anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o mare problemacrying(((. Picica mea in urma cu 22 de zile a facut un motanel superb:X.Toate bune si frumoasa pana cum de 3 cand motanelul a patit ceva la un ochisori daca sta mai mult de 5 minute cu ochisoru inchis i se face un fel de clei la ochisor si nu mai poate sa il deschidacrying((. Pisica mea,(mama motanelului)il linge mereu la ochisor dar nu prea ajuta la ceva, Aproate de fiecare data cand ii vad ochisoru ilchis il dau un ciai de musetel calut la ochi si "cleiul"(scuze nu stiu cum se numeste chestia aia ce i se face la ochisor semana ca un clei de copac) se inmoaie si reuseste sa deschida ochosoru! E asemanator cu Conjunctivita.Cu ce il mai pot da la ochi? Cat credeti ca va dura asta?! E ceva trecatorcrying. Fundaa

8 răspunsuri:
| ღClauuღ a răspuns:

Off vai ce rau imi pare de el crying du`l la un la un veterinar el sigur trebuie sa stie ce are.sad Bafta!:* sad

| Lala18 a răspuns:

Afectiunile oculare sunt des intalnite la puii de pisica. Din fericire sunt si foarte usor de tratat daca se instituie un tratament adecvat la timp. Pisoii supusi la stress din cauza conditiilor de mediu, a malnutritiei sunt cei mai expusi la astfel de probleme. Chiar si cei crescuti doar inauntru pot dezvolta afectari ale ochilor, insa sunt mult mai rare cazurile.
Ochii rosii sunt de fapt conjunctivita, care ne afecteaza si pe noi oamenii. Ea poate fi provocata atat de bacterii (Chlamydia Psittaci), cat si de virusuri (calcivirusul sau herpesvirusul). De cele mai multe ori conjunctivita apare in paralel cu afectiuni ale tractului respirator superior. Agentul aptogen este acelasi in ambele afectari. Pisoiul poate stranuta si avea secretii nazale in acelasi timp cu ochi rosii si scurgeri oculare. Conjunctiva este foita transparenta care inveleste globul ocular. Inflamarea, inrosirea si umflarea ei poarta numele de conjunctivita. La pisici in acelasi timp are loc si inflamarea pleoapei a treia.
Desi nu este contagioasa pentru om, aceasta afectiune, de fapt agentul patogen, se poate raspandi foarte usor de la un pisoi la toti ceilalti din cuib, sau care locuiesc in acelasi loc. chiar si adultii pot dobandi boala de la puii lor, insa imunitatea fiind mai solida, mai rar fac si manifestari ale conjunctivitei. Boala este transmisa prin intermediul secretiilor oculare si/sau nazale, lasate pe jos sau pe obiecte, prin aer sau prin contact direct. Boala mai poate fi transmisa si de mama purtatoare a virusului, puilor ei, transplacentar.
Semnele conjunctivitei la pisoi sunt usor de recunoscut: ochi rosu sau ambii afectati, lacrimare, clipit des si afectat, secretii oculare (clare, gri, verzi, galbene, in functie de agentul patogen, de consistente diferite), eroziuni ale corneei, uneori ochiul afectat este tinut inchis, chiar lipit din cauza secretiilor abundente si inchegate, sensibilitate la lumina.
La primele semne pisoiul trebuie consultat de un medic veterinar, cu cat mai repede cu atat se va vindeca mai usor si evitati complicatiile, care pot duce pana la pierderea vederii. Daca ochii sunt lipiti incercati sa curatati ochiul de secretiile solidificate cu un tampon moale de bumbac imbibat in apa calda sau ser fiziologic. Gentil inmuiati secretiile si indepartati-le. Pisoiului nu ii va placea operatiunea insa ii este benefica si trebuie sa o duceti pana la capat. Medicul veterinar va stii cel mai bine ce tratament sa ii administreze in functie de cauza care a produs boala. Picaturile cu antibiotic sunt cele mai eficiente, iar in 7-10 zile de tratament respectat pisoiul isi va reveni.
Puteti preveni aceste infectii tratand mama, asigurandu-va ca este vaccinata si deparazitata inainte de a naste. Apoi puiutii sa fie bine hraniti si ingrijiti, tinuti intr-un mediu curat. Evitati contactul cu alte feline pana la varsta de 6-8 saptamani, cand se administreaza primele vaccinuri. Uneori un tratament preventiv cu antibiotice este bine venit. Veterinarul va va sfatui mai bine in acest sens.

| Lala18 a răspuns:

Am uitat sa precizez o chestie. NU mai folosi ceai de musetel. Ce este bun pentru oameni nu este neaparat bun si pentru. pisici. Veterinarii spun sa nu folosim tratamente naturale gen ceaiul de musetel, interzic chiar.Foloseste ceva neutru, gen serul fiziologic, sau unguent pentru ochii.Gasesti la farmacia veterinara, la cea umana sau te duci la un veterinar si ii spui problema si iti da el.Cavasan (unguent), Oculsan, Ciplox (picaturi, de la farmacia umana).Eu ti-as sugera sa ii aplici un tratament cat mai repede, pentru. ca sunt sanse sa isi piarda vederea daca nu e tratat.Si pisica mea a avut probleme cand era mica, acum 5 ani, dar am tratat-o si e in regula.Sanatete tie si ambelor pisicute, mai ales motanelului.

| Iasmiiiiiiiii a răspuns:

Uite. A stat pe undeva racoros? Daca da, continua sa dai cu ceai de musetel, pana se vindeca de tot. Incearca sa'l ti la loc calduraos.winking

| OriginalAngel99 a răspuns:

Am si eu aceeasi problema si sunt foarte ingrijorata pentru. motanelul meu. Nici eu nu am stiut ce sa fac, mai bine du-te la farmacia veterinara si cere crema speciala pentru. broblema asta. Pupici. Sper sa te ajute cu ceva kiss

| cryssu0896 a răspuns:

Eu cred ca este ceva trecator dar cel mai bine ar fi sa te duci cu el la un veterinar.

| ands a răspuns:

Cred ca este intr-adevar conjunctivita. Ai gija ca este contagioasa,deci nu duce mana la ochi dupa ce pui mana pe el, spala-te bine pe maini! Am avut si eu mai multi pisoiasi care au patit asa si in general s-a tratat de la sine in scurt timp. Intreaba, totusi, si un medic veterinar.

| xTheLastRose a răspuns:

Cred ca are Clamidioza.E cauzată de o bacterie. Pune-i comprese cu apa calduta pentru inmuierea crustelor si vizita la medic pentru stavilirea antibioticelor orale si locale ce vor fi administrate. De asemenea se vor trata si suprainfectiile ce apar in mod obisnuit.
Cred ca asta e. Daca nu du.l la doctor.