| b12345678a a întrebat:

Am 20 de ani si as dori sa imi deschid o mica shaormarie intr-o zona rurala. Problema este ca momentan nu dispun de o suma de bani necesara pentru deschiderea acestei afaceri. Intrebarea mea este daca se pot oferi fonduri europene in aceasta situatie si daca da, cum se procedeaza si cat se poate oferi? Multumesc anticipat!

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu se acorda fonduri europene pentru asa ceva.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să obții fonduri europene neranbursabile, trebuie să ai deja o afacere. Nu se dau pentru deschiderea unei șaormerii.

| anonimg a răspuns:

Afacerea îți va merge numai dacă ști că vei avea clienți. La oraș oamenii sunt mai leneși sau prea ocupați ca să își facă de mâncare. Dar la țară se gătește mai des decât la oraș, și mi-e teamă că vei inchide afacerea din lipsă de clienți.
Trebuie să te gândești la o afacere de care oamenii din zonă ar avea nevoie mai mare.
Sau să îți muți shaormeria în oraș, și doar în zone în care trec oamenii.
Pentru o afacere ai nevoie ca să faci niște cursuri de antreprenoriat; acestea (nu sunt sigur dacă sunt obligatorii) te ajută ca să ști să îți deschizi o afacere, să ști cum să o conduci ca să nu ajungi la faliment.
Pentru fonduri europene trebuie să ai 2 angajați, și cu tine, 3. Sunt firme care te ajută cum să accesezi fonduri europene. Trebuie să le cauți pe Google.

| siriusblack98 a răspuns:

Nu primesti fonduri europene pentru asa ceva, te asigur. Fondurile europene se acorda in proportie de peste 90% planurilor de afaceri de care Romania sau tara respectiva duce lipsa. Spre exemplu ai sanse mai mari sa obtii acele fonduri pentru un proiect in apicultura sau agricultura. Pentru ca la noi astea sunt pe cale de disparitie. In ce priveste shaormeria intr-o zona rurala, daca nu te pozitionezi langa o scoala gimnaziala/liceu, dai faliment inainte sa incepi. Si sper ca te descurci sa faci tu toata treaba acolo pentru ca un shaormar cu experienta iti va cere minim 3000 de lei. Inca o chestie in ce priveste accesarea de fonduri europene, trebuie sa oferi minim doua locuri de munca unor persoane considerate defavorizate pe piata locurilor de munca. Mai exact tineri studenti (deci persoane fara experienta), oameni peste 45 de ani sau persoane cu dizabilitati iar contractul de munca trebuie sa fie cu norma intreaga. In plus, fara un minim de 10-15k euro, eu nu m-as arunca intr-o asemenea afacere. Asta pentru ca traiesti in Romania iar controalele si spagile pe care va trebui sa le dai ca sa fii lasat in pace te vor usca la portofel. Primii facuti praf de coruptia si birocratia bolnava din tara asta de rahat sunt antreprenorii mici si mijlocii.