| Anonima69Sexylove a întrebat:

Hei. am cosuri pe fata. Ma puteti ajuta cu ceva naturist?
Le voi incerca pe toate..si dupa dau funda

Răspuns Câştigător
| Korb a răspuns:

Nicoletaraluca ti-a dat un sfat complet, dar eu iti recomand miere, o masca de miere face minuni, o aplici pur si simplu pe cosuri. Nu promit minuni, dar macar le va reduce inflamatia si poate ajuta la vindecare.

| Korb a răspuns (pentru Korb):

M-am contrazis putin cu minunile, dar sper ca m-ai inteles.laughing)

| Anonima69Sexylove explică (pentru Korb):

Multumesc! O parte din cosuri mi-au trecut. happy

8 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Masca cu argila.
Si nu le scarpina, nu le stoarce decat dupa ce se aduna puroiul in varf. Altfel il imprastii, tine mai mult, si se fac mai multe.
Cand se sparge, stergi zona si dai cu spirt sau alt dezinfectant.

| spiridus25 a răspuns:

În acest sens, este necesar să se urmeze câteva reguli de bază în prevenirea acneei:

Evitaţi igiena drastică (nu puneţi niciodată mâinile pe faţă, folosiţi un săpun cu pH neutru, nu ştergeţi faţa cu un prosop aspru, ci tamponaţi-o cu şerveţele de hârtie);
Urmaţi un regim alimentar echilibrat, bogat în fructe şi legume, evitaţi dulciurile şi semipreparatele, alimentele grase, prăjite etc.;
Faceţi plimbări şi sport în aer liber;
Evitaţi pe cât posibil stresul;
Nu folosiţi produse cosmetice după ureche şi aveţi răbdare, acneea nu se vindecă peste noapte;
Apelaţi la un specialist în dermatologie şi faceţi analize suplimentare la medicul endocrinolog dacă simptomele persistă pe o perioadă foarte lungă de timp, indiferent de tratamentele urmate.
Vă prezentăm în continuare câteva reţete naturiste pe bază de plante care vă pot ajuta în lupta cu nesuferita acnee:

Loţiunile pe bază de suc de varză – sunt extrem de eficiente pentru combaterea excesului de sebum, principalul factor care duce la apariţia coşurilor. Tamponaţi de mai multe ori pe zi cu suc de varză (rasă şi stoarsă) sau aplicaţi cataplasme cu foi de varză zdrobită pe zonele afectate şi inflamate.

Salata verde – se pun pe faţă foi de salată verde, dată într-un clocot în apă, împreună cu câteva picături de ulei de măsline.

Napul crud – mâncaţi zilnic un nap crud, spălat şi curăţat, mestecându-l bine, ca să fie mai uşor de digerat. Poate fi amestecat şi cu puţin ulei de măsline şi suc de lămâie.

Comprese cu urzici (vezi şi alte beneficii) – puneţi la fiert o lingură cu vârf de urzică, într-o jumătate de litru de apă, şi lăsaţi-o să fiarbă un sfert de oră. Strecuraţi lichidul şiu puneţi-vă comprese pe faţă seara, la culcare. Tratamentul durează o lună, urmat de o pauză de o lună, după care poate fi reluat.

Rădăcină de măcriş – beţi 3 căni de ceai de rădăcină de măcriş zilnic, preparat astfel: 40 de grame de rădăcină mărunţită se fierb într-un litru de apă timp de 4 minute. Se lasă la infuzat şi se strecoară.

Macerat de păpădie (recomandat şi în reumatism)– se recomandă mai ales în acneea juvenilă. Culegeţi flori de păpădie când încep să se ofilească, puneţi seara un pumn de flori într-o jumătate de litru de apă rece şi lăsaţi-le la macerat până a doua zi. Strecuraţi lichidul şi curăţaţi-vă faţa cu el de mai multe ori pe zi.

Suc de roşii şi de măcriş – tamponaţi-vă faţa cu o roşie coaptă, tăiată în două, şi lăsaţi sucul să acţioneze minimum 30 de minute. Apoi aplicaţi de faţă măcriş zdrobit, lăsaţi să acţioneze 15 minute şi clătiţi cu apă călduţă, nu fierbinte.

Oţet de levănţică – se umple un borcan cu vârfuri înflorite de levânţică uscate şi mărunţite, fără a le îndesa, după care se pune oţet de mere, amestecând foarte bine. Se închide borcanul ermetic şi se lasă compoziţia la macerat timp de 2 săptămâni, după care se filtrează. Se pune în jumătate de pahar cu apă o lingură din acest oţet şi se îmbibă comprese care se aplică pe faţă şi se lasă 10-20 de minzte, după care se clăteşte cu apă călduţă.

Felii de măr – se freacă pielea de 2 ori pe zi cu o felie de măr sau se poate da pe răzătoare un măr, se stoarce, se adaugă în compoziţie 2 linguriţe de miere (vezi care sunt beneficiile mierii de albine pentru piele) iar amestecul se aplică pe faţă întocmai ca o mască, se lasă să acţioneze 15 minute şi se îndepărtează cu dischete înmuiate în ceai de muşeţel.
Argila, în special cea verde Este cicatrizantă, antioxidantă şi are o mare putere de absorbţie, astfel că măştile care o au în compoziţie sunt foarte utile tenului acneic. Pentru a beneficia de aceste efecte, amestecă pudră de argilă cu zeamă de lămâie până când obţii o pastă consistentă, uşor de întins. Aplic-o pe faţă pentru 30 de minute, apoi îndepărteaz-o în mod obişnuit, cu apă călduţă. Tratamentul se face în cure de câte 7 zile, după care se continuă de două ori pe săptămână până la vindecare.

Tratamente naturale pentru coşuri. Pasta din lemn dulce Amestecă pudră de lemn dulce cu apă de trandafiri, astfel încât să rezulte o compoziţie păstoasă, pe care s-o poţi aplica pe zonele cu probleme. Aceasta se ţine pe faţă timp de 20 de minte, după care se îndepărtează. Faina de ovăz Prepară o pastă din făină de ovăz şi extract de Aloe Vera, Echinaceea sau ulei din arbore de ceai. Aplică pe faţa pentru 20 de minute, iar apoi curăţă. Sucul de lămâie Stoarce sucul unei lămâi şi aplică zeama pe zonele afectate de couşuri şi las-o să acţioneze pe durata nopţii. Evită aplicarea acestei soluţii împotriva coşurilor pe durata zilei, atunci când te expui la soare, întrucât sucul de lămâie determină fotosensibilitate. Tratamente naturale pentru coşuri. Muştarul Aplică local pe coşuri muştar sau pulbere de muştar amestecată cu miere. Lasă să acţioneze timp de 15 minute, după care clăteşte-ţi faţa cu apă călduţă. Muştarul abundă în acid salicilic, vitamina C, acizi graşi şi zinc - toate recomandate pentru tenul gras. Muşeţelul cu busuioc Fierbe 2-3 pliculeţe de ceai de muşeţel cu o lingură de busuioc tăiat mărunt, timp de 15-20 de minute. După ce se răceceşte, aplică soluţia pe faţă cu ajutorului unei comprese sterile. Uleiul de lavandă Uleiul de lavandă şi cel din arbore de ceai pot fi folosite pe piele fără a fi diluate şi protejează tenul împotriva eczemelor, alergiilor, mâncărimilor şi dermatitelor, având un efect calmant, antiseptic şi cicatrizant al rănilor şi zonelor inflamate. Tratamente naturale pentru coşuri. Turmericul, mai mult decât un condiment Dacă te confrunţi cu acneea, poţi recurge la un tratament exfoliant pe bază de turmeric. Fiind antiseptic, acesta va reduce inflamaţiile şi va ajuta la producţia de sebum. Amestecă bine două linguriţe de turmeric cu o jumătate de ceaşcă de suc de lămâie şi aplică soluţia pe ten, cu mişcări circulare, pentru a stimula circulaţia sângelui. Las-o să acţioneze aproximativ 15 minute, după care spala-te cu apă călduţă. Alimente bogate în zinc Zincul este un agent antibacterian şi un element necesar pentru glandele producătoare de ulei şi sebum ale pielii. O dietă din care zincul lipseşte sau se află în cantităţi insuficiente poate duce la apariţia coşurilor. Cele mai bune surse alimentare de zinc sunt: seminţele de dovleac, seminţele de susan, carnea de vită, nucile, alunele, migdalele, fisticul, fructele de mare, lintea, fasolea, mazărea, ciupercile, cerealele integrale etc.

Răspuns utilizator avertizat
| Dene_Ioana_1969 a răspuns:

Poți continua dar dai doar seara și dimineața cu o crema anti-uscare pentru hidratarea tenului. Crede-ma o scapi de ele și nu mai reapar