| AndreiMihaiLNM a întrebat:

M am transferat la un profil de filologie si dau diferenta din latina ....si eu nu am facut niciodata latina si concurez impotriva altor candidati la acele locuri... Imi poate da cineva exemple calumea? Multumesc

3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

"Imi poate da cineva exemple calumea"

Exemple de ce?
De subiecte date la examenele de diferenţă?

NU prea vei găsi pe net aşa ceva ( mai ales că, DEPINDE şi din ce ani vei da examen )... :(

Vezi diverse modele de subiecte la linkul :
https://www.google.ro/#q=examen+diferenta+latina


Vei susţine examen scris şi oral/probă practică!
Nivelul de dificultate al subiectelor depinde de "pretenţiile" profesorilor din Comisia de evaluare :(


"Secţiunea 2 - Examenele organizate la nivelul unităţilor de învăţământ :

Art. 210. - (1) Examenele organizate de unităţile de învăţământ sunt:
...
c) examen de diferenţe pentru elevii a căror înscriere în unitatea de învăţământ este condiţionată de promovarea unor astfel de examene;
...
Art. 211. - Desfăşurarea examenelor de diferenţă are loc, de regulă, în perioada vacanţelor şcolare.
Art. 212. - La examenele de diferenţă pentru elevii care solicită transferul de la o unitate de învăţământ la alta nu se acordă reexaminare.
Art. 213. - (1) Pentru desfăşurarea examenelor există 3 tipuri de probe: scrise, orale şi practice, după caz.
La toate examenele se susţin, de regulă, două din cele trei probe - proba scrisă şi proba orală.
(2) Pentru disciplinele/modulele de studiu la care, datorită profilului sau/şi specializării/calificării profesionale, este necesară şi proba practică, modalităţile de susţinere a acesteia, precum şi cea de-a doua probă de examen sunt stabilite de directorul unităţii de învăţământ împreună cu membrii catedrei de specialitate.
(3) Proba practică se susţine la disciplinele/modulele care au, preponderent, astfel de activităţi.
...
Art. 214. - (1) Proba scrisă a examenelor are o durată de 45 de minute pentru învăţământul primar şi
de 90 de minute pentru învăţământul secundar şi postliceal, din momentul transcrierii subiectelor pe tablă sau al primirii, de către elev, a foii cu subiecte. Proba scrisă conţine două variante de subiecte, dintre care elevul tratează o singură variantă, la alegere.
(2) Proba orală a examenelor se desfăşoară prin dialog cadru didactic-elev, pe baza biletelor de examen. Numărul biletelor de examen este de două ori mai mare decât numărul elevilor care susţin examenul la disciplina/modulul respectivă/respectiv. Fiecare bilet conţine două subiecte. Elevul poate schimba biletul de examen cel mult o dată.
(3) Fiecare cadru didactic examinator acordă elevului câte o notă la fiecare probă susţinută de aceasta. Notele de la probele orale sau practice sunt întregi. Notele de la probele scrise pot fi şi fracţionare. Media aritmetică a notelor acordate la cele două sau trei probe, rotunjită la nota întreagă cea mai apropiată, reprezintă nota finală la examenul de corigenţă, fracţiunile de 50 de sutimi rotunjindu-se în favoarea elevului.
...
Art. 215. -... (4) La examenul de încheiere a situaţiei şcolare pentru elevii amânaţi pe semestrul al doilea sau la examenul de diferenţă care echivalează o disciplină numai pe intervalul unui semestru, media obţinută constituie media semestrială a elevului la disciplina respectivă." - SURSA = R.O.F.U.I.P. aprobat prin Ordinul MEN nr. 5115/15.12.2014 de la linkul :
http://www.isjmm.ro/......rofuip.pdf


Toate cele bune!

| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Vezi şi Programele ( în vigoare ) la linkul :
http://programe.ise.ro/Actuale/Programeinvigoare.aspx ( Secţiunea "Liceu" )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce exemple sa-ti dam? Ia o carte de latina si invata macar notiunile de baza. La adjective e mai grei si nici cu declinarile nu e floare la ureche dar latina e o limba frumoasa si eu am invatat-o din placere. Stii, ca sa invat declinarile, ''lipeam'' terminatiile intr-un singur cuvant: esumibusesibus. In fine, bafta!