| SingleForOne a întrebat:

Știu faptul că visele, într-o măsură, reprezintă ce lucruri creierul își imaginează în subconștient.
Dar, este o explicație de ce unele vise sunt extrem de oribile, înspăimântătoare? (Psihologic sau neuroștiințific, vorbind)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Tot tu esti cel/cea care aplica aceste filtre pozitive sau negative viselor, in functie de emotiile tale cumulate de peste zi sau din ultima perioada.

| Robert2526 a răspuns:

Cand dormi, creierul "organizeaza" amintirile din ziua respectiva doar ca noi nu suntem pe deplin atenti la tot ce este in jurul nostru, motiv pentru care exista in cadrul amintirilor de peste zi "goluri" de informatie. Creierul incearca in prima faza sa isi aminteasca lucrurile pentru a putea sa umple aceste goluri. Daca nu reuseste, cauta situatii similare in care s-a confruntat cu ceva asemanator si umple golul cu amintiri de acel gen. Daca nu a avut nicio situatie similara, apeleaza la "scrierea amintirilor" pe baza informatiilor pe care le are. De asta pot sa apara cosmaruri cand mergi in locuri mai sinistre, cand auzi povesti infricosatoare, etc. Creierul intotdeauna cauta explicatia iar daca nu o gaseste, genereaza diferite versiuni pe baza a ceea ce cunoaste. De asta te sperii cand auzi un zgomot noaptea si ti se pare ciudat dar ziua cand auzi acelasi zgomot nici nu il bagi in seama laughing

ma rog, eu am explicat asa simplist, partea neurolgica e plictisitoare happy

| Mindfulness a răspuns:

Visele sunt oribile când reflecta temerile,suferințele și fricile cotidiene celui ce le visează. Nu face față vieții,o situație nu o poate controla, a pus prea multa stăpânire pe el, îl chinuie fizic și psihic in realitate, e înspăimântat de ce i se întâmplă și că nu îi poate face față, se simte neputincios etc. Subconștientul înmagazinează prin mai multe filtre absolut tot decursul vieții unui om și i se reflectă în funcție de stilul de viață.

Întrebări similare