| xMaka a întrebat:

Am si eu nevoie de cateva idei pentru o prezentare. Trebuie sa fie despre apa. Va rog am nevoie urgent de niste idei. nu stiu ce sa fac. cele mai bune idei primeste funda restul vot. (scuzati catedoria dar este cea mai vizitata)

5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Caută pe www.e-referate.ro sau www.referate.ro
Pa, pa.

| bianca9422 a răspuns:

Pai porneste de la ideea ca apa este elementul primordial al vietii.

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Se stie ca putem rezista chiar si cateva saptamani fara mancare, in schimb nu putem rezista mai mult de cateva zile fara apa. Aceasta ne ajuta sa absorbim nutrientii din mancare, sa digeram mancarea, determina mentinerea temperaturii optime corporale si filtreaza multe toxine.
In perioada intrauterina suntem aproape in totalitate apa.
Dupa ce ne nastem suntem apa peste 80%.
Ca adulti, putin peste 70%.
Pe masura ce imbatranim procentul acesta se micsoreaza.
La 50% suntem deja morti.

Apa este denumirea comuna aplicata pentru starea lichida a combinatiei hidrogen-oxigen H20. Filosofii antici considerau apa ca un element de baza, reprezentativ pentru toate substantele lichide. Oamenii de stiinta nu au renuntat la aceasta conceptie decat in a doua parte a secolului al XVIII-lea. In 1781 chimistul englez Henry Cavendish a obtinut apa prin detonarea unui amestec de hidrogen si aer. Rezultatele experientei sale au fost explicate in intregime abia dupa doi ani, cand chimistul francez Antoine Laurent Lavoisier a dovedit ca apa nu era un element ci o combinatie de oxigen şi hidrogen. Intr-o lucrare stiintifica, prezentata in 1804, chimistul francez Joseph Lovis Gay-Lussac si naturalistul Alexander von Humboldt, au demonstrat ca apa consta din doua unitati de volum de hidrogen si una de oxigen, asa cum reiese si din formula utilizata azi, H2O.
Apa se gaseseste sub diverse forme in natura: vapori de apa si nori in atmosfera, valuri si aisberguri in oceane, ghetari la latitudini mici sau altitudini mari, acvifere sub pamant, rauri sau lacuri. Circuitul apei in natura este fenomenul prin care apa este transferata dintr-o forma intr-alta, prin evaporare, precipitatii si scurgeri de suprafata.

Datorita importantei pe care o are (in agricultura, dar si pentru omenire in general), apei i s-au dat diverse nume in funcție de formele pe care le ia. Ploaia e cunoscuta in majoritatea tarilor, pe cand alte forme sunt mai putin intalnite, si pot fi surprinzatoare cand sunt vazute prima data. Exemple sunt: grindina, zapada, ceata, roua sau chiciura. Un fenomen conex este curcubeul, intalnit atunci cand lumina se refracta prin particulele de apa din atmosfera.

Apa de la suprafata globului joaca roluri importante in evolutia umana; raurile si irigatiile asigura aportul de apa pentru agricultura, sunt suport pentru transportul maritim sau fluvial, fie comercial sau de agrement. O apa cu insuficienti nutrienti se numește oligotrofa. Scurgerea apei pe suprafata terestra este mecanismul prin care eroziunea sculpteaza mediul natural, duce la crearea vailor si deltelor cu suprafete fertile favorabile dezvoltarii de centre umane. De asemenea, apa se infiltreaza in sol, ajungand in panza de apa freatica. Aceasta apa freatica ajunge din nou la suprafata sub forma izvoarelor, sau a izvoarelor termale si gheizerilor. Apa freatica este de asemenea extrasa artificial prin puturi si fantani. Deoarece apa poate contine numeroase substanțt diferite, poate avea gusturi sau mirosuri foarte diferite. De fapt, oamenii si alte animale si-au format simturile pentru a putea evalua calitatea apei: de obicei, animalele evita apa cu gust sarat (apa de mare) sau putred de mlastina preferand apa unui izvor montan sau apa freatica.

Datorita cresterii populatiei mondiale si a altor factori, tot mai putini oameni beneficiaza de apa potabila. Problema apei poate fi rezolvata prin cresterea productiei, o distributie mai buna, si nerisipirea resurselor deja existente. Din acest motiv, apa este o resursa strategica pentru multe tări. Au existat de-a lungul timpului mai multe conflicte pentru accesul la apa si controlul acesteia.O cronologie a conflictelor legate de apa. Expertii prevad mai multe conflicte viitoare din cauza cresterii populatiei mondiale si cresterii contaminarii prin poluare si incalzire globala.

Se crede adesea despre apa ca ar avea puteri spirituale. In mitologia celtica, de pilda, Sulis este zeița locala a apelor termale; in hinduism, apa este personificata ca o zeita sub numele de Ganga. De asemenea, diferiti zei pot patrona diferite izvoare, rauri sau lacuri. In mitologiile romana si greaca, Peneus a fost un zeu-fluviu, unul dintre cele 3.000 de oceanide.

Filozoful antic grec Empedocles a elaborat o intreaga doctrina filozofica (un fel de teorie pre-atomista a lumii) bazata pe cele patru concepte fundamentale ale Universului care erau reprezentate in lumea reala, conform teoriei sale, de patru elemente fundamentale, apa, aer, foc și pamant.

In filozofia clasica chineza apa, ca element al filozofiei clasice, era unul din cele cinci elemente constituente ale naturii, alaturi de pamant, foc, lemn si metal.



| TasteMyDream a răspuns:

Chimie? Daca da,am avut si eu un proiect despre apa. Pai,poti posta cum arata molecula apei [se gaseste pe wikipedia], cateva date despre apa ca formula chimica si definitia ei in chimie dar si ce efect are apa asupra organismului nostru [ex. : ne hidratam cu ea, trebuie sa consumam maxim 2l pe zi, unele alimente contin apa.]. Sper ca te-am ajutat ^-^

| ladypink1 a răspuns:

Pei am abut si eu de facut asta...

Scrii asa

1) Ce este apa?
2)Tipurile apei :
a)Apa potabila
b)Apa de izvor
c)Apa de masa
d)Apa minerala naturala

a) Apa potabila

Este destinata consumului uman fiind reprezentata de orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare. etc.

b)Apa de izvor
Este o apa de origine subterana etc.

c)Apa de masa
Orice apa imbuteliata, destina consumului alimentar...

d)Apa minerala naturala
eqte o apa din punct de vedere microbiologic, avandu-si originea intr-un zacamant/acvifer etc...

Si imi cauti pe net pe http://www.referat.ro/referate/Sarea_3593.html


Te bat daca nu imi dai funda :( Am scris mult :(