ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE 25 litere =Metodă de stabilire a compoziţiei armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obţinute cu electroglotograful.
din pacate cuvantul scris de MArrie eu nu l-am gasit nici in dex on line nici in dex (carte) pe care o am in biblioteca
Cuvintele cele mai lungi sunt de regula cuvintele compuse si ele sunt cuprinse in Dex, cu indicerea semnificatiei pe care o au. Raspunsul premiat dat de Moia Daniela este elocvent in acest sens. Trebuie sa spun ca, pana acum nu am fost curioasa sa aflu care este cel mai lung cuvant ci, m-am staduit sa folosesc cuvintele a caror inteles il cunosc, iar acest cuvinte sa fie plasate corespunzator in topica unei propozitiuni sau fraze. Cred ca acest lucru este deosebit de important si trebuie sa ne stea in atentie. Oricum curiozitatea a fost satisfacuta.
Celelalte cuvine descrise in celelalte raspunsuri, nu provin din Dex, deci sunt in afara subiectului.
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioză 44 de litere... metoda de examinare in cazul unei alterari a plamanului. Nu mai stiu ce si cum.
Cel mai lung cuvant din limba romana este pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza. Acesta contine 44 de caractere. Electroglotospectrografie (termen medical, 25 caractere) este cel mai lung cuvant cuprins in DEX `98 si inseamna "metoda de stabilire a compozitiei armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obtinute cu electroglotograful".
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconioza - 44 litere si inseamna "Metoda de stabilire a compozitiei armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obtinute cu electroglotograful" :*
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza( nu stiu ce inseamna dar stiu ca are 44 de litere )
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza(44 litere)-este o boală pulmonară determinată de factorii de mediu, fiind cauzată de inhalarea îndelungată a pulberilor cu conținut crescut de bioxid de siliciu liber cristalin.