| R0011 a întrebat:

Dati`mi si mie va rog reteta pentru clatite.Ma refer ce trebuie sa pun in compozitie. URGENT! Mersi si FUNDA!

Răspuns Câştigător
| Pixel2009 a răspuns:

Uite, nu trebuie sa folosesti exact 300 ml de lapte nu stiu cati ml de apa chatterbox
E foarte simplu :
1.Pui faina cam jumatate de caserola, bol sau in ce vrei tu sa le faci
2. cam 2 oua
3. lapte / apa minerala / apa plata [ cel mai gustos este cu lapte]
4. o lingura de ulei
5. putina coaja de lamaie / portocala
6. putina sare
Le pui asa, cum crezi tu. Compozitia trebuie sa fie subtire. Ai grija la amestecat, ca s`ar putea sa iti apara niste "cocoloase"[ bule cu faina in ele].
Chiar daca reteta e simpla, nu le poti face bine din prima. Dupa un timp o sa inveti sa nu mai tii cont de gramaj si o sa le pui din ochi.
Am 15 ani si mai am de invatat, dar cred ca ar trebui sa citesti cu atentie ce ti-am scris, poate am dreptate

6 răspunsuri:
| eXtreme21 a răspuns:

Ai nevoie de: 3 oua proaspete, 300 ml lapte crud, 100 ml apa, 250 g faina, 1 varf de cutit de bicarbonat stins cu otet(nu este neaparat nevoie de bicarbonat) si ulei pentru prajit.
Cum procedezi: Bati oualele cu furculita si adaugi putina faina.Laptele il amesteci cu apa si-l incalzesti foarte putin.Il torni apoi peste oua, putin cate putin, alternand cu faina.La urma adaugi bicarbonatul si prajesti clatite subtiri si le umpli cu crema de ciocolata.
Sfat: Foloseste Finneti pe post de crema! Dai mye funda? plz. reteta este 100% buna! Am facut-o de multe ori!

| Fαntαsy a răspuns:

Doua oua batute cu 5 linguri de zahar, un pahar de lapte, un praf de sare si apoi adaugi faina pana se "ingroasa" happy dar nu prea mult ca altfel se face coca happy. pentru o aroma mai buna poti sa razi coaja de portocala :X! happy

| Cccccccccccccorina a răspuns:

INGREDIENTE
150 g de faina
300 ml de lapte
2 oua
3 lingurite de unt sau margarina vegetala
o lingurita esenta de vanilie
3 lingurite de zahar
un praf de sare

MOD DE PREPARARE
Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare;

Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena;

Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza;

Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele;

Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare;

Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt;

Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii;

Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare - daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie);

Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura;

Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml;

Se servesc calde, cu gem, crema de ciocolata sau alte umpluturi, dupa cum vom vedea in articolele viitoare despre clatite;

Daca vreti sa serviti clatite simple, puteti apela la un pic de zahar vanilat, pentru a le face putin mai gustoase.
sursa: http://gastronomie.ele.ro/Clatite_--r65.html

| Rapateckh93 a răspuns:

Se fac si cu apa minerala sau sifon,eu asa le fac : bat ouale, adug sifon(apa minerala), faina treptat pana se obtine un aluat putin mai gros (nu foarte gros), in compozitie poti pune o lingurita de ulei ca sa nu se lipeasca aluatul de tigaie ( o mare problema) si mai trebuie sa ungi tigaia cu ulei cand simti nevoia ca sa nu se lipeasca. Sper ca te-am ajutat.Este mai simpu si mai bine cu apa minerala decat cu lapte.

| allex4369 a răspuns:

Vreo 2 oua
dupa, lapte, zahar, putina sare, praf de copt, apa si faina cata iti trebuie casa nu fie nici prea moi nici prea tari si amesteci. Si cand le coci in tigaie trebuie' sa pui cate o lingura de ulei la fiecare.