| tzutzkk a întrebat:

Comunicarea umana este o necesitate de a fi, de a comunica eficient sau de a face fericiti pe cei dragi?

5 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Omul,"zoo politikon"=animal social, cum spun grecii; si, fiindca traieste printre semenii sai, el are nevoie sa cunoasca pe altii si sa se faca cunoscut.; aceasta e menirea comunicarii; daca societatea nu stie de tine, poti spune ca nu existi.Prin urmare comunicarea e o necesitate sine qua non,fara de care nu se poate; omul simte nevoia sa comunice chiar lipsit fiind de unele simturi,cauza din care s-a inventat alfabetul Braille pentru orbi,sau cel al gesturilor pentru surzi.
Comunicarea ne face mai fericiti in primul rand pe noi insine pentru ca ne ofera posibilitatea de a ne extraverti trairile, uneori explozive sau apasatoare, dar si de a face pe cei ce ne iubesc si pe care-i iubim, fericiti, ca unii ce pot fi ingrijorati, nelinistiti in legatura cu fiinta noastra atunci cand nu comunicam cu ei.De altfel se spune ca cea mai grea pedeapsa pentru o persoana ce ne este apropiata este tacerea noastra.In concluzie, parafrazand un cunoscut dicton as zice:"Comunic, deci exist!". Numai bine.

| Hombre a răspuns (pentru April):

"Comunic deci exist!", bine zici, de cand ai inceput iar sa comunici am aflat ca mai existi.

| April a răspuns (pentru Hombre):

Dar tu stiai ca exist! Intra prieteni exita comunicare fara cuvinte! Bine te-am regasit!

| sabin89 a răspuns:

Da, este, bineinteles. De fapt, capacitatea noastra de a comunica este una din insusirile care ne diferentiaza cel mai clar de restul fiintelor vii. Se spune ca cimpanzeii salbatici folosesc circa 36 de sunete diferite pentru a transmite circa 36 de mesaje diferite. Ei pot repeta un sunet pentru a-l accentua, insa ei nu imbina trei sunete pentru a adauga un nou cuvant la vocabularul lor. Compara asta cu posibilitatile noastre. Noi imbinam sunete care nu au inteles pentru a forma cuvinte cu inteles.
Acum, faptul ca unii isi folosesc capacitatea asta pentru a injura, a jigni si a spune tot felul de cuvinte nefolositoare, este problema lor. Sa incercam sa ne folosim noi intr-un mod corect capacitatea de a comunica; sa spunem cuvinte cu rost, prin care sa ne facem intelesi si prin care sa transmitem idei de valoare. Iar in intimitatea cuplului si a familiei, cuvintele noastre sincere pot chiar sa ii faca fericiti pe cei care ne asculta.

| alecsao a răspuns:

Uneori comunicand te faci pe tine fericit deci...

Întrebări similare