| RamonaMn a întrebat:

Care este cel mai lung cuvant din DEX si ce inseamna?

Răspuns Câştigător
daniela
| daniela a răspuns:

ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE 25 litere =Metodă de stabilire a compoziţiei armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obţinute cu electroglotograful.
din pacate cuvantul scris de MArrie eu nu l-am gasit nici in dex on line nici in dex (carte) pe care o am in biblioteca

21 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Cuvintele cele mai lungi sunt de regula cuvintele compuse si ele sunt cuprinse in Dex, cu indicerea semnificatiei pe care o au. Raspunsul premiat dat de Moia Daniela este elocvent in acest sens. Trebuie sa spun ca, pana acum nu am fost curioasa sa aflu care este cel mai lung cuvant ci, m-am staduit sa folosesc cuvintele a caror inteles il cunosc, iar acest cuvinte sa fie plasate corespunzator in topica unei propozitiuni sau fraze. Cred ca acest lucru este deosebit de important si trebuie sa ne stea in atentie. Oricum curiozitatea a fost satisfacuta.
Celelalte cuvine descrise in celelalte raspunsuri, nu provin din Dex, deci sunt in afara subiectului.

| ♣ Ma®®yE [;x] a răspuns:

DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZĂ (36 de litere)
E un termen medical.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sternocleidomastoidian: e un muschi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Anticonstiutionalitate 22 litere ceva legat de judecatorie cred

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Metodă de stabilire a compoziției armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obținute cu electroglotograful. – Din fr. électroglottospectrographie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai lung cuvant este Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză (44 de litere)... dar nu stiu ce inseamna happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Otolaringolog

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză -44 litere

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai lun cuvant este PNEUMONOULTRAMICROSCOVOLCANICONIOZA are 44litere si inseamna metoda de stabilire a compozitiei aronice a semnalelor vorbiri prin analiza impulsurilor obtinute cu electorolograful

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Habar nu am daca e in DEX, dar cel mai lung cuvant este:
pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză (44 litere)
si este o boala la plamani care ii afecteaza pe sapatori de gropi sau mineri sau asa ceva O_O
E fain cuvantul, nu crezi? xD

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce inseamna pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza? E un singur cuvant!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză, o boală la plămâni.

| kinezul007 a răspuns:

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconioză

| starchewer a răspuns:

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză 44 de litere...big grin metoda de examinare in cazul unei alterari a plamanului. Nu mai stiu ce si cum. big grin

| Cryssy_9648 a răspuns:

Cel mai lung cuvant din limba romana este pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza. Acesta contine 44 de caractere. Electroglotospectrografie (termen medical, 25 caractere) este cel mai lung cuvant cuprins in DEX `98 si inseamna "metoda de stabilire a compozitiei armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obtinute cu electroglotograful".

| sangre a răspuns:

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza

| Andeea_7563 a răspuns:

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconioza - 44 litere si inseamna "Metoda de stabilire a compozitiei armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obtinute cu electroglotograful" :*

| Ciobanu_Florin_1997 a răspuns:

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza( nu stiu ce inseamna dar stiu ca are 44 de literewinking )

| Wifizator a răspuns:

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza(44 litere)-este o boală pulmonară determinată de factorii de mediu, fiind cauzată de inhalarea îndelungată a pulberilor cu conținut crescut de bioxid de siliciu liber cristalin.

| andries2002 a răspuns:

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza(44 litere)