traii. Picioarele mai scurte, ochii mai mari, degete mai lungi, grasi, si lenesilaughingde la prea mult stat si tehnologie.

| Inferno a răspuns (pentru TrustStyle):

Nu explodeaza? Nu zau? Atunci ce este aceia o supernova? Sau o hipernova?
Stelele gigante se comporta diferit de Soarele nostru, pentru ca au in compozitia lor fier si alte metale grele, iar la sfarsitul vietii lor explodeza lasand o nebuloasa in urma ei.

| TrustStyle a răspuns (pentru Inferno):

Nu stiu ce-am avut, m-a luat valu' pe momentlaughing, ma gandeam la alte lucruri, abia terminasem temelelaughing

| DaVinci29 explică (pentru Inferno):

Soarele nu e o supernova. Degeaba te agiti tu pe aici. Dupa cum am spus, Soarele e o stea fixa. Adica nu o sa isi incheie existenta printr-o explozie. O sa treaca prin trei etape. Gigantica Rosie, Pitica Alba si Pitica Neagra. Documenteaza-te inainte sa deschizi gura

| Inferno a răspuns (pentru DaVinci29):

Esti irelevant.
Am afirmat eu ca Soarele e o supernova? De unde scoti prostiile astea?

| Inferno a răspuns (pentru DaVinci29):

Invata sa te exprimi mai intai, o stea "FIXA" nu inseamna nimic. Folosesti un termen gresit. Poate ai vurt sa spui o stea de dimensiuni medii, din aceasta cauza nu explodeaza. Nu am vrut sa spun de Soare ca explodeaza, ci de stelele gigante care explodeaza in supernove datorita elementelor grele pe care le contin.

| DaVinci29 explică (pentru Inferno):

Poate ar trebui sa te uiti mai bine la ce i-ai spus lui TrustStyle...

| alinike2 a răspuns:

straight face Daca soarele ar exploda toata calea lactee ar fi distrusa Fiind o "stea" de 400 de ori mai mare decat pamantul si fiind pozitionat in mijlocul universului la o temperatura de 360 de milioane de grade C ar distruge tot

| MishuD a răspuns (pentru alinike2):

Toata CE ar fi distrusa?
Pffff... Daca soarele ar exploda acum, cu toata energia pe care o are (si fiind o stea relativ "tanara" are destula) draga noastra galaxie nu ar avea nici un fel de problema cu asta.
Noi ne aflam undeva mai spre marginea galaxiei si steaua noastra este una de dimensiune aproape medie (in comparatie cu celelalte stele ale galaxiei).
Cat despre temperaturi de milioane de grade... soarele are acum aprox 6000 C la exterior, iar cand va incepe sa "creasca" se va raci pana pe la aprox 2600-3000C, deci nu miliarde de grade, mii, si chiar mai putine decat acum.

| Inferno a răspuns (pentru alinike2):

Buna gluma.

| DaVinci29 explică (pentru alinike2):

straight face Soarele nu e pozitionat in mijlocul Universului. Asta unde dracu ai auzit-o? El se alfa undeva pe la marginea sistemului nostru solar.

| alinike2 a răspuns (pentru DaVinci29):

Sigi o ceapa ba

| DaVinci29 explică (pentru alinike2):

Daca e sa ma insulti, fa-o corect.

| DaVinci29 explică:

Am uitat ca nu toti desteptii se pricep la geografie. Exista stele variabile si fixe! Sa va spun ceva mai simplu, alea variabile fac BUUM, iar cele fixe NU FAC BUUM, ci trec printr-o serie de etape.

| Vlelupu a răspuns (pentru DaVinci29):

Problematica stelara tine de studiul astronomiei, nu al geografiei. De studiul stelelor fixe se mai ocupa si astrologia, dar dintr-o cu totul alta perspectiva, fata de care se pot exprima si unele rezerve, dar fiecare e liber sa creada ce doreste. O stea este aparent fixa, deoarece se misca foarte lent, aproximativ 1 grad la 72 de ani. Dar se misca.
Aveti perfecta dreptate insa atunci cand ati enuntat ciclurile de transformare pe care le va suferi Soarele (giganta rosie si pitica alba).
Epuizarea "combustibilului" solar, dupa calculele specialistilor, se va face in aproximativ 4.5-5miliarde de ani, eveniment ce va avea consecinte devastatoare pentru tot ceea ce numim normalitate in sistemul solar, nu doar in privinta Terrei.
Poate multe persoane sunt victimele unor confuzii in privinta "exploziilor solare", ce fac parte din ciclicitatea de 11 ani, in care avem un maxim si un minim de activitate solara. Oricum, acest ciclu face parte din activitatea normala a Soarelui.
Cu stima.

Întrebări similare