| chocolategirl a întrebat:

Vreau cit mai rapid sa scap de pistrui, Aveti ceva metode?

Răspuns Câştigător
| HappyCandy a răspuns:

Buna:*

Mască din suc de păpădie

Sucul de păpădie obţinut din flori şi tulpini pisate se amestecă cu aceeaşi cantitate de suc de lămâie şi miere, la care se adaugă argilă verde, până se obţine o pastă moale. Se aplică pe faţa curată şi se îndepărtează prin fricţionare cu degetele umede, iar resturile se spală cu apă călduţă. Această mască se poate aplica de 3-4 ori pe săptămână.

Hrean

Un pahar de rădăcină rasă de hrean se pune într-o sticlă de 500 ml. Se adaugă 250 ml de oţet şi se lasă cinci zile la macerat, timp în care sticla se agită zilnic. După cele cinci zile, soluţia se strecoară, iar cu zeama rămasă se ung locurile unde există pistrui sau pete.

Ceapă

Sucul obţinut din două-trei cepe mari, uscate se amestecă în părţi egale cu ulei de măsline sau cu ulei de porumb. Preparatul obţinut se aplică de câteva ori pe zi, pe faţă şi pe celelalte locuri unde sunt pistrui. Acest tratamen, urmat o perioadă mai lungă, duce la reducerea vizibilă a pistruilor.

Castravete

Sucul obţinut de la trei-patru castraveţi se întinde pe faţă şi se lasă să se usuce. Puteţi face tratamentul şi de trei ori pe zi. De asemenea, castravetele dat pe răzătoare se aplică pe faţă în locurile unde se află pistruii. Efectul de diminuare a intensităţii acestora este imediat. Tamponaţi de două- trei ori pe zi cu o loţiune preparată din lapte dulce şi castravete. Tăiat rondele subţiri, castravetele se pune într-o cană. Se acoperă cu lapte proaspăt, nefiert şi se lasă la macerat câteva ore, la rece.

Infuzie de frunze de pătrunjel

Peste trei linguriţe de frunze uscate de pătrunjel sau o legătură de frunze poaspete tăiate mărunt se toarnă o cană de apă clocotită. După 30 de minute se strecoară, iar soluţia obţinută se aplică seara pe faţă şi se lasă aşa peste noapte.

Dimineaţa se spală tenul cu apă călduţă. Acelaşi efect îl are şi decoctul de pătrunjel realizat dintr-o mână de frunze puse la fiert 15 minute într-o jumătate de litru de apă. Cu acest decoct se spală faţa dimineaţa şi seara, timp de şapte zile.

Morcov ras

Cu morcov ras se face o mască pentru tenul afectat de pistrui. Efect împotriva pistruilor are şi sucul de morcovi, care se poate aplica pe faţă prin tamponare

Viţa de vie
Frunzele de viţă-de-vie opărite se aplică pe faţă cât încă sunt călduţe. Estompează pistruii şi petele.

Frunză de mesteacăn

Peste o lingură de frunze de mesteacăn uscate şi mărunţite se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă infuzia acoperită 30 de minute. Se tamponează petele de pe faţă de trei-patru ori pe zi cu această soluţie.

Fragi

Fragii zdrobiţi se amestecă cu un albuş de ou bătut bine (pentru tenul gras) sau cu smântână (pentru tenul uscat). Se întinde pe faţă şi se lasă timp de 15-20 de minute, după care tenul se curăţă cu apă. Efectul este de decolorare a pistruilor.
Deasemenea merge cu zeama de lamiie dar fara nimic si cu iaurt.
In comert exista unele creme pentru tratarea pistruilor si pentru prevenirea aparitiei unora noi, insa exista unele tratamente pe care puteti sa le incercati acasa si care au avantajul de a nu afecta in mod neplacut tenul.

Incepeti prin a va prepara o infuzie de soc, pe care o veti folosi dimineata si seara pentru a va curata tenul, evident dupa ce v-ati demachiat in prealabil, precum si pentru celelate zone afectate. Dupa ce v-ati sters cu aceasta infuzie, asteptati sa se usuce si apoi clatiti cu apa calduta. Infuzia de soc poate sa fie alternata cu infuzie de patrunjel care diminueaza pistruii precum si petele maronii de pe fata si pe care o veti aplica in acelasi fel, lasand-o mai intai sa se usuce.

Efect garantat asupra pistruilor il are telina: fierbeti cateva frunze de telina si aplicati cataplasme cu acest produs in zonele cu pistrui. Zeama de lamaie reprezinta si ea un remediu pentru aceasta problema. Se poate folosi zeama ca pe o lotiune cu care frecati pistruii sau puteti sa folositi miezul intreg, fara a mai stoarce lamaia.
dar poti gasi dite ceva despre asta si aici:
http://www.fistichiu.ro/Moda-Si-Tendinte/cum-scapi-de-pistrui.html

2 răspunsuri:
| LoL a răspuns:

Pai si eu am cativa pistrui eu mereu ma dau cu un strat(mai subtire) de fond de ten(crema) si apoi cu fond de ten pusdra (un strat mai gros) si aproape nu se mai observa pistrui

| dyanna_8752 a răspuns:

Pentru anumite persoane pistruii sunt un element sexy insa nu toata lumea gandeste asa. Uneori in dorinta de a scapa de pistrui se recurge la incarcarea fetei cu foarte mult fond de ten lucru care ar trebui sa fie evitat.Pentru persoanele care doresc sa scape de pistrui avem cateva sfaturi interesante.

Solutii naturiste:
Prin intermediul tratamentelor naturale pe baza de,lamaie, caise, lapte sau castraveti se poate ajunge la estomparea petelor de pe piele.Gradul de estompare a pistruilor prin metodele naturiste depinde de la persoana la persoana, deci trebuie repetat tratamentul pana cand efectele devin vizibile.Mastile pe care medicul homeopat le recomanda sunt:

1.Amesteca o cantitate egala de suc de lamaine cu un suc natural de patrunjel suc de portocale si coacaze, dupa care adauga amestecul obtinut in crema pe care o folosesti si aplica aceasta masca de 3-4 ori pe saptamana.

2.Prepara o lotiune din lapte dulce si castravete si tamponeaza de 2-3 ori pe zi pistruii.
Lotiunea se obtine prin taierea castravetelui in rondele mici si prin acoperirea lui cu lapte dulce nefiert.Se lasa apoi la macerat cateva ore la rece, se scurge laptele si se foloseste conform indicatiilor de mai sus.

3.Se piseaza florile si tulpinile de papadie dupa care se amesteca cu o cantitate aproximativ egala cu miere si suc de lamaie.Peste amestecul rezultat se adauga cateva lingurite de argila pana se ajunge la o solutie pastoasa.Este indicat ca aceasta masca sa se aplice de 3-4 ori pe satamana, in special seara dupa ce te-ai demachiat, astfel sansa de a scapa de pistrui creste considerabil.

4 Taie o ceapa marunt si amesteca apoi cu 3 lingurite de otet.Pastreaza amestecul rezultat la frigider pentru a avea un efect benefic asupra pistruilor.Te avertizam ca mirosul emanat de acest ameste nu este tocmai placut!
Sau daca ii permite buzunarul : Scapa de pistrui cu ajutorul agentilor de albire
Daca te-ai gandit sa mergi la un cabinet cosmetic pentru a scapa de pistreui prin aplicarea agentilor de albire, trebuie sa ai in vedere faptul ca exista riscul unei decolorari intensete astfel incat pielea sa devina mai alba in jurul pistruilor decat in rest.

Scapa de pistrui prin tratamente chimice
Prin folosirea substantelor acide se poate indeparta epiderma si o parte din derma.Ce trebuie mentionat in cazul in care doresti acest tratament este faptul ca indiferent de anotimpul in care este efectuat tratamentul pentru a scapa de pistrui, trebuie sa folosesti intotdeauna o crema de protectie solara. Rezultatele acestei metode pot dura de la 6 luni la 1 an.

Scapa de pistrui prin tratament cu laser:
Desi este un procedeu destul de costisitor, rezultatele se vad numai dupa cateva sedinte iar leziunile produse pielii sunt destul de mici.Te sfatuim ca inainte sa incerci sa scapi de pistrui sa mergi in prealabil la medicul dermatolog pentru a verifica ce tip sunt leziunile de pe piele pentru a cunoaste care este tratamentul care nu implica riscuri. Fiecare expunere la soare sau la solar accentueaza pistruii. Culoarea lor se atenueaza insa in perioada iernii, cand intensitatea luminoasa scade. De aceea e foarte important sa ne protejam pielea cu ajutorul cremelor fotoprotectoare, daca dorim ca pistruii sa nu se vada mai intens dupa sezonul estival. Pistruii pot fi decolorati cu ajutorul cremelor de albire a pielii sau cremelor ce contin retinoizi (substante care usuca si reinnoiesc tegumentul). Aceste creme, alaturi de cele de fotoprotectie, trebuie folosite constant.

Tratamentul pistruilor e posibil la varsta adulta prin proceduri de peeling chimic - indepartarea epidermei si a unei parti din derma cu ajutorul unor substante acide, de cele mai multe ori obtinute din fructe. Se fac peelingurile cu alfa hidroxiacizi, cu acid glycolic sau cu fenol. Aceasta terapie se face in sezonul neinsorit al anului, sub protectia cremelor anti-UV cu factor mare, si necesita o perioada de repaus de 6-10 zile.

Deoarece pigmentul ce formeaza pistruii se afla la jonctiunea dintre epiderma si derma, adica destul de adanc in piele, este o iluzie sa credem ca aplicarea pe fata a unor remedii naturiste, ca infuzia de patrunjel sau zeama de lamaie, ar putea indeparta in totalitate micile pete de pe ten. De multe ori, infuziile din plante sunt fotosensibilizante si accentueaza patarea.

Solutii naturiste:

Estomparea petelor de pe piele se poate realiza cu ajutorul unor masti sau tratamente naturale in special pe baza de lapte, lamaie, caise sau castraveti. Este adevarat insa ca nu ne putem astepta la minuni daca apelam la aceasta varianta mai ales ca nu intotdeauna acelasi tratament are efecte pozitive pentru toata lumea. Trebuie deci sa existe disponibilitatea de a incerca in mod repetat pana cand rezultatele incep sa fie vizibile. Iata asadar cateva masti pe care orice medic homeopat ni le-ar putea recomanda:

1. Amesteca un suc natural de patrunjel cu o cantitate egala de suc de lamaie, suc de coacaze si portocale dupa care adauga lotiunea obtinuta in crema ta preferata si aplica aceasta masca de cateva ori pe saptamana.

2. Pistruii se tamponeaza de 2-3 ori pe zi cu o lotiune preparata din lapte dulce si castravete. Taiat in rondele mici, castravetele se pune intr-o cana, se acopera cu lapte proaspat nefiert si se lasa la macerat cateva ore la rece. Apoi se scurge laptele si se foloseste asa cum precizam anterior.

3. Se prepara un amestec din sucul rezultat in urma pisarii florilor si tulpinilor de papadie, cu o cantitate aproximativ egala de suc de lamaie si miere, peste care se adauga si cateva lingurite de argila pana se obtine o solutie pastoasa. Aceasta masca se poate aplica de 3-4 ori pe saptamana in special seara dupa demachiere.

4. Puteti opta si pentru o masca formata din 3 linguri de zeama de lamaie, 20 de grame de drojdie de bere si alte 20 grame de tarate de grau, aplicata asa cum mentionam si la mastile precedente.

5. Se poate face si un amestec din ceapa si otet (o ceapa taiata marunt si amestecata cu 3 lingurite de otet). Lotiunea trebuie pastrata la frigider si, desi are un efect benefic, trebuie avertizat in privinta mirosului destul de neplacut al acesteia.

Întrebări similare