| T0T a întrebat:

Harari spunea că suntem animale hack-uibile. Credeți că are dreptate? Pare că suntem din ce în ce mai mult contopiți cu tehnologia care colectează date despre noi și care alege, până într-un punct, ce informații ne sunt afișate. De asemenea, pare că ne adaptăm într-o lume cu tehnologie și devenim mai inadaptabili într-o lume în care tehnologia nu ar fi prezentă. Fiind și noi sisteme, eu consider că dacă există suficiente date despre un sistem, poate fi anticipat și reglat comportamentul sistemului, iar inteligența artificială ar putea face asta eficient. Dacă cipurile lui Musk vor deveni o necesitate, mă pot gândi la povestea din Sumeru, dacă există jucători de Genshin Impact pe aici.

Răspuns Câştigător
| StimabiluI a răspuns:

Mă tem că parțial are dreptate, dar vreau să cred că nu toți oamenii sunt așa cu crede dânsul.

Însă nu cred că se referă la hacking doar în sensul tehnologic de transumanism, ci mai mult în sensul original al termenului, care înseamnă a călări în afara competițiilor, hobby cu scop de antrenament.
De aici a fost derivat neologismul care înseamnă mai nou a prelua controlul unei rețele informatice.

Oamenii ajung să fie controlați cel mai bine în momentul în care se coboară la stadiul de animal. De ce crezi că se duce o luptă atât de aprigă pentru eliminarea spiritualității din societate și pentru introducerea educație sexuale în școli de la vârste fragede?
Un om care este ghidat doar de impulsuri ajunge ca un animal care e îndreptat spre țarc sau spre abator după caz.

Nu e ciudat cum același Harari se referă la miliardele de șomeri care vor rezulta din urma revoluției AI prin expresia "mâncători inutili" și care a mai spus de asemenea că e păcat ca oportunitatea creată de pandemie să fie lăsată să se irosească?

Faptul că fenomenul de hacking social nu este doar o poveste de speriat copiii este chiar interviul generalului SRI Anton Rog care a spus pe față că ei sunt capabili să îi facă pe oameni să ia decizii împotriva voinței lor (dacă nu aș fi văzut cu ochii mei interviul aș fi jurat că este un fake news ordinar).

Las aici link-ul pentru cine dorește să urmărească podcastul, este interesat, iar faptul că își permit să vorbească deschis despre astfel de lucruri arată cât de influente au ajuns serviciile secrete de nu se mai tem nici de opinia publică.

https://youtu.be/dlijLKlrAno?feature=shared

19 răspunsuri:
| Mayhem666 a răspuns:

Diferenta dintre Archon Quest-ul din Sumeru si viata reala, e ca noi efectiv nu avem Akasha Terminal atasat de urechea noastra care ne ajuta sa accesam/trimitem informatii direct dintr-o minte in alta gen telepatia.
Nu am vazut postul original de la Harari (oricine ar fi acest individ) dar mi se pare un pic cam SF chiar daca posibilitatea nu este exclusa.

| T0T explică (pentru Mayhem666):

De aceea am spus de cipurile lui Musk care pot fi implantate în creier.

https://www.bbc.com/news/health-65717487

| Mayhem666 a răspuns (pentru T0T):

Dar nu sunt obligatorii, si nu cred ca "the average joe" o sa aiba access asa usor la asta si ca toata populatia planetei va avea access la implantarea cipurilor in creier. Nu cred ca Gigel de la coltul strazii o sa aiba nevoie de un cip in creier.

Apropo, joci genshin pe EU server?

| T0T explică (pentru Mayhem666):

Și telefoanele astea smart păreau inaccesibile oricui, iar acum majoritatea populației le are, chiar și Gigel de la colțul străzii. La un moment dat au părut de asemenea sf. Nu te obligă nimeni să le ai, dar sunt esențiale pentru activitățile de zi cu zi. De fapt e o obligativitate indirectă.
Și, da, sunt pe EU.

| Mayhem666 a răspuns (pentru T0T):

Adevarat, dar un telefon e un telefon, la un cip efectiv trebuie sa faci o operatie (periculoasa si probabil costisitoare) ca sa il ai implantat in creier.

Oh, nice, ce AR ai?

| T0T explică (pentru Mayhem666):

Chiar crezi că nu se vor găsi metode ca operația aia să fie la fel de simplă ca un vaccin (orice cip poate fi construit cu nano-tehnologie în ziua de azi)? Iar în caz că nu va fi astfel, probabil se vor găsi metode neinvazive. Vezi coronițele de cap ale copiilor chinezi care monitorizează activitatea cerebrală. Un Akasha Terminal ar fi ceva foarte posibil, zic eu. Desigur, sper să nu prind așa ceva.

https://www.independent.co.uk/......28951.html

Am ar 50 :P

| Drake21 a răspuns (pentru T0T):

E si aici intra rolul indienilor tot ne intrebam de populatia lor- Elon Muskrolling on the floor))))))))))))))))))))))))))))

| Drake21 a răspuns (pentru T0T):

Pentru a vindeca obezitatea, autismul, depresia sau schizofrenia.

| Mayhem666 a răspuns (pentru T0T):

Da, dar tot vei avea de ales daca vrei sa ai un cip in creier sau nu. Nu e ca si cum te vor obliga.

Oh, nice, joci de mult?

| Drake21 a răspuns (pentru Drake21):

Elon Musk si cei 3 purcelusi, un popor cu inteligenta lui Einstein

| T0T explică (pentru Mayhem666):

Nici acum nu mă obligă cineva să am un telefon, dar îl am. O fi bine, o fi rău? Ce știu e că am nevoie de el și pentru bancă și pentru serviciu. Sunt cam obligat.

Mă joc cam de la începutul verii.

| Mayhem666 a răspuns (pentru T0T):

Asta asa e, dar pana cipurile o sa devina ceva cum sunt telefoanele azi, o sa fie cale lunga, noi poate nici nu o sa mai fim.

Oh, deci nu de mult timp, ai ajuns repede la AR50. E ok daca te adaug in lista? Ma pregateam sa intru acum pe Genshin. Also, am si un server de genshin (in mare parte) pe discord, pot sa te invit daca doresti.

| T0T explică (pentru Mayhem666):

Cine sunt eu să te refuz? Sunt asocial, dar mă poți avea în listă dacă chiar vrei asta. Cât despre Discord, sigur. Eu sunt pe server-ul oficial de Genshin. Stau pe acolo mai mult pentru emoticoane laughing

| Mayhem666 a răspuns (pentru T0T):

Iti trimit UID-ul meu si link-ul de la server in DM.

| T0T explică (pentru Mayhem666):

Mulțumesc

| Drake21 a răspuns (pentru Mayhem666):

Nu ai sa fii? Elon Musk a anuntat ca pana la sfarsitul anului, vrea sa implanteze primul cip in creierul unui om

| Mayhem666 a răspuns:

@Drake21
Bravo lui, ce sa zic... Ii urez bafta, sanatate si noroc!

P.S. Nu am putut sa-ti zic direct pentru ca aparent ma ignori (nici nu stiu cine esti, dar ok...)

| EliLeli a răspuns:

Nu.

| Cherciumihai a răspuns:

Da, Harari are o perspectivă interesantă. Tehnologia ne-a adus multe beneficii, dar și provocări noi. Suntem tot mai dependenți de tehnologie și de datele pe care le colectează despre noi. Cu ajutorul inteligenței artificiale, comportamentul nostru poate fi anticipat și influențat. Totuși, este important să fim conștienți de aceste aspecte și să ne asigurăm că suntem responsabili în utilizarea tehnologiei.