Capra calca piatra. Piatra-n patru parti se crapa. Crapa-i-ar capul caprei in patru cum a crapat si ea capra in patru.
Un vultur sta pe pisc cu un pix si-un plic in plisc.
Eu pup poala popii, popa pupa poala mea.
Un caricaturist caricaturizat a caricaturizat o caricatura caricaturizata.
Stanca sta-n castan ca Stan.
O mierlitza fuflenditza, fuflendi-fuflendaritza nu poate sa fuflendeasca fuflendi-fuflendareasca pe mierloiul fuflendoiul fuflendi-fuflendaroiul, dar mierloiul fuflendoiul fuflendi-fuflendaroiul poate ca sa fuflendeasca fuflendi-fuflendareasca pe mierlitza fuflenditza fufendi-fuflendaritza.
Cosaşul Saşa cand coseşte,
Cat şase saşi sasul coseşte,
Şi-n sus şi-n jos la casa sa
Coseşte sasul şi-n şosea
Şi insuşi Saşa-i cat şase.
Am o prepelita pestrita cu paisprezece pui de prepelita pestriti, e mai pestrita prepelita pestrita decit cei paisprezece pui de prepelita pestriti
Odinioara onorabilul oradean Olimpiu Opresan oferea onorific ostenitului orheian Oprea Onofrei o odaie ocazional ornamentata
Cind am zis c-am zis c-om zice, ca tu zici c-am zis c-om zice, nici n-am zis c-am zis c-om zice, da tu zici c-am zis c-om zice
Sisoie se suie seara sus să sară scara singur scara sigur
-Spune-mi cine soseşte pe şosea?
- Pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci.
- Cum? pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci?
-Da, pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci!
-Aha, daca pe şosea soseşte un sas cu un sac şi aici mai sunt şase saşi cu şase saci, deci vor fi şaspe saşi cu şapte saci.
Armura aramie a asprului atrid Agamemnon, atirnata asupra altarului atic, atragea, asadar atentia armatorilor anatolieni, amici ai anticilor armate arhaice, asteptind atenuarea atitarilor anarhice ale aprigului Achille.
Cand ma gandesc ca te gandesti ca ma gandesc la tine gandeste-te ca ma gandesc ca te gandesti la mine.
Un pilar cu *** lunga, ascutea *** de punga, punga-n *** ***-n punga, un pilar cu *** lunga...
Iepuroi fofarloi fofarli fofarli foi Iepurita fofarlita fofarli fofarli fita.
Un vultur stă pe pisc cu un pix în plisc.
Cupă cu capac, capac cu cupă.
Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui.
Unui tâmplar i s-a-ntâmplat o întâmplare. Alt tâmplar, auzind de întâmplarea tâmplarului de la tâmplărie a venit şi s-a lovit cu tâmpla de tâmplăria tâmplarului cu întâmplarea.
Până când a cărămidărit cărămidarul pe cărămidăriţă, a cărămidărit cărămidăriţa pe cărămidar.
Balaban Bălăbănescu bâlbâieşte bâlbâituri bâlbâite pe negândite.
Domnule Director, Doamna Dida Drăgan doreşte două dude din dudul dumneavoastră de dincolo de drum.
Cosaşul Saşa când coseşte, cât şase saşi sasul coseşte. Şi-s sus şi-n jos de casa sa, coseşte sasul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi stie.
- Ce şansă!… Saşa-şi spuse sieşi…funda?
funda?
Capra crapa piatra-n patru, piatra crapa piatra-n patru
Eu pup poala popii, popa pupa poala mea
Agatati-ai poamele calului de poalele podului
Un vultur sta pe-un pisc c-un pix in plisc
Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde se descocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să se descocostârcărească de cocostârcăria lui -asta e prea tare daca reusesti sa il zici(eu nu pot niciodata)
Până când a cărămidărit cărămidarul pe cărămidăriţă, a cărămidărit cărămidăriţa pe cărămidar
Cosaşul Saşa când coseşte, cât şase saşi sasul coseşte. Şi-s sus şi-n jos de casa sa, coseşte sasul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi stie.
Ce şansă!… Saşa-şi spuse sieşi…
Balaban Bălăbănescu bâlbâieşte bâlbâituri bâlbâite pe negândite
Unui tâmplar i s-a-ntâmplat o întâmplare. Alt tâmplar, auzind de întâmplarea tâmplarului de la tâmplărie a venit şi s-a lovit cu tâmpla de tâmplăria tâmplarului cu întâmplarea
Bucura-te cum s-a bucurat Bucuroaia de bucuria lui Bucurel care s-a intors bucuros de la Bucuresti.
Capra neagră-n piatră sare.
Piatra crapă-n patru.
Crapă capul caprei negre
precum piatra crapă-n patru.
E pestriţă prepeliţa pestriţă, dar mai pestriţi sunt puii prepeliţei pestriţe.
Când ma gândesc ca te gândesti
ca ma gândesc la tine,
gândeste-te ca ma gândesc
ca te gândesti la mine.
Papucarul papucareste papucii papucaresei pentru ca papucareasa nu poate papucarii papucii papucarului
O coropişniţă şi-un coropişnitoi se coropişniţeau la noi pe gunoi. Nu coropişniţa coropişniţea pe coropişniţoi ci coropişniţoiul coropişniţea pe coropişniţă
Un sas cu glas de bas cam gras si ras pe nas sta la taifas de-un ceas la parastas despre un extras din pancreas
Capra neagra calca-n clinci. Clinciul crapa-n cinci, crape capul caprei-n cinci, precum a crapat clinciul-n cinci.
Mai ai si aici : http://www.sarcina-nasterea.ro/educatie/exercitii-de-dictie.html
Sper sa iti ajunga si sa fie ceea ce tu vrei.
Te referi la exercitii de dictie? Daca da, uite cateva:
1)Capra neagra-n piatra calca, cum o calca-n patru crapa!
2)Un vultur sta pe-un pisc cu un pix in plisc
3)Un cocostarc s-a dus la descocostarcarie, unde se descocostarceau si alti cocostarci nedescocostarcariti, ca sa se descocostarceasca si el de cocostarcaria lui
4)Un sas cu glas de bas cam gras si ras pe nas sta la taifas de-un ceas la parastas despre un extras din pancreas
5)Un bal fara egal cu final fatal la un halal carnaval estival cu scandal epocal dintr-un opal oval, pal, real si natural, fara rival, egal si actual.
6)Spre sfanta sa sora Suzana se suie, spasita din suflet suspinu sa-si spuie, si-n susul sarcastic suspinu-si sopteste, si-odata pe scara sucita se opreste
7)Un codobaturoi a putut sa codobatureasca pe o codobaturita dar o codobaturita nu a putut sa codobatureasca pe un codobaturoi
8)Cosasul Sasa cand coseste, cat sase sasi sasul coseste.
9)Duc in bac sac de dac, aud crac, o fi rac? o fi drac?
10)Capra neagra calca-n clinci.Clinciul crapa-n cinci, crape capul caprei in cinci, precum a crapat clinciul in cinci.
11)Eu pup poala popii, popa pupa poala mea.
12)Gandindu-ma ca te gandesti ca ma gandesc la tine gandeste-te ca ma gandesc ca te gandesti la mine.
13)Balaban Balabanescu balbaieste balbaituri balbaite pe negandite
14)Unilateralitatea colocviilor desolidarizeaza constiinciozitatea energeticienilor care manifesta o imperturbabilitate indiscriptibila in locul nabucodonosorienei ireprosabilitati.
15)Bucur si Bucura se bucura ca Bucurel e bucuros in Bucuresti.
16)Fata fierarului fierbe fasole fiarta fara foc fiindca focul face fum
17)Am o prepelita pestrita cu paisprezece pui de prepelita pestriti, e mai pestrita prepelita pestrita decat cei paisprezece pui de prepelita pestriti
18)Papucarul papucareste papucii papucaresei, papucareasa nu poate papucarii papucii papucarului.
19)Luni la lumina lumanarii luminata de luna prin luminator i-a luminat o luminita in lumina ochilor
20)Cantecul cantat de cantareata incantatoare incanta cantaretul incantat de cantarea cantaretei.
Sper sa iti fie de folos!
Uite aici
1) Piatra crapă capul caprei în patru, cum a crăpat şi capra piatra în patru.
2)Capra neagră-n piatră sare.
Piatra crapă-n patru.
Crapă capul caprei negre
Precum piatra crapă-n patru.
3)E pestriţă prepeliţa pestriţă, dar mai pestriţi sunt puii prepeliţei pestriţe.
Eu iti spun un cuv de ti se incurca limba in gura si sper sa ii dai funda cristinei ca a zis multe chiar folositoare
Incoshcorizatoriabil
anonim_4396 întreabă:
Bogdaninteligentul întreabă: